Купеният вот - с пари, с опрощаване на дългове и с вноски за бързи кредити

Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата страна
Обновена: 26 мар 2023 12:54 | 26 мар 2023 12:52, Александър Попов
47
Купеният вот - с пари, с опрощаване на дългове и с вноски за бързи кредити
Снимка: БГНЕС

"Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата страна. Резултатите са видими - както по линия на битовата престъпност, така и по линия на текстовете, свързани с изборното законодателство. Към петък имаме близо 60 досъдебни бързи производства по тези текстове. Около два пъти и половина са досъдебните производства повече в сравнение с предходните избори към съответния момент. Има над 350 оперативни и явни сигнали, които се добиват от различни източници и се проверяват в цялата страна. Кипят и редица логистични мероприятия, свързани с организирането на изборите", каза пред БНР главният секретар на МРВ гл. комисар Петър Тодоров.

За купуване на един глас се предлагали различни форми на стимулиране - пряко даване на пари над 100 лева, опрощаване на дългове, опрощаване на вноски по бързи кредити, даване на хранителни продукти, даване на социална услуга.

"Купувачите на гласове са контингент, който извършва и други видове престъпления. Те правят всичко възможно да не дадат възможност да докажем престъпната им дейност".

Тодоров посочи, че е направен анализ на всички рискови секции и те са обект на особено внимание".

Според него политическо говорене е твърдението за бум на битовата престъпност.

Във връзка с нелегалната миграция главният секретар поясни, че ако броят на предотвратените нелегални влизания за 2019 година е 7500, през 2020 година е над 14 000, през 2021 година - 55 000, то през миналата година - 168 000.

"За съжаление, през последните 10 години са съкратени над 2000 щата на гранични полицаи, а същевременно са командировани хора от други структури, на които не е това работата. През последните месеци работим по пренасочване на щатове, финансиране на допълнителни 2000 щата, в момента тече усилено обучение на гранични полицаи. Усилията са към техническо осигуряване на границата, 110 км до момента се пазят само с жива сила. Близо 200 км имат някакво техническо осигуряване, но целта е то да се подобри".

Той посочи, че трафикът на нелегални мигранти е много печеливш бизнес, организиран във всички държави по трасето на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: изборипетър тодоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не гласува, няма да яде т.е. да не протестира, негодува или се оплаква после!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани+Костовици в действие.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Формулата на ГЕРБ работи, съсипаха образованието и народа е ***, а като си *** си и беден и лесно си продаваш душата за жълти стотинки.
32
2
 
0
 
! Отговори
Обиден преди 1 година
Няма да гласувам, защото ме изтриват в този сайт.
31
3
 
4
 
! Отговори
Ние, българите!? преди 1 година
Тук, някои коментиращи слагат знак на равенство между гласуване с машини и интелигентност, което е направо кощунство и безумно глупаво! Точно интелигентните хора са в състояние да видят какво блато е вота с машини - никаква прозрачност, сигурност, че точно твоят глас е отчетен! Това се доказва и от разминаването в отчетените и действителните гласове от машинното гласуване! Това е обяснението, защо ЦИК не публикува резултатите от контролното преброяване на хартиените отрязъци, въпреки изискването
30
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ще гласувам за когото искате, само ми дайте бърз кредит с 90% лихва!!! Може и с 900% лихва. Хахахахахахаха.
29
7
 
6
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Лъжите срещу Възракрай нямат. Точно Възраждане гласуваха единодушно срещу хартиения вот. Поддръжниците на Възраждане са най-интелигентните и гласуват машинно. Простите от ГЕРб, БСП и особено ДПС гласуват поради неграмотност с харгия.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми нормалните хора са отвратени от политиците, затова си върви алъш-вериша, какво толкова се възмущавате :)) Останахме 5 милиона на територията, требва да се купува от "малцинства", че ние българите като "мнозинство" сме отвратени отдавна :)
27
3
 
6
 
! Отговори
защо пък не преди 1 година
Дали ще доживеем да ги викат само на сесии да гласуват, а после да ходят да си изкарват с труд хляба. Няма субсидии, няма заплати, само командировъчни. Няма да им слушаме скандалите и обидите , а и далверите ще намалеят.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чироза - Ем прецаканн си! Кво дуго да ти кажа ...
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ем белим видят файда от тез избори хората
24
4
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ами това е гласуването в Бг-я ! Твърдия политически електрорат ,и купения вот! И ,ако някой са излъже ...!? Нормалните и трезвомислещи те хора не гласуват ,защото няма смисъл !
23
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
затова няма да гласувам да остане само купения вот да видим как ще направятправителство като зад тях са неграмотни хора които не знаят бълг език избори додупка докато ги изчистим от политическото пространство едни и същи 30 г в нс
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки глас е 8 лв в касата на партията. Който гласува участва в престъпни схеми. Като доброволна жертва. Мафията не се бори с избори организирани от мафия. Стига глупости. 40% от населението гласува да бъде грабено. Стига вече.
21
1
 
9
 
! Отговори
Чироза преди 1 година
До Анонимен. Къде бе,къде раздават?Аз във Варна от 60г.гласувам и никой никога не ми е предложил нищо.На вас ,кой кога и къде ви дава продукти и пари,не знам.Както и в анкета не са ме уцелвали.Значи съм си карък и това е!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В перспектива, изборите ще бълат печелени от партии, които загърбват световни проблеми и противопоставяния, и, съответно, се нагърбват с национални интереси. А именно: благоденствието на българския народ. Грижата за българския народ е наша, а не на Путин, Байдън или Урсула. С тях само изгоден бизнес, нищо лично, никакви геополитики и подмазвания.
19
3
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
240 депутата, гласуващите са около 1.2-1.5 милиона валидни:)1 депутат - 5000 гласа или по 100лв -500000лв24 депутата или 10% от парламента 24х500000=12 милиона лева.Значи за 12 милиона лева си купуваш 10% от парламента.Колко ще си купиш с 65милиона рушвети за Хемус изнесени в Чували от Тексим банк за Дубай?
18
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 1 година
Като гледам надрусаните по брега, сигурно си предадоха гласа за бял прах.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите за купуване на гласове не са плашещи, а всичко опирв в тях.
16
4
 
5
 
! Отговори
Опа преди 1 година
На миналите избори спечели ГЕРБ да не забравяме.И приеха важните закони за Еврото, За Шанген, за Корупцията за да дойдат милярдире от плана за възстановяване...:)Не бе ГЕРБ спечелиха и машинния вот, но с ДПС, БСП и Копейкин приеха само промени в изборния кодекс....защото за тях това е важно.Не думите а делата са важни...виждате ли делата ясно..