Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района

ДПС по традиция издига в Кърджали лидера си Мустафа Карадайъ
194
Лидерската битка Борисов и Нинова не в един, а в два района
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Още по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата вървят към термитал 2 с еднопосочен. На нито един от изброените в тази статия не искам да плащам осигуровки, ДДС и други преки и косвени данъци. Срам ме е от тях и заради тях. Дано медицинският фашизъм свърши скоро, че да се спасяваме.
146
0
 
0
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 3 години
Битка за вота на Столипиново.
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ИМА ТАКЪВ НАРОД" е истинското и правилно бъдеще ! Ако си изберете отново същите циркаджии и мафиоти сами ще си доизкопаете гробовете *** български овце ! Нечовешко и неморално е да видиш шкафчета с пачки и злато и да не повярваш на доказаната истина от независими американски лаборатории ! На 04.04.2021 ще се разбере на територия България овце ли се развъждат или народ ! Не е важно Слави чалгаджия ли е или не, важни са неговите избранници, а те са нови и неопетнени, това е важно стадо тъ'по !
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако на българинът не му е дотегнало червеното робство нека да гласува за ГЕРБ,БСП или ДПС ! Тези три шайки нагло мамят стадото след стъкменият преврат на 10.11.89 от БКП, кога ще го разбере това този "изстинал" от към мозък народ ? Циркът в Парламента ще продължи ако тези имитация на политици продължат да обитават сградата на Партийният дом ! Самото местонахождение на политиците-измамници избрани от овцата в момента /партийният дом/ показва ясно от коя партия са /да ви подсетя-БКП/ !
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оххх как ще ми липсва туй нещо. Свикнах бу
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям садист е Баце - ще пребие и yнoди публично и емпатично Крушовишката крава! Ама тя 4 години омуча орталъка, че желае да си ги прекерят като мъже. Само че нейното мерене ще е навътре! Хайде, хаирлия да й е големия - пожела си го! Пък дано й дойде сърце на място и се кротне!
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези избори ще са най - апатичните досега. Никакви "битки" няма да има. Ще гласуват рекордно малко хора; нещата ще се решат от твърдите електорати, пропорционалното разпределение на негласувалите хора и "онзи" вот, разбира се. Настоящата политическа картинка в основни линии ще се възпроизведе, възможно е да отпаднат 1-2 малки играчи и толкова да прескочат с вазэлин 4%.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече се знае как е завършил дучето и любовницата му. Бегай бате дорде можеш да си придвижиш телесата. Да не стане късно
139
2
 
0
 
! Отговори
много да те е яд преди 3 години
Ама Русия е напред много яко. Даже Сибир е по-напреднал от нас.
138
0
 
2
 
! Отговори
МАСКВЕ преди 3 години
С УКАЗ НА ЦК НА БКП НА КПССБЕ СЪЗДАДЕНО ТАКА НАРЕЧЕНОТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИИЛИ ПО ИЗВЕСНО КАТО ПАТЕРИЦАТА НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААА
137
0
 
3
 
! Отговори
GO HOME... преди 3 години
***, вашата Родина е СССР - във Сибир!
136
2
 
3
 
! Отговори
DUCE преди 3 години
Поразителна прилика с Бенито Мусолини от страната родила фашизма! Българския дуче
135
0
 
2
 
! Отговори
ай ай преди 3 години
дучето
134
0
 
2
 
! Отговори
оффф преди 3 години
добре, *** дебел
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банда комунисти!
132
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, съд, затвор, Гербеерският каскет Гешев е ПОзор Стара Загорам не щеме ний злато, ни пари, Искаме свобода и човешки правдини ...
131
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борето го е страх да надигне гласче за санкции спрямо когото и каквото е руско. Шикалкавеенето му е огромна стъпка назад спряо устремената Нинова. И тя ще го перне защото е жена и изобщо не го бръсне за гърнишонче от семейство срамно курце огуркен.та санкциите???първо беше: следващите днипосле, следващата седмицаочаква се следващия месецнайвероятно след следващата година
130
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до 150 Ами И на тези избори СИ СТОЙ В КЪЩИ! И ВЯРВАЙ НА СТЪКМИСТИЦИТЕ И СТЪКМИСТИКИТЕ НА ГЕРБЕРСКИТЕ "ПОЛИТОЛОЗИ"! И след 100 г Ще те "управлява" пак др Борисов с Групировката си!ЗАщото носиш кашон на раменете си за равновесие! И те мързи,да се разходиш до УРНИТЕ ДА ГЛАСУВАШ В ДЕЖЯ НА ИЗБОРИТЕ! До сега гласуваха само Гербавите! А ние си стояхме в къщи,манипулирани ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ,ЩОто ПАК др Борисов щял да "спечели"!-:(Ами продължавайте да сте МАНИПУЛИРАНИ И БЕЗУЧАСТНИ НА ИЗБОРИ! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ!
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Кой го казва?
128
5
 
3
 
! Отговори
Емо преди 3 години
БОРИСОВ---32 БСП--- 18 ДПС--10 ВМРО--8 СЛАВЧО---7,4 ДБ--- 4,6

Спонсорирани публикации