Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува

62% от нашите читатели вече са взели своето решение
106
Всеки пети още се чуди, кампанията ще му посочи за кого да гласува
Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира. Листите са подредени, а кандидати и партийни лидери ще се опитат да обърнат цифрите в своя полза в последния месец преди вота.

Заради кризата с коронавируса тази кампания обаче няма да е както обикновено – няма да има големи партийни събирания, концерти и срещи. Така партии и кандидати за първи път ще трябва да влияят на решението на избирателя повече от телевизионния екран или онлайн, отколкото очи в очи.

Има ли нужда обаче българинът от предизборната кампания, за да вземе своето решение за кого ще гласува? В традиционната ни анкета попитахме нашите читатели точно това - Решихте ли за кого ще гласувате на предстоящите избори? В допитването, което приключи в началото на предизборната кампания, гласуваха точно 4081 наши читатели.

Цели 62% от анкетираните вече са взели твърдо своето решение за кого ще гласуват и посочват, че кампанията няма да повлияе на решението им. Други 16% също са непоколебими – няма да гласуват при никакви обстоятелства.

За почти всеки пети обаче – 22% от анкетираните на нашия сайт, предизборната кампания ще наклони везните към решение. Точно половината от тях споделят, че почти са взели своето решение, но все пак ще проследят кампанията и не изключват тя да им повлияе. Други 11% пък признават, че се колебаят кого да изберат и затова ще проследят кампанията с интерес.

Резултатите са от анкета на сайта Dnes.bg в периода 12 февруари – 7 март 2021 година. Данните нямат претенция за представителност, а отразяват единствено отговорите на читателите на сайта в посочения период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за Мутри вън щото ме кефи как звучи.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излишно е да се умува много-много. Просто на 4 април ставаш по-рано, отиваш в секцията и гласуваш. Колкото повече гласуват, толкова по-трудно е да сработи междупартийната договорка, в която почти никой не се съмнява.
81
1
 
1
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Много преди БСП и Нинова русофилите от "Възраждане за Отечеството" предложиха да внесем Спутник. БСП отново са популисти, гласуват за санкции срещу Русия, а за да спечелят гласове, се правят на русофили. В действията си БСП са лъжерусофили. БСП=ГЕРБ.
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години видния герберски глашатай Мишо Константинов ви каза "вземете парите и гласувайте за когото си искате".И аз това ви казвам.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно,че не са решили.Не искат да си признаят.
78
1
 
4
 
! Отговори
1/5 преди 3 години
Много добре знам за кой ще гласувам!До обяд плътно гласуване за смръчкули!А след обед ще почивам,да не ми дойде много!И с огромен интерес ще гледам по ТВ как се прескачат серсемите от жълтите павета!
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки втори знае за кого няма да гласува. А всеки трети ще гласува за 50 лева. А всеки четвърти ще гласува за 150. Всеки пети ще гласува за обещаната пенсия която ще получи след "четири" години ако е жив. А всеки шести вече няма да гласува по чисто летателни причини. А всеки седми от чужбина няма да може да гласува защото няма да му бъде позволено. А за всеки осми няма смисъл да говорим.
76
4
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Аз не мисля, че всеки пети се чуди. Както и да е. Призовавам гражданите да отидат да гласуват, без значение за кой, защото всеки негласувал отива при партиите с големи проценти, в случая ще облагодетелства крадците от ГРОБ. Гласувайте за всеки, но не и за мутрите във властта!
75
5
 
4
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Славянинът е прав. Щях да гласувам за Атака, но си промених мнението. Само русофилите могат да спасят България от западните извращения.
74
3
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Ще гласувам единствено за русофилите от "Възраждане за Отечеството". В ЕС сме най-бедната и корумпирана държава. БСП са лъжерусофили, гласуват за санкции против Русия. Бъдещето на човечеството е Русия+Китай. ФАЩ от 31 % от Световния Брутен промишлен продукт през 1996 г, вече са под 20 %. Залязват и въвеждат изродени отношения между хората.
73
11
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До МяуЕто затова влизам тук :))) Да ви чета пенсионерките фантазии и как си вярвате в тях. Чекмеджета с кюлчета, къщи в Барселона (така се пише правилно другарю ***, не БарЦелона), съборени метра и още куп тинтири-минтири комунистически измислици. Ама за Гергов свинаря милиардер и за хотела в Халкидики на Нянкова и Техноимпекс дума не отваряте. Те чекмеджета нямат, направо в имоти за милиони действат
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Власт с гласуване не се взима бе.Първо се прочиства и тогава се гласува.За да се гласува трябва да е ясно броенето после,или вота да е явен и да е публичен.Кой е решил,че трябва да се крият хората за кого гласуват?Нека се вижда това е демокрацията.Навремето да не са имали бюлетини гърците,когато са измислили демокрацията?Гласувало се е с ръка и после някой се е сетил,че може да се шмекерува и е измислил тайното гласуване.Тайно гласуване,тайно броене,кому е нужно това?
71
8
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не се чудете, гласувайте за Герб:1. Да си напълнят шкафовете с златни кюлчета и евразия от построените ни развалени,напукани магистрали, събореното метро, съборените улици, където да ходиш с луноходи2. Да построят курника на Марешки в морската градина на Варна3. Да построим и да пазим сараите на султана в Росенец и т.н.......каквото още им се поиска4. Да изградим къща в Барцелона за една *** и още и още
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво по-точно ще му подскаже на един избирател предизборната кампания, след като всичко са високопарни обещания, сиреч лъжи!? Тоя цирк вече се играе 30 години. Ако някой не го е научил тоя урок ще мизерства.
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странна е ситуацията. Ясно е, че за ГЕРБ няма да гласувам, но ако не гласувам за никого, значи да оставя ГЕРБ да спечели с фалшификации и купени гласове от гетата.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да гласувам за нито един от тия дето ги пишат, че щели да влезнат в парламента.
67
2
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Я, и тук пълно с малоу...мни !
66
3
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Бойко стана НЕТЪРПИМ за повечето.Ще го сменят и ще поставят Томислав Дончев на негово място. Той за това Томислав Гьобелс в момента обикаля с Вожда, понеже ще се случи скоро.Като знам как се случват нещата в България, ще извадят на Боко някакъв пореден брутален компромат, който ще е "черешката на тортата" и го пазят за преди изборите и това ще го вкара или в затвора или ще си бие камшика в неизвестност.От там нататък махат ПК-Пто и подобни и ГЕРБ стават "по-чисти" от сълза.
65
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Дебатите и предизборните кампании са излишни и дразнещи. Знаем ги партиите и политиците що за стока са. Всеки обещава едно и също, едва ли не звезди от небето, просперитет, цветя и рози, когато са в кампания. Като се доберат до власт, стават нагли като кърджалийската например или т.лупа, забогатяват (от спестени закуски може би), въобще, от обещанията нищо не остава. Та се сетих, онова увеличение от началото на пандемия на д.татски заплати, на кого дариха?
64
3
 
8
 
! Отговори
и кАкво? преди 3 години
И какво ако ГЕРБ спечелят с измама отново?Нима народа ще се успокои? Няма как да стане.Подозирам, че ако това се случи, т.нар. "народни възстания" ще бъдат просто малка сбирка, в сравнение с яростта, която ще последва.

Спонсорирани публикации