Светът говори за българския модел за управление на кризата

Захариева заяви, че в листите на ГЕРБ ще има познати, но и нови лица
2 мар 2021 11:41,
99
Светът говори за българския модел за управление на кризата
Снимка: БГНЕС

Със сигурност сме доста по-добре подготвени, вече говорим за възстановяване и светът говори за българския модел за управление на кризата. Балансът, който българското правителство намира между това да има мерки - да опазва живота на хората, но също така да запази работните места и икономиката. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"В момента можем да се ваксинираме, има много ясен протокол за лечение в различни препарати. ЕС и европейските лидери успяха да се разберат за бюджета и за ясния план за възстановяване. България беше една от първите страни, която предостави плана за възстановяване, за оценка на ЕК", каза Захариева.

По думите й кризата е показала, че няма държава в света, която сама да може да преодолее тази пандемия. "Безпрецедентни възможности се откриват пред държавите, това да модернизираме нашите икономики, да подпомогнем малките и средни предприятия", каза вицепремиерът.

Подготовката за изборите в чужбина е започнала отдавна заради мерките и ограниченията около пандемията. За тези избори ще бъдат открити повече секции в други държави отколкото досега, заяви външният министър Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева заяви, че е благодарна, че отново и е гласувано доверие и оглавява листата на ГЕРБ в Пазарджик. Тя каза, че в листите ще има много познати, но и нови лица.

"Листата в Пазарджик е доста балансирана, това е една от големите области по територия - имаме 12 общини, т.е. търсили сме и регионалния баланс, да има представител на общините в листата. Имам е и сравнително добър баланс между мъже и жени - 8 са дамите, 10 са мъжете - имаме юристи, имаме икономисти, имаме спортисти", каза Захариева.

По думите й ГЕРБ винаги са обещавали реалистични неща, които могат да изпълнени в един мандат. "При отчетите се вижда, че не само сме изпълнили, а и някои неща сме преизпълнили", подчерта Захариева.

"Знаете, че топ приоритетът беше образованието, виждате резултатите в образованието, оценките на обществото за това, което направихме в образованието. Ние искаме да се надграждаме, да подобряваме там, където имаме какво още да подобрим", каза Захариева.

Ние сме в поредна криза, ние сме управлявали в 3 кризи и показваме, че можем да се справяме перфектно в кризи - не само да ги овладяваме, но и да надграждаме над тях, т.е. да излизаме по-силни в кризите, каза още тя.

"ЕС вече говори за обща здравна политика или политики в тази сфера. Приетият план за възстановяване открива безпрецедентни възможности пред държавите-членки, за да модернизират своята икономика. За нас това ще доведе до ръст на годишна база 3,5-3,8%", посочи външният министър.

По отношение на Република Северна Македония Захариева припомни, че България има последователна политика, която е одобрена от парламента на страната и всички политически партии още през 2019 г.

Според нея причината за липса на напредък от страна на Скопие по пътя за ЕС се корени в неизпълнението на Договора от 2017 г. След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 г. Скопие бави неговото изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади хора трябва да са начело на държавата. Само така тя ще тръгне напред. А не възрастни изкукуригали пенсионери като премиера *** Бойко тиквата. Тя затова държават не върви напред. Герб е съставена само от некадърници и това се вижда много ясно само заблудените фенове които им се подмазват не го виждат. Именно заради тях ние нормалните хора още ще страдаме. Горчиви думи но това е тъжната картинка в нашата мила България.
77
0
 
3
 
! Отговори
Аз правя преди 3 години
евала на Баце. Който направи министър и почва да лъже,като голяма част като тази, Дончев, Николова на туризма и т.н. и т.н. го задминават с 200 по лъгане. Явно школата му по изкуство за лъжи е на световно ниво. Виж ако за този модел говори светът съм съгласен.
76
0
 
2
 
! Отговори
Изумен преди 3 години
Да, говори - препечатайте статиите в белгийската преса или покажете репортажите на техните телевизии! Колко народ работи в Представителството на РБ в Брюксел - те не гледат ли телевизия и не четат ли преса? А в посолството? На времето имаше такъв израз за комунистическа Бългаия: колкото повече затъва, толкова повече вири глава!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вицът на годината. Ха-ха-ха.
74
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
захариева,98% от страните в света ,не знаят къде се намира България,а камо ли да говорят за българския модел,мислят че Букурещ е столица на България.
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори светът, разбира се - показва ни като пример за галфонщина и повод за вицове.
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът говори за първия български автомобил Бибирон Бибатрон!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха с предизборните лакардии...А и СИК-аджията взе да се вози насам - натам с джипката, която кара незаконно и да излъчва изказвания в стил - от Витожа по-големо нема, от искаро по-глибоко нема. Сам си се хвали, най-безцеремонно и директно нарича черното бяло, без да му мигне окото ....
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът говори?!?... сигурно разказва вицове за "моделът" ГЕРБ?Толкова смотано, непрофесионално и несамостоятелно управление никога не сме имали, освен управлението на СДС.Но те са си дружки с ГЕРБ. Пълен цирк е това "управление", повсеместно объркване, липса на професионализъм, далавери и селяния.
69
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Тази жена се подиграва с нас. Поне да беше красива.Светът може да ви вземе да го управлявате и да стигнат до нашето ниво.Сменяме ви веднага. Тъкмо като отидете да показвате на света как се управлява, ще се приберат и нашите сънародници.Смях, смях.....Дано да е шега това, което казвате, защото ако наистина го вярвате е много лошо. Загубили сте връзка с реалността !
68
0
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Бибитко да я подари тази на Ким Чен Ун. Фантастиките на тая са като кацането на слънцето от Северна Корея дето кацнали през ноща, че да не изгори космонавта! Да знаете, че ПР на Ким и тая имат един и същ дилър на дрога! Бибитко тая да не я е пращал в Македония наскоро и историците им там да са я черпели с нещо тяхно?
67
0
 
7
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 3 години
Тая въобще знае ли на кой свят е ?! Или заслепениа от стремежа на всяка цена да не пуснат кокала , бълва лъжа след лъжа , та чак фантазира !Тя, дяланият камък на ГЕРП, оправи няколко министерсттва , сега ще оправи и кризата ,колко му е !Добре , че сама си вярва , щото друг няма кой !
66
0
 
7
 
! Отговори
Катето преди 3 години
До края на тази и средата на другата седмица заразените ще станат над 3000 души! Тогава наистина светът ще се чуди на акъла на управляващите!И ние ще бъдем "учудени" да ни разкарват по препълнени болници!!! ВЕРВАЙТЕ МИ!!
65
0
 
8
 
! Отговори
ало преди 3 години
Тази определено не е в ред..............
64
0
 
6
 
! Отговори
Модел преди 3 години
Модела е ежедневно да се чете статистиката - колко болни, колко оздравели, колко починали. И да се смята промяната в %. Ей това е управлението, за което всички ни завиждат... наесен хората затваряха ние нищо не направихме и сума ти народ се пресели на едно по-добро място. Сега пак те затварят ние широко отваряме всичко. Дано този път да не е с толкова жертви!
63
0
 
7
 
! Отговори
Марсианците преди 3 години
говорели за българския модел!:)):)):))
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми ГЕРБ е измислила световния модел за управление, българина може да се гордее с Баце, претендентите за кокала също са предмет за възхищение у свето :))))
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ултра нагло е да обявиш, че има модел в хаоса с ваксинирането! Никой не разбра как като се е записал става това ваксиниране. Самостоятелно при джипито, по центровете или да чака нещо организирано. Оказва се че зелените коридори са единствената възможност поради лошата организираност, липсата на информация и откровеното заблуждаване на хората с тия списъци! И после се твърди че нямало желаещи и затова дайте на юруш, а ваксини няма!
60
1
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тези гербаджии направо побъркаха света.Чудят се как най добре управляват кризата и по всичко сме на последно място.Само по смъртност сме номер едно.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте източниците където пише, че светът говори за българския модел за управление на кризата. Черно на бяло, иначи си е самохвалство. Няма кой да ви похвали и ръсите глупости предизборно. Вируса мечтае да е толкова смъртоносен и заразен като вас, в това число са и бкп и дпс. Лек полъх е. Грипа все още е деполитизиран и не смее да се покаже от дупката, в която се е скрил. Германия ни диша прахта и е засрамена от българския модел.

Спонсорирани публикации