ПП-ДБ: В никакъв случай не сме заложници на ДПС

Белобрадова: Наясно сме какво мнозинство трябва
9 юни 2023 18:47, Йоана Цонева
57
ПП-ДБ: В никакъв случай не сме заложници на ДПС
Снимка: БГНЕС

„В никакъв случай не мога да кажа, че се превърнахме в заложници на ДПС. От много години сме готови за този разговор, никога не сме го изключвали, той винаги е бил в плановете на „Да, България”. Знаете, че основната философия на ДБ е насочена към съдебната реформа. Вярваме, че това е най-важната реформа, която трябва да се направи в републиката и която ще предопредели следващите десетилетия за развитието на страната. Наясно сме какво мнозинство трябва за конституционни промени и никога не е било поставяно под въпрос дали ще разговаряме с всички политически сили в Народното събрание”. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Елисавета Белобрадова.

Вчера в парламента имаше напрежение между ДПС и ДБ след като бе прието включването на депутата от ДПС Делян Пеевски като член в Комисията по конституционни въпроси. Тази сутрин депутатът Ивайло Мирчев обясни, че ДБ не са „изпрали” имиджа на Делян Пеевски.

„По отношение на подхода на ДПС не може да контролираме този подход, а и не е наша работа”, каза Белобрадова. „Да говорим за имиджови щети в този исторически момент за България, не виждам смисъл. Право на всяка парламентарна група е да каже кого предлага за състава на парламентарните комисии”, обясни Белобрадова.

За своята кауза в помощ на образованието и ниските резултати на матурите тя каза, че тази осреднена оценка е социалната характеристика. „Важно е децата да посещават училище”, заяви тя пред "Нова нюз".

Според нея оценката от матурите отразява образователното ниво на хиляди младежи, които през годините не са получили достатъчно подкрепа и отпаднаха от образователната система.

„Осреднената оценка се получава от тези деца, които са били подкрепени, имали са възможност да ходят на частни уроци и всичките хиляди деца, които израснаха в сегрегация, в пълна бедност и които в голямата степен не могат да се справят с елементарна грамотност. Многото двойки на матурата трябва да ни говорят, че имаме дълбок социален проблем”, обясни депутатът от ПП-ДБ. Тя изреди непосещаването на училище, липса на комуникация с образователната система,

„Има огромно разделение между децата, които живеят в големите градове и децата, които ходят на училище само за да се нахранят и да са на топло през зимата. Това отразява голям социален проблем”, каза Белобрадова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
Всички сте "заложници" на ПЕЕВСКИ...и за това той се върна отново в политиката.
40
0
 
1
 
! Отговори
Пеефффски : преди 9 месеца
Бухахххахахахаххахахахаха!
39
1
 
4
 
! Отговори
Лина преди 9 месеца
Вие във всички случаи сте заложници на самите себе си,защото сте политически неграмотни,нагли,алчни за власт,лъжци които искат да командорят цялата държава .Аре марш
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Либералните похулисти ПП, не са член на европейското политическо семейство. Дори в Европейския либерален съюз няма място за тях. ДБ сгреши, като се коалира с ПП, защото губи позиции и авторитет в ЕНП. Особено, с коалирането на ДБ с БСП в бившата коалиция с ПП и ИТН. ДБ е малка бутикова партия и от нея не зависи нищо.
37
0
 
1
 
! Отговори
Павел преди 10 месеца
Кое не е така?
36
0
 
0
 
! Отговори
Пеефффски ' преди 10 месеца
Хахаха!
35
0
 
8
 
! Отговори
Димо преди 10 месеца
Сега тая лелка ли ще лансирате като говорител на продажниците?
34
0
 
5
 
! Отговори
Таня преди 10 месеца
Не бе, само дето дебелия държи иванов за топките
33
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 10 месеца
Не сте заложници, а сте партньори и излъгахте избирателите си.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е: Куманското робство от жълтата река на китай никога не е приключвало: Те създадоха османската Империя, след това създадоха Комунната империя и сега чукчетата са в управлението навсякъде! Де погледнеш навсякъде Кратунски, Чукченски, Кумански, Безкосмени Глави на Чутурници в Управлението! Мъдрост има ако на главата РАСТАТ КОСМИ! Как може една глава да е МЪДРА, след като не знае как да си посее по главата коцмите?
31
0
 
5
 
! Отговори
радка преди 10 месеца
за жалост сме заложници на едни прости и мн корумпирани управници на чужди интереси
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом Посолството каже, няма ала-бала и залъгалки за жълтопаветни балъци - ще има коалиция и с Азис ако трябва, че и хоро ще играят!
29
1
 
7
 
! Отговори
ИдзвинетИ,сър! преди 10 месеца
А виЙ на снимката от кой пол стИ?!?!?
28
1
 
7
 
! Отговори
Като не сте преди 10 месеца
заложници на ДПС, тогава кажи, ДПС противоконституционна партия ли е на етническа и верска основа и ако ДА, ще поискате ли прекратяване на дейността и ? А ДПС и децата знаят е създадена от БКП/БСП с единствената цел разделение на българите и печелене на избори ! Да ви таковам политиците интересчии, закопахте България и българския народ ! Никога до края на честния ми живот няма да се доближа повече до урните за гласуване и това е моето отмъщение !
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе след ББ изпрахте и Делянчо
26
0
 
13
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 месеца
ПРОДАЖНИЦИ, КОИТО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ, БЕЗ ДА СА СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ
25
1
 
8
 
! Отговори
Така преди 10 месеца
Вие сте най-гнусната партия, бе комунисти!
24
1
 
14
 
! Отговори
ЬЯАОЖГТН преди 10 месеца
А,ето я летящата БЛЕЕЩА коза белобрадова- най- върлият умнокрасив българомразец на всичко българско и родно,виден представител на умнокрасивите НПО.Белобрадова, като гласувахте против ПЕЕФСКИ, защо не вдигнете протести ПРОТИВ ИЗБИРАНЕТО МУ ДА НИ КОВЕ КОНСТИТУЦИЯТА вашите УМНОКРАСИВИ ГЛАСОВОПОДАВАТЕЛИ
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не сте заложници на ДПС а на ПОСОЛСТВОТО! Натиснаха бутона на Тагарев и взе да пее призиви за ВСЯКАКВА помощ за Украйна...Сега стягат някакво обвито в мистерия посещение в Щатите на комисия за развитие на АЕЦ мощностите в Козлодуй...Ще се налеят едни пари в американски фирми ...всичко в рамките на закона разбира се...после ще цъкаме, къде отиде поредния милиард а те ше ни се смеят
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сериозно,сигурно не сте и заложници на лоестият крадец?Ами той ако реши,и е сигурен че му се е разминало още утре ще ви изрита!