Днес акад. Денков и Мария Габриел обявяват разбрали ли са се ПП и ГЕРБ

Вчера двамата проведоха среща в парламента, която продължи над три часа
1 юни 2023 07:50, Нели Христова
102
Днес акад. Денков и Мария Габриел обявяват разбрали ли са се ПП и ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Очаква се акад. Николай Денков от ПП-ДБ и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС да дадат повече подробности за това докъде са стигнали с преговорите и дали са уточнили всички детайли за структурата и състава на бъдещия кабинет ако вторият мандат за съставяне на правителство бъде реализиран, предаде репортер на БГНЕС.

В сряда двамата проведоха среща в парламента, която продължи над три часа, но така и не обявиха какво решение са взели. И двамата обаче дадоха зелена светлина, че реализацията на втория мандат е напълно възможна и преговорите вече са размразени.

“Разговорите продължават”, заяви Мария Габриел. “Номинираният за премиер акад. Николай Денков, Асен Василев и Кирил Петков разговаряха в кабинета на председателя на НС с Мария Габриел, Десислава Атанасова и Томислав Дончев от ГЕРБ. В самото начало на разговорите присъстваше и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По-късно се включиха и лидерите на ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

“Конструктивизъм в преговорите с ГЕРБ има. Обсъждаме състав и структура на кабинет”, посочи акад. Николай Денков. “Преговорите имат два елемента - да гарантират, че няма да има проблеми с администрацията, и второто е персоналният състав, така че работим и по двете. Министри като министри от ГЕРБ няма да има, гледаме за експерти”, заяви още акад. Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари