Близо 100 социалисти от Варненско напуснаха БСП от 1 март

Гуцанов: Това е предизборна атака срещу партията
4 мар 2021 10:57, Анисия Иванова
71
Близо 100 социалисти от Варненско напуснаха БСП от 1 март
Снимка: БГНЕС

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1 март, съобщиха днес в отворено писмо до медиите в града членове на партията. В информацията е посочено, че сред напусналите има общински съветници, кметове на населени места, членове на Областния съвет на БСП.

Тези, които заемат избираеми постове, ще продължат да изпълняват поетите към избирателите ангажименти, се казва в писмото. Като водещи мотиви за напускането на партията са посочени неправилна управленска, кадрова и изборна политика на местно ниво, наложен авторитаризъм, липса на диалогичност, демократичност и прозрачност, преследване на неудобните с всякакви средства.

Позицията, изразена в писмото е, че пасивността на националното ръководство спрямо местната структура е довела до необратими организационни последици. Напусналите изразяват притеснения, че в регистрираната листа на кандидати за народни представители на БСП във Варна не са допуснати хора с обществена подкрепа и доказан професионализъм, въпреки големия им брой номинации.

За БТА председателят на БСП - Варна Борислав Гуцанов посочи, че изнесената в писмото информация не е достоверна. Според него това е предизборна атака срещу партията. Варненската организация никога не е била по-единна, каза Гуцанов. И уточни, че много от хората, посочени в писмото, отдавна не работят в интерес на БСП.

Част от тях са от гражданската квота в листите, други са влезли в партията по конюнктурни съображения, има и такива, които преди много години бяха изключени, но после се върнаха, допълни Гуцанов. Той изрази увереност, че настоящата атака няма да изпълни целта си, особено като се има предвид, че последните изследвания показват, че БСП е водещата политическа сила във Варненско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ за смях преди 3 години
Попитах вуйчо:-Бил ли си гербеpаст?-Бил съм - ми отговори той .-Е, не те ли е срам ?-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите за смяхПопитах чичо:-Бил ли си демократ?-Бил съм - ми отговори той .-Е, не те ли е срам ?-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
56
2
 
4
 
! Отговори
БСП за смях преди 3 години
Попитах дядо:-Бил ли си комунист?-Бил съм - ми отговори той .-Е не те ли е срам ?-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
55
6
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До така де: Ще, ама надали.Не е толкова важно кой ще има повече депутати след изборите - ГЕРБ или БСП. Важно е кой ще състави правителство. А патериците на Бойко се поизчерпаха и той е в кръгова отбрана срещу всички. Марешко-патриотите я минат 4% я не, а с ДПС Бойко няма да посмее да направи явна коалиция - те са скрита патерица.Така че, ще се наложи да се направи правителство с мандата на някоя от останалите партии, а без участието на БСП това няма как да стане.А времето на Бойко изтича.
54
14
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Винаги, когато наближат избори мафиотите управляващи България след 1989 година, насочват вниманието към БСП, за да забравим какви ги вършат демократите на власт, в случая мутродемократите. Важното сега е не БСП, а как да махнем мутрите от управлението на България.
53
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне така донякъде ще се доближат до ГРОБ - последните изначално страдат от тотална липса на специалисти. Разполагат с дървени философи и хора с акъл на дете от начално училище предимно.
52
14
 
7
 
! Отговори
Светлина в тунела преди 3 години
Кьовеши не прие 7 от посочените от борисовия Каскет прокурори.Без заслужени наказания не се надявайте за успех.
51
1
 
8
 
! Отговори
Бай Му счервен конец преди 3 години
До Червените крадциЯ не ме обиждайте.По-голям крадец от мен не се е раждал.Но за това се иска акъл и международна подкрепа,да *** крепи.
50
5
 
22
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
49
5
 
15
 
! Отговори
така де преди 3 години
както е тръгнало бсп ше изчезне до изборите :) ше останат импексова , зарков и подобни.
48
5
 
8
 
! Отговори
нали ! преди 3 години
До БСП - смяхВерно е че СМЕ за смях !Попитали бежанците , за кой град в Бг искат да живеят :Те отговорили , че не са за Бг , а са за Германия !
47
10
 
7
 
! Отговори
А, добрЮтрЮ ! преди 3 години
Аве , защо ни върнаха съдиите и прокурорите от ЕС предложени от гл. Прокурор Гешев !Някой нещо да се изкиха ?
46
6
 
6
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Това пък изобщо не ни интересува! Ако останат и с един член, пак не ни интересува. БСП, СДС и други подобни, като и ония на царя крадците са срам и позор. ГЕРБ и те, то ще кажеш че няма останали свестни хора в тази държава
45
9
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Дъртите комунопитеци замечтани за младежките си години напуснаха дъртото БКП (БеСраПак) и се вляха при чавдарчета и ткзсарчета в младежкото БКП (гроб). Замечтаха се за комуните където възхваляваха вожда и *** сталин и намериха благодатна почва за развитие в гроб, където по стар комунопитекско обичай се бутат напред тия с червена книжка, а не читавите. Поне отговарят на изискването да имат портрет на Бай Тошко и да имат червена книжка.
44
13
 
6
 
! Отговори
Дедо вия преди 3 години
До въпроса еЗащо и повремето на ГЕРБ / 13г./ , младите предпочитат ТЕРМИНАЛА!
43
10
 
6
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
И БСП , и ГЕРБ са от един дол дренкАШ !Младите а вече и старите напускат държавата , бежанците също не искат да живеят в Бг !Най-бедна и най-корумпирана държава !
42
3
 
15
 
! Отговори
въпроса е преди 3 години
Бсп трета или четвърта ще завърши на изборите?
41
1
 
16
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
40
8
 
4
 
! Отговори
е голям смях преди 3 години
До БСП - смяхПопитали младо семейство , за къде е стегнало багажа , а то отговорило :За ТЕРМИНАЛ -2 !Ей, голям смях , ... А ?
39
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е тази партия да се разформира.И всеки да си намери партия по собствен вкусНе беше никак добре, когато вместо да го направи през 1990та година, както всички европейски компартии, тя само се преименова.И до днес БСП не показва никаква разлика от БКП.Не разбраха ли, че времето на комунизма отмина?Не разбраха ли, че има нужда от лустрация.Което трябваше да го направят веднага - сега вече е късно, разните Мирчо Спасовци, които избиваха и хора в концлагерите си умряха вече спокойно

Спонсорирани публикации