ДПС първи при 25% изборна активност

Ниската избирателна активност работи в полза на Доган и Станишев, сочат социолози
31 май 2009 18:33, Красимир Ангелов
212
ДПС първи при 25% изборна активност
Снимка: БГНЕС

Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България.

Ако активността падне под 25% е напълно възможно ДПС да се окаже първа политическа сила, показват резултати от изследване на МБМД две седмици преди изборите за Европейски парламент.

Социолозите обобщават, че основният въпрост остава около избирателната активност.

Засега тя се очертава около 35%. Ако се запази такава, то 5 партии биха имали евродепутати.

ГЕРБ би взел 5 или 6 мандата, Коалиция за България – 4 или 5, ДПС – 3 или 4, Атака – 1 или 2 и Синята коалиция – 1 мандат.

В процентно съотношение хората на Бойко Борисов ще вземат около 30,6%, а социалистите – 25,4%.

Следват ДПС-19,4%, АТАКА-8,1% и Синята коалиция-6,7%.

РЗС на Яне Янев събира 4,3%, но ако тенденцията за увеличение на електората им се запази, то и те имат шансове да се намесят в разпределението на мандатите.

"Прогнозните резултати отразяват мнението на гражданите и не отчитат купуването на гласове. Ако се повторят действията от 2007 година, изборните резултати са непредвидими”, застраховат се от МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
1
 
! Отговори
До всички БЪЛГАРИ преди 14 години
БЪЛГАРИ,БРАТЯ,знаем,че сме изправени пред дилемата,че трябва да изберем най-малки *** от всички КАНДИДАТ-***,но разберете,4е трябва да гласуваме,защото ТУРСКИТЕ РЕЗАНИ ****А не трябва да влизат във властта..не го ли усъзнавате,мамка му :)
210
0
 
0
 
! Отговори
Istoka преди 14 години
Гласувайте!!!!! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОГОТО И ДА Е, САМО ДА НЕ Е ДПС , БСП ИЛИ НДСВ!!!! Защото БСП и НДСВ доказаха че са МИЗЕРНИЦИ и тяхната единствена цел е да докопат властта и да се НАЛАПАТ!!!! Ама сега нека да идем да гласуваме, и да не барнат властта и да ни лапат българския х *** !! ГЛАСУВАЙТе!!!! Вижте и този клип Изгледайте го внимателно и пак си помислете дали няма да гласувате?!
209
0
 
0
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ!!РЗС!!! преди 14 години
За Ред ,Законност и Справедливост в тая държава с Яне Янев !!! Хора , ГЛАСУВАЙТЕ за да не не Управляват пак Гости и Комунисти !!!
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от: Йоан Кръстител ГЛАСУВАЙТЕ НА ИЗБОРИТЕ -ЗА ДА НЕ НОСИМ ФЕСОВЕ С ПЕТОЛЪЧКИ СЛЕД ТОВА!
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Evala i az tva vikam. Dano pove4e hora da se osaznaiat i da otidat da glasuvat za nai malkoto zlo - siniata koalicia.
206
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 14 години
Кандидатите за евродепутати са подредени в зависимост от оценката на социолозите за вероятността да бъдат избрани. В началото на списъка са съвсем сигурните имена, в края -- най-малко сигурните. От "Скала" обясниха, че не обявяват партийната принадлежност на 17-те, за да не влияят на вота на избирателите.още по темата "Скала": ГЕРБ - 31.99%, "Коалиция за България" - 20.81% 4 | 6258 Ясно е кой ще ни представлява в Европарламента 0 | 9282 АФП: Евродепутатите от България и Румъния - бъдещите богаташи 0 | 5388 1. Румяна Желева2. Владимир Уручев3. Ивайло Калфин4. Филиз Хюсменова5. Илиана Иванова6. Димитър Стоянов7. Илияна Йотова8. Владко Панайотов9. Емил Стоянов10. Кристиан Вигенин11. Надежда Михайлова12. Метин Казак13. Славчо Бинев14. Мария Неделчева15. Евгени Кирилов16. Светослав Малинов17. Корман Исмаилов.Според тази прогноза, петима са от листата на ГЕРБ, четирима - от листата на "Коалиция за България", четирима - от ДПС, двама - от "Атака", двама - от Синята коалиция. Ето и данните на Агенция "Скала" към 1 юни за предизборните нагласи в кампанията за европейски парламент при избирателна активност 39,2% на база 6 млн. избиратели: ГЕРБ - 30.30%, Коалиция "За България" - 21.42%, ДПС - 15.03%, "Атака" - 9.77%, Синята коалиция - 8.94%, "Ред, законност и справедливост" - 4.42%, НДСВ - 4.25, "Напред" - 2.36%, ЛИДЕР - 2.24%, Зелени-0.57
205
0
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 14 години
В началото ,по стара традиция ,социолозите даваха едва забелижими проценти на Синята коалиция,даже Мира Янова "прогнозира " на 10.05.2009 ,че РЗС минава сините : съответно 3,4 % за тях и 3,9 % за Яне....Към днешна дата % за Синята коалиция варират между 7,8 % до 10,8 % ,а МБМД /Мира / им дава два депутата ....Доган определено бърка възродителния процес със съдебния !!!Успех на Синята коалиция !!
204
0
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 14 години
KOЙ СЕ БОРИ с ЛЪЖИ. ДА НАСЪСКА НАРОДА ДА ГЛАСУВА, плашейки го , че Доган щял да го "***" , и че Турция стояла за ДПС ????Ако някой ще го "***" , това ще са Господарите на пионката Доган: Българската Комунистическа Държавна Сигурност! А зад ДПС стоят съдателите му ДСБКП! Които са впрочен създатели и кукловоди и на Атака, и на ГЕРБ, и на НДСВ, и на СДС и на Янето, и на Дилов ...и т.н.!И ако спечели ДПС изборите, кво?Кой ще управлява България тогава? Турция , турците или ДС-БКП !И като спечели ГЕРБ , кой ще управлява? Демократи? Европейци? Десни? .....Или пак ДС-БКП!???И т.н.!Къде го виждате туй по-гоямо или по-малко зло бе наивници???Между другуто Бай *** НЯМА НИЩО ОБЩО В СЛУЧАЯ! Защото тук не става дума за ТИЯ или за ОНИЯ , а за ЕДНИ И СЪЩИ: ДСБКП, които са в България от 1944г.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mama im i rezaci pak 6te napravqtr rabota za6toto sme tapi goveda i ne hodim da glasuvame 6te ni potur4at pak malko li vi se struvat 500 godini be dragi sanarodnici 4e im davame o6te da ni ebat vreme e da gi mahnem ot Balgariq az li4no 6te glasuvam za ATAKA
202
0
 
0
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 14 години
Членове на комисия и наблюдатели, "непосветени в конкретна завера", често им се налага да излизат (- за по цигара или до тоалетна), а в затънтените секции с часове няма избиратели (на полето, за гъби...)...ех тогава, едни чевръсти ръце пускат ли пускат бюлетини, разписват ли разписват от името на работещи в чужбина, берящи гъби, превиващи гръб на полето...общо взето накрая се оказват "гласували", и тези които казват: "Аз няма да гласувам - всички са маскари!". Някой негласувал дали е проверил поне веднаж, дали в протокола от гласували мястото за подпис е празно? Тези "затънтени" секции не са малко...
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
http://boristodorov56.blog.bg/politika/2009/06/01/govorete-sys-sobstven-glas.342693ЦИГАНИНИ ААМЕТ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА ПОВЕЧЕ!
200
0
 
0
 
! Отговори
МО преди 14 години
Как така някакви си 35% ще решават кой да ни представлява и управлява.След като 65% не са гласували.Значи имаме мнозинство което е против.Защото не им се предоставят кадърни партий и личносто за който да гласуват.Когато избирателната активност се вдигне над 60% тогава вече може да говорим за демократични избори.
199
0
 
0
 
! Отговори
Пифко преди 14 години
Браво Живко,и аз съм чистокръвен българин, но изпитвам ненавист към българите и заради това станах член на ДПС. Омразата ми ме накара да го направя. Надявам се един ден Кърджали да се отдели от България. Също така се надявам ДПС да започне да говори на турски и в парламента. Освен това искам и всички българчета да учат турски задължително. А и споменах ли, че много ми допада идеята ислямските мотиви като хиджаби(забрадките на жените) да са широко-разпространени в училищата?Казах ли и, че искам ДПС да настройва ромското малцинство срещу българите. Изпитвам удоволствие от това.Също така много ми допада идеята десетки автобуси натъпкани с турци да идват в България и да гласуват за моята партия! Според мен това е напълно в реда на нещата.Харесва ми, когато Доган употребява абстрактни изтъркани изречения от типа "Разумът побеждава" или "Доверие, Подкрепа, Сигурност".Изобщо, когато чуя партия, която говори за "Доверие, Подкрепа и Сигурност", знам, че това е самата истина и изобщо не се стремят да крият същността си(а именно пълната противоположност на това, което казват) под тези думи.Нека всички се преклоним пред Доган.
198
0
 
0
 
! Отговори
maki преди 14 години
napisanoto otmen predi malko e za160
197
0
 
0
 
! Отговори
maki преди 14 години
моля да ме извините написаното е за 157 сьгласен сьм с вас
196
0
 
0
 
! Отговори
Горския преди 14 години
Турските орди под строй гласуват 99%, *** (купени и продадени) около 90%. Къде сме ние? Който българин гласува, то неговия глас отива за България, който пък не гласува, гласът му отива директно при Султан Ахмед! Опичай си ума българино!!!
195
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 14 години
За да ни чуят, трябва да се гласува. А, ако не искате да гласувате, другите ще изберат вместо Вас. Ако искате да имате основание да протестирате от водената политика и да искате сметка на политиците, то просто гласувайте и определете кой е по-добър!
194
0
 
0
 
! Отговори
Електорат преди 14 години
"Елате ни вижте!" - той моли и стене, -вий, мъдри велможи, от нази гоени...На миг напуснете там вашто тържищена шум и на фрази, богато платени - "Елате ни вижте" Вий, дето в покой и в палати стоите,към нас приближете - вий, славни, вий, сити!Зърнете през нашто изгнило плетищеи може би вам ще настръхнат космите! "Елате ни вижте" Тогаз за народа се бихте смислилии срам, угризение бихте сетили.И вашето сърце със болка заби ще.О, доста на думи сте нази любили - "Елате ни вижте!"
193
0
 
0
 
! Отговори
Живко преди 14 години
само ДПС.. да живее младежкото ДПС .. ! Все още съм на 18 .. но съм част от нея .. (да подчертая че съм чистокръвен Българин)гласувай за Доверие, Днамери Подкрепа Пи Сигурност! С
192
0
 
0
 
! Отговори
стилян преди 14 години
припомням на всички последното проучване на МБМД отпреди по-малко от месец, където "Синята коалиция" има 2%!!?!! http:// .mediapool.bg/show/?storyid=151948

Спонсорирани публикации