ГЕРБ напуснаха НС, отиват на изслушването на Борисов

Те си тръгнаха от пленарното заседание и заради "Възраждане"
25 май 2023 10:23, Нели Христова
43
ГЕРБ напуснаха НС, отиват на изслушването на Борисов
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна залата по-малко от 20 минути след старта на пленарното заседание. Причина за това стана изказване на депутатът от "Възраждане" Деян Николов. По-късно представителите на ГЕРБ напуснаха парламента като цяло, за да отидат в Софийска градска прокуратура, където е изслушването на Борисов.

Деян Николов обясни, че преди повече от 30 години е приключила Студената война, след което в България е започнал нов колониален режим, който е "прикрит зад непрестанни манипулации на обществото чрез установен ред на политически и медиен монопол", пишат от "24 часа".

"Утайката на обществото беше инсталирана на върха на държавата. А всеки износил се политически проект, образ, беше грижливо заместван с нов такъв и така вече 34 години. Една добре смазана система, която ни заблуждаваше, че проблемът е в нас, докато унищожаваше държавата системно и методично", каза той. Обясни и че България е била подложена на геноцид и унищожение от САЩ, която е установила пълен контрол върху политиката и медиите у нас и покровителстват олигархията.

"Предатели и мутри, някои от които все още са тук с нас и днес в тази зала", каза той.

"В края на миналия век беше създадена и мрежата на Сорос и неговата фондация "Отворено общество", която започна да създава лабораторните условия за отглеждането на обществен, социален и политически елит, който да поеме доунищожаването на българската държава на по-късен етап. По-късен етап, в който се намираме днес и лабораторни политици, които също са тук с нас в тази зала в този час. Някои от тях малко по-стари, други - съвсем пресни. Но всички си приличат по едно - модерни еничари, кълнящи се във вярност на евроатлантическите ценности, забравили род и родина, празни и плоски души, живеещи в страх, че някой ден някой ще натисне "ентер" и тях, готови да закусват ежедневно в американското посолство за някоя година отсрочка на позорния им край", каза Николов.

Обвини ги още, че мечтаят да станат посланици в чужбина, за да избегнат "куршум от системата".

"За да не бъдем голословни е редно да дадем и някои от ярките примери, които са днес тук с нас и олицетворяват типичния американски агент в българската политика", каза той и изреди кои фондации са такива обществени.

"Хора като Христо Иванов, чийто професионален път премина през директор на една неправителствена организация, наречена Институт за правни инициативи"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
Мускутар преди 10 месеца
Каква монолитна взаимна поддръжка и солидарност лъха от парламентарната група от ГЕРБ! Та са истински мускетари на принципа "Един за всички и всички за един". Е-е Дартанян в лицето на Боко е малко качил килца, но става за мускетар все още.
37
1
 
5
 
! Отговори
До Оххх мамините преди 10 месеца
Малко си го поукрасил!!!! Точния цитат на бащицата е "Ъъъъъъ - отивайте в парламента да вършите работа!!!"..... Тъй рече и отсече баце - Строг, но справедлив;))
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абсолютно точно изказване! Разбира се, не звучи изобщо приятно в ушите на засегнатите.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези са избягали от работа. Самоотлъчка. УВОЛНЕНИЕ !!!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оххх мамините те.... Отрочетата отидоха да засвидетелстват обичта към Бащицата, а той пък като съвестен държавник им казал "Мен не ме мислете - връщайте се в парламента да работите ползУ роди, да работите за Българийката!!!!" Такова умиление изпитвам, че чак ще пОсна сълза хахахахахаха. Бравос на таквиз родолюбци.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коалиция в която едната партия Има 60 депутати и премиер и всички министри а другата със 67 депутата има един вицепремиер и министър същия в изолация се нарича ПОЛИТИЧЕСКИ РЕКЕТ. аз не знам колко трябва човек да е нахален за да докара коалиционния си партньор да такъв ъгъл, а па за опозицията не ми се мисли.Прочети още на: https://dnes.bg/izbori-2023/2023/05/23/pp-db-shte-ponesat-cialata-shteta-v-edno-takova-pravitelstvo.570640#comment-newest
32
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
и защо сега го викат проблемите не са от сега и цялата икон групировка отива даго подкрепя защото утре са те на пангара ако се стигне до нещо подобно да не излезеселска вечеринка прах в очите на хората
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да им отчислят от заплатите този ден.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видими резултатиСлед 34 години преход от предимно културно към предимно малокултурно общество, предимно четете и натам, от тоталитаризъм към фасадна демокрация, от ненаркоманско към наркоманизирано общество, от общество на идеалите към такова на алчността и престъпността, днес разделението на властите е такова че политиците които се борят за правосъдие за всики и срещу модела 12 години се обединиха и си поставят удобни прокурори, и никой не ще да защити сегашния, защото Корупция ръйшли....
29
3
 
8
 
! Отговори
Не бе преди 10 месеца
И те заедно с преебааме промяната директно при бай Сраври
28
2
 
15
 
! Отговори
мдаа преди 10 месеца
Значи тия вместо да са на работа и да има заседание на НС, на което да се приемат закони, го напускат. Така в НС няма кворум, няма заседание, не се приемат закони и НС не работи. Значи и малкото време, в което имаме НС то не работи поради ей такива. Ако ние напуснем работа, какво ще направи работодателят ни? Кой им позволява на тия т.нар. народни избраници да не ходят на работа? После Радев им бил виновен, че няма правителство, че не приемат закони и че НС не работело.
27
0
 
15
 
! Отговори
gosh преди 10 месеца
Абе вчера гледах БТВ-то. Имаше изказване на Мустафата. Навръх 24 май /Ден на България/ му бяха изписали името на турски - а сега турчулята да ми кажат защо е било така /може и арменчето - директор там някакъв си/
26
17
 
10
 
! Отговори
Black Sea преди 10 месеца
Фондация Възраждане споменал ли е говорещият? Или тези на хранилка от руското посолство не се броят. Обаче за разлика от Атака, на тези и на ръководителят им края ще бъде много злополучен, а подозирам лидерът им ще се сблъска и с правосъдието.
25
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 месеца
Тия сега ме питат за Барса, аз трябва да мисля за мижитурките от първи, втори, трети ред
24
3
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 10 месеца
Я си гледайте работата
23
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами това е самата истина.Кое от казаното от депутата от Възраждане не е истина.
22
10
 
5
 
! Отговори
ффф преди 10 месеца
и герб и възраждане са за затвора... едните и другите ни продават доста нагло... явно родината ни се управлява от няколко различни полюса... народа изпростял защитава едните или другите...
21
1
 
31
 
! Отговори
joreto преди 10 месеца
Как така ще напускат работа, нямат ли кодекс на труда - или да го променят и него, оти държавата я нема
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руzzki хибридни вицове. Интересно е какво ще говорят всички тези, когато и в самата русия се отрекът от ***?
19
20
 
13
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
Абе Николов а вие не сте ли предатели сед като пилучавате пари пт Русия и искате да отклоните страната от правилния път? Ами като толкова много ви харесва Русия отидете при другаря Путин , той ще ви приеме с идоволствие , но ако цапате сгради с боя ще отидете в затвора! Избора е ваш , на нас копейкиновци не ни трябват!