Защо Боян Чуков избра ВМРО пред БСП

България инвестира много в мен - аз съм ѝ длъжник, заяви той
25 фев 2021 22:30, Нели Христова
44

Експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков напусна БСП, за да се включи в листата на ВМРО за предстоящите парламентарни избори.

"Професионалната ми кариера винаги е била в услуга на българските национални интереси. Предвид моята квалификация, имах очаквания, че ще бъда полезен не само на БСП, а и на държавата. Явно не попадам в приемлива класация на тяхната ценностна система. Но не им се сърдя", заяви Чуков в ефира на "Денят ON AIR".

На въпроса защо е избрал ВМРО той отговори:

Имам определени позиции по въпроса с Косово и Македония. Познавам Косово, познавам Българите там. Бях последният човек, който напусна Косово, преди да обявят независимостта си. Тези хора съм ги виждал, те са се молили България да им помогне. Няма да забравя думите на един възрастен дядо, който каза "България се оправи, а ние сме пропаднали". С ВМРО нямаме различия по този въпрос - те споделят същия подход към тази част на Балканския полуостров.

Чуков коментира и листата на партията.

"Екипът на ВМРО са млади и интелигентни хора, които мислят като мен. България инвестира много в мен - аз съм ѝ длъжник", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Боян Чуков изрази и мнението си за бъдещето на отношенията между страната ни и Република Северна Македония.

"Докато сръбското влияние в Скопие е това, което имаме в момента, и докато Русия счита, че сърбите са неин базов пункт на Балканите, борбата ще бъде много тежка и много неприятна за нас", добави експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Нелка преди 3 години
Добре,че има такива умни и интелигентни хора,като Боян да мислят правилно.Той е много добър човек и дано всички политици бъдат знаещи,като него.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами защото е обикновен кебапчийски котарак,а Нинова би шута на такива като него.Корни е единствената алтернатива на хунтата ГЕРБ.
34
6
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Много е смешно и жалко, когато БСП говори за крадене :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))Важното е, че повече никога няма да управляват.
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото разбра че българия е в клещите на вашитгноти няма измъквани в близко време човека търси сигурност за останалите дни а за нея му трябват пари а пари за крадене има само където е управатанарода дето се е аставил да го стрижат кучета го яли
32
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че Волен-руснака ще оттече в канализацията на политиката, където му е мястото.
31
3
 
13
 
! Отговори
този... преди 3 години
ТОЗИ ЯВНО ЦЯЛ ЖИВОТ Е БИЛ ПРЕДАТЕЛ,НАГАЖДАЧ И ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ - СРАМУВАМ СЕ ОТ ТАКИВА БЪЛГАРИ КОИТО НЕ СИ ЗНАЯТ МЯСТОТО А ЧАКАТ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДУХНЕ ВЯТЪРА - АЗ НА ТАКИВА КАЗВАМ БОКЛЪЦИ ДРУГИ НЕМОГАТ ДА БЪДАТ
30
3
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
А иначе тоя що работи,каква му е професията ?
29
3
 
11
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Да не търси изгодно Паспорт за некой приятел?
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кадесарите са ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ДОШЛИ в Мвро, отколкото в бсп...
27
5
 
14
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Защото ВМРО са национални предатели и натрупаха много пари от продажба на паспорти.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България винаги инвестира в продажници и неграмотници
25
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО И БСП СА ЕДНО И СЪЩО
24
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Защото ВМРО са комунисти.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЯРНО Е, БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ИНВЕСТИРА МНОГО В КОМУНИСТИТЕ, ТАКИВА КАТО ДРУГАРЯ ЧУКОВ И КАРАКАЧАНОВ. ТЕ СА И ДЛЪЖНИЦИ, ТЕ СА ДЛЪЖНИЦИ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО НИЩО НЕ ДЪЛЖИМ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО НИЕ Я ГРАДИМ.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИма българи в Косово,бе,това,че ти не знаеш ,че има такива,не означава ,че ги няма.
21
6
 
9
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
По точния въпрос е човек като него какво е правил в тая вмирисана партия !
20
3
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Всичко е въпрос на математика. Нинова го е сложила на неизбираемо място в листите и този дъртак сега гледа да се намърда в някоя партия, където да има шанс отново да е в Парламента на сладко лапане на кинти за нищоправене. А в тази изтърбушена телевизия нямате ли друга водеща, че все тази неприятна изрусена пAчА пускате?
19
3
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
През 1981 г. Боян Чуков става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва.-------Аре, моля ви се, да не ме занимаате с глупости!Дедо Господ нема да ВИ прости!На кого е нужен 70-годишен изпьрден кагебейски мутрак?
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека си каза,че иска да помогне на българите от Косово и Македония,затова е избрал ВМРО. ------------"Помагането" на българите в Македония (в Косово такива няма), ще доведе до военен конфликт, в който ще ни обявят за агресори и ще ни смотат за една седмица, след това ще ни окупират и ще ни превърнат във военна зона. По-добре не си играйте с тоя огън.Чуков въобще не го знам какъв е, има ли синове да ги дава курбан, няма ли...
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той ако се е преместил за пари,щеше да влезе в ГЕРБ или ДПС или някоя друга партия , която е вечно на хранилка,а не във ВМРО.--------Ти кьорав ли си, че ВМРО е придатък на ГЕРБ ?

Спонсорирани публикации