Бюлетините за вота - бели, излизат от печатницата на БНБ

Охраната при транспорт и съхранение ще бъде от МВР
15
Бюлетините за вота - бели, излизат от печатницата на БНБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хартиените бюлетини за парламентарните избори на 4 април ще са бели. Те ще са изработени от плътна непрозрачна хартия, която не позволява да се разкрива тайната на гласуването. Ще се отпечатват от печатницата на Българската народна банка, като при необходимост може да се ползват други специализирани печатници. ЦИК ще контролира всички етапи по отпечатването, съхранението и доставката им по места, съобщи БНР.

Още по темата

След като се извърши проверката на всички кандидатски листи районните избирателни комисии ще получат по имейл графичен файл с образец на бюлетините за всеки изборен район. Ще ги разпечатат и присъстващите членове на РИК ще изпишат имената си и ще се подпишат на тези образци, ще отбележат час и дата и на заседание ще одобрят на бюлетината, след което ще започне процесът по отпечатването.

Печатницата на БНБ и всяка печатница-изпълнител трябва да организира дейността като гарантира количество, серийност, поредност на номерацията, автентичност, осигури затворена техническа организационна система, която да гарантира запазване на конфиденциалност.

Предаването на отпечатаните бюлетини ще става на територията на печатницата на БНБ или подизпълнителя под контрола на Министерство на финансите и в присъствието на представители на съответната областна администрация и на двама упълномощени членове на РИК, предложени от различни партии и коалиции.

Упълномощените представители на съответната РИК и областната администрация ще приемат бюлетините като съпроводят транспортното средство, което ги превозва до съответния областен център.

Бюлетините се съхраняват в определени от областния управител за целта помещения.

Дейностите по охрана при транспорт и съхранение ще се извършват от МВР.

От ЦИК информират и че електронните форми на заявленията за гласуване по настоящ адрес и за гласуване с подвижна избирателна кутия ще може да се подават чрез електронно заявление през интернет страницата на съответната общинска администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: изборибюлетинаурна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До До Камелия ЦветановаЗа ударение чувала ли сте госпожо? Когато ударението е на "и" е едно, а когато ударението е на "е" е друго.
13
0
 
2
 
! Отговори
БХК преди 3 години
БЯЛИ ????? Това е расизъм и дискриминация !Веднага да се коригират и да бъдат че-РНИ !! Така е политкоректно , расисти такива
12
1
 
2
 
! Отговори
Горд Гербер преди 3 години
До Анонимен 10:Какви броячи, какви пет пари? Ние сме серизони хора - не се излагаме да броим! Направо вече сме приготвили чувалите с преброените бюлетини. Като в бакалницата - само сменяме пълно за празно.
11
1
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Кое МВР? Тези, преблечените мутри от Делта Гард ли? Или пуснатите от затвора престъпници, на които със закон разрешиха да носят оръжие?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е проблем какъв цвят са бюлетините.Проблем са ,,броячите,, на гласовете.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравите и протоколите да напечатате
8
1
 
4
 
! Отговори
BLM преди 3 години
Защо трябваше да са бели? Докога ще търпим белите нацисти и насилници? Докога питам?
7
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
С камера се следи кой как гласува, не само контролирания вот. Всеки момент милиционерите ще могат да дадат информация по служба, по семейно положение, въобще където сметнат, че могат да те компрометират. ВОТЪТ НИКОГА НЕ Е ТАЕН!! Тайната е лъжата им.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бюлетините за вота- бели, ще излизат от печатницата на БМБ......
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия ГЕРБ ще подсигури вашето гласуване независимо от кое гето сте !!!!Гарантирано плащане при гласуване ...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протоколите какви ще бъдат? Предварително попълнени нали?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма тайна е това гласуване, с една шпионска камера скрита над забуления параван е толкова тайно, че няма що. Нали трябва да има следене над купения вот.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За неграмотните гербери направо отбелязани и подпечатани. Да не стане грешка някаква.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая печатница в Костинброд ли е?

Спонсорирани публикации