Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините

Според него повече хора са загинали от неадекватността на мерките
28 фев 2021 17:57, Нели Христова
113
Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините
Снимка: БГНЕС

Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания и се водят от цели, които не са медицински. Това каза на пресконференция доц. Атанас Мангъров, водач на листата в 23 МИР в София на ПП АБВ, предаде "Фокус".

"Ще стане една година, откакто коронавирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам "безумни", защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни", каза още той.

По думите му в резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000.

"От тях с Covid-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща", обясни доц. Мангъров.

Той посочи, че тази сутрин е бил в Благоевград и впечатление му е направило, че всеки втори магазин е бил за отдаване под наем, а градът е бил пуст.

"Няма студенти. Няма бизнес. Същото се наблюдава, когато човек мине в София по "Раковска" или която и да е друга улица. Правителството твърди, че са се справили много добре. С какво? Медицинските резултати са налице. Икономическите също се виждат. Туристическата индустрия със 70 % надолу. Децата вече цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск студенти по "Медицина", които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона", посочи доц. Мангъров.

По думите му продължава да има неясноти около ваксините срещу коронавирус.

"Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата, или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско", посочи доц. Мангъров.

"Ние с партия АБВ сме от едната страна на бариерата и мисля, че всички хора, които не искат това да продължи, които искат нещата да се променят, са добре дошли при нас със своите гласове", завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, стига сте плюли по човека, ще го заразите наистина!Затова си е сложил маска, ако се чудите - за да не го наплюете!Аз едно не мога да разбера: За какво е цялата тая дандания и яростна агитация всички да се ваксинират с иначе "доброволната" ваксина???Това обезсмисля нейната доброволност!Направете я задължителна и спрете да ни пилите на главите!
90
4
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
има неясноти около ваксините, но няма да те слушам теб бе, тъ.панар.
89
1
 
3
 
! Отговори
Коронован преди 3 години
Бог да пази България.... от българи
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много неясноти за дипломата и компетентността на магъров.
87
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Изчезна още лятото, както предсказа. И тази маска защо си я сложил? По-добре да си я беше сложил като памперс, като ти гледам годините и как я носиш :)))
86
5
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Какъв коронавирус бе, Мангърчик? Това е едно леко грипче, лекува се с чай и аспирин. Из
85
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус има само в празните кратуни.
84
18
 
18
 
! Отговори
C преди 3 години
Този човек няма ли вече да го подведат под наказателна отговорност за публичните глупости и модела, който се опитва да налага?
83
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен лъжлив политик популист. Самия факт че се е кандидатирал за политик показва че не става за доктор и за това си търси друго поприще. Адмирации за Мутавчийски който отказа да се кандидатира за политик. Така постъпва истинския професиналист.
82
21
 
16
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Тоз доцент станал, маската не знае как да си сложи. Във всяка бяла страна ще мете кенефите на болницата, в богатата и силна държава с умно население станал доцент.
81
10
 
15
 
! Отговори
агитация е това преди 3 години
Да продължа..добре дошли са със своите гласове....това думи на лекар ли са? Манипулациите на политиците за печелене на гласове,използвайки известни имена. Това е стар трик...като света. Този човек не е загрижен за ничие здраве и не трябва да се нарича и лекар,още повече..."доцент". Знаем едно време как ставаха "професори, доценти" и подобни,как се нагаждаха за собствена изгода и как се уреждаха..Всичко е политически трикове за гласове,нищо друго, просто под различна форма,както е изгодно за тях.
80
7
 
13
 
! Отговори
агитация е това преди 3 години
Те със партия АБВ...дрън,дрън.. политика се нарича.Ако човек уважава себе си и професионализма си,няма да се прави на многознайко,а ще си върши работата.Тази агитация, за да се привличат гласовете на недоволните и вечно мрънкащите срещу нещо е позната...един друг с юмрук го прави.Така че нищо ново под слънцето не е.Всичко е за гласове, от алчност и за пари. Ако беше толкова голям моралист,защо взима 200 лв за преглед,щом е загрижен за хората? Той е учил отдавна, а доста неща са се променили.
79
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе, ако махнеш тия псевдомерки и отвориш бизнеса като в Занзибар - имаш моя глас. И ще събера поне още най-малко 100 от познатите ми. Вкарай всички от цирка в затвора.
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атанас Мангъров изобщо не е изричал тези думи, които си написал/а.За пореден път му слагате чужди думи в устата, и се чудя вече дали и ти не си поредния платен от ГЕРБ ***, или просто си зомбиран от масовата хипноза и искрено си вярваш...____ Не съм ***, не гласувам за герб, вярвам на очите и ушите си!......Гледах му интервютата по телевизиите. Казвам само това, което съм чул лично казано от него в ТВ студиа.Със сигурност имат записи.А
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно с частната си лаборатория, той печели яко и сега му трябват обществени поръчки за повече печалба.Дали пък затова не одобрява и плюе непрекъснато носенето на маски, а съчките да си ***? Да има повече заразени с нужда за тестове? Човек почва да се чуди вече...
76
7
 
11
 
! Отговори
И ОТ МЕН преди 3 години
До някой- За първи път го виждаме с маска на устата не ,че е станал по умен просто ще става политик човека там е келепира за *** и пульо па макар и малко да нефела.
75
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Директорът на болница "Света Екатерина" подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие...". Професор Начев е въпросният директор. За първи път някой с такъв ценз и пост в България казва истината в общественото пространство за тоя изкуствено създаден вирус"_______Явно някои Директори на БГ болници имат връзки, по-добри от чужди разузнавания!Те още не могат да намерят и най-малкото доказателство, "че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие..
74
8
 
12
 
! Отговори
човек преди 3 години
до 80Съгласен съм, че методите на лечение на Атанас Мангъров са доста ексцентрични и донякъде спартански. Но за мерките е налъпно прав!Когато човек развие вирусна бронхопневмония, нищо не може да се направи освен ако има затруднено дишане да му се подава кислород.Много често обаче в резултат от вирусната инфекция се развива и бактериална, поради намаления имунитет. Тогава се налага и антибиотично лечение а бактериалната бронхопевмония е много по-опасна. Това Мангъров не го споменава.
73
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцента пак е прав 100 %...................за разлика от много професори!!!_____На 100 % прав ПАК?????!!Като предното лято, когато явно умря вирусчето?
72
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 76 (как не)Ти ако работиш по 10 - 12 часа в денонощието ще намериш ли време да се костюмираш и напарфюмираш?

Спонсорирани публикации