Предизборната кампания приключва в полунощ

Първи април е определен за ден за размисъл
31 мар 2023 08:01, Елка Василева
28
Предизборната кампания приключва в полунощ
Снимка: архив, БГНЕС

В полунощ приключва предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот на 2 април. Първи април е определен за ден за размисъл.

Съгласно Изборния кодекс (ИК) 24 часа преди изборния ден, както и в изборния ден, не се допуска предизборна агитация.

Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

На социологическите агенции се забранява да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите под каквато и да е форма 24 часа преди изборния ден до обявяване на края му на територията на страната.

Изборният ден на 2 април ще започне в 7:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде удължен и до 21:00 часа.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение. Ако секционната избирателна комисия установи такива, тя незабавно ги отстранява - при необходимост със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на МВР.

Според ИК агитационни материали се изготвят и разпространяват от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети само по време на предизборната кампания. Всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава и трябва да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление. До края на изборния ден е забранено унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред.
(БТА, Елена Николова)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво ходене на избори, докато държавните органи, които ги организират не разкарат чуждите агенти, предатели, престъпници и крадци от избирателния процес -- няма и да признаваме резултатите от избори, където се явяват за да продължат разрушаването на държавата и икономиката.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИТЕ вече са и българи ! да те превръщът в роб без желание 21 век е срам и позор ! В ТАЗИ СТРАНА където се е родил Раковки , Ботев,ЛЕВСКИ и т.н. видни патриоти няма нито един да обедени робите против тези 240 чиновника ! копията се чупът само едно по едно !!!!!! да страхли и про сти българи
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем се знае че след 1989 година вече нямаме образование, култура, история и ред други неща, тея се изтъпанчват и се мислят за по умни от народа. НАРОДА НЕ ВИ ИСКА БЕ МАЛО" УМНИЦИ. ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКНАХТЕ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19 - 240те КЛОУНА винаги са се шегували със народа.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО Е ЗА ДА НЯМА ВЕЧЕ "ЗАЙЧАРНИК" ГЛАСУВАМ СЪС ДВЕ РЪЦЕ. А АКО Е ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА "ГЛАСУВАМ" СЪС СРЕДЕН ПРЪСТ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има ли за кой да се гласува - всичките са един дол дренкиАко си направя труд да ида - гласьт ми ще е за вьзраждане , макар да не очаквам нищо и от тях
14
0
 
4
 
! Отговори
Две в едно преди 1 година
Лъжливият ден за размисъл и веднага след него избори. Голями лъжи, голям смях.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре си помислете дали ще гласувате за клоуните, за чалгарите, за рапърите, за летящия цирк на ***, за Лаурел и Харди или за смешника Боко Тиквата! Утре е празник на шегата!
12
1
 
2
 
! Отговори
ИлЮминат преди 1 година
До 11 коментар всичко е възможно
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станислава-Владимира Станкова:Днес по жесток начин си замина зловещо поредният български гражданин. Глутница кучета уби 39-годишна жена в Долна Оряховица. Оставя дете. Не чух един кандидат за народен представител да каже нещо по случая, да се заяви, да прояви инициативност, да изкаже съчувствие, да покаже чувствителност. Със същата енергичност, с която призовава за гласове, или пък поднася името си, или пък агресира срещу опонент!
10
1
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 10 единствения факт е че си ***.Времето на комунарника отмина.Сега ше легализиране и марихуаната парите да не отиват в мафията и сте пре и бани.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левски и Ботев са умряли да имат българите 'държава'. Тоест да бачкаме до старост и да си живеем след това с болестите. А олигарсите и управата цял живот да лежат на наш гръб. Почвам да се чудя да не са били просто най-обикновени бандити с жажда за власт.
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бедни тьпунгери гласуват и следят кампании. демокрацията е измислена да печелят умните от пр0стите. ФАКТ
7
1
 
4
 
! Отговори
Инпиичмънт преди 1 година
До 6 е да има ги тези пари в някои или течии джобове.Държавата е пред фалит и КИ р личи по цивилните черни коли на сомалийските пирати с тритогите които дебнат да ограбват българския народ.
6
0
 
6
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Война и избори - избори и война. Само тези две неща, за сега не излизат от мода, аман...!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавните хрантутници вече са инструктирани кое е добре и кое не. Щяло да следва нов петнадесет годишен период на усвояване (крадене), ако фъргат листя правилно.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента няма парламент а държавата е много на + спестяваме 240 бр х 15000 лв х 12 мес =43 200 000 лв -защо ни е парламент?????
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, мерси. Ще гласувам за джендърмерията на ПП/ДБ сектата. Всички представители на ЛГБТ сектора трябва да се ориентират към тях.
2
1
 
1
 
! Отговори
Само Венци! преди 1 година
Народна партия Истината и само истината на Венци Чикагото ще бъде изненадата на тези избори!
1
1
 
4
 
! Отговори
ДПС ФОРЕФЪР преди 1 година
САМО ДПС!