Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство

За първи път в историята може да имаме кабинет на малцинството
8 юли 2009 16:05,
101
Какво ще стане, ако ГЕРБ сами направят правителство
Снимка: Булфото

"За първи път в нашата политическа история след Освобождението можем ще бъдем свидетели на един много интересен феномен – правителство на малцинството. 

Доколкото разбирам от представителите на ГЕРБ, Синята коалиция, Атака и РЗС, изглежда не става дума за формиране на следизборна коалиция", коментира проф. Михаил Константинов пред "Фокус".

"Става въпрос за осигуряване на парламентарно мнозинство. На този етап от това, което съм чул, трябва правителството да си е на ГЕРБ", обяснява математикът и член на ЦИК.

"Правителство на малцинството е често използван инструмент в много европейски държави. Кабинетът изпълнява одобрена програма от парламентарното мнозинство с конкретни задачи и срокове.

Това е много ефективна форма на управление, защото правителството не може да мърда. В момента, в който то не си изпълнява задачите, за които има уговорка, то просто може да падне от власт", коментира професор Константинов.

"Не казвам, че това ще стане. Случаят не е такъв, но правителство на малцинството е нещо, което може да се използва, допълва професорът.

Аз предложих през 2005 година на БСП да направи правителство на малцинството, въпреки че имаха само 82 депутати. Но те решиха да вземат цялата власт и затънаха,  стигнаха до този разгром, който видяхме преди три дни", заявява още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
до 95-doki преди 14 години
не пиши глупости.Там където живееш кмета е от БСП и се казва Найден Найденов.Доралийски му е заместник и е такъв като независим.
100
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 14 години
аман от платени *** които само плюят без да са видели какво ще стане.Или моце би ги е страх че вече няма да има безнаказаност и ще трябва да се отговаря за делата си.
99
0
 
0
 
! Отговори
До #98 преди 14 години
Фифи, ти кога последно си се разхождал в София? София си е повече от двумилионен град. Или може би трябва да кажа провинция? Това, което остава в Събота и Неделя е София. Всички други просто са на квартири. Затова нямат право да гласуват в София. Казах!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уважаеми форумци- гербери, леви, сини, турци и др. бъдещият ни премиер е лъжец. Доказателства:1. Повече от година ненпрестанно повтаря, че София е двумилионен град. Тази лъжа лъсна на изборите, където за София и големия брой села около нея имаше малко над 1 милион души с право на глас.2. Днес гръмогласно и самодоволно ПАК излъга, че "Европа ни пуска парите по Сапард, в знак на благодарност към българския народ, за това че избрал ГЕРБ на изборите". Току що от Брюксел официално го отрекоха!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тази къщичка на Ваньо с депутатска и министерска заплата става ли бе гласоподаватели
96
0
 
0
 
! Отговори
Преминаващ преди 14 години
ВСИЧКО Е ЧАЛГА!!!!ВСИЧКО Е ЛАЙФ!!!!Рапър, СИК и Костов и какво ли още не!!!Така иска суверена!! Същият суверен беше при царо, а сега и при пъдаро....Но нищо!! Утре пак избори, държава богата!!
95
0
 
0
 
! Отговори
doki преди 14 години
Големите очаквания,често са свързани с големи разочарования.Може ли един човек да движи нещата в цялата държава?Мислите ли,че хората на ГЕРБ са имунизирани против корупция?Защото там където живея,кмета е от ГЕРБ и му викат "Доларлийски"....
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каквото и ако го направи и с Ваньо...
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А защо Бате Бойко да не си направи сам правителството??? Какъв по-точно е проблемът? Нали има мнозинство!!! Партийо непогрешима, ГЕРБ!
92
0
 
0
 
! Отговори
Младенов преди 14 години
проф. М. Константинов е много начетен човек от когото може много нещо да се научи,но колко правителства на "малцинството" сме имали--това на Ф. Димитров беше такова. Мисля че сега е направо удачно за такова правителство.
91
0
 
0
 
! Отговори
dorad преди 14 години
Може да се повтарям с някой коментар .Не съм ги чел, но първото правителство на малцинството беше на Филип Димитров -СДС
90
0
 
0
 
! Отговори
разневен преди 14 години
Поредната хлъзгава и неприложима за случая теза... Но няма лошо, продължавайте да се упражнявате и да търсите начин да игнорирате вота на хората и пак да управлявате и дърпате конците...но 20 години лесни пари стигат!! Няма да ви подарим отново живота си, искаме си го обратно!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 14 години
Трябва Бате Гнойко да си се усере сам , както с всичко с което се е заемал досега . И колкото повече се оаква , толкова повече бълхарина ще го обича и уважава - щото е истински бълхарин !!!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АТАКА КАЗАХА,ЧЕ НЕ ИСКАТ МИНИСТРИ.ТАКА ЧЕ ГЕРБ + АТАКА НЕ Е ЗЛЕ...БОЙКО ЩЕ СИ БОРИ КРИЗАТА, АТАКА ЩЕ СИ БОРЯТ ТУРЦИТЕ.И НЯМА ДА СИ ПРЕЧАТ ВЗАИМНО.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама много сте наивни. Всяка подкрепа струва министерски пост, ако няма такъв, а само обещание за подкрепа, извиването на ръце е на макс и това сега започва.
86
0
 
0
 
! Отговори
САМО БРАТЯ ГАЛЕВИ! преди 14 години
Само Братя Галеви ще ви оправят!!!! Уважаеми, братя! Много ви моля, омръзна ми от глупости! Ония били комунисти, тия пожарникари, а всички са зле прикрити мутри. Искам при вас!!! Моля вземете ме. Знам английски и френски, имам и диплома за лекар, мога да изписвам лекарства. Все за нещо мога да ви свърша работа. Искам да работя за мутрите!!! Нямам сили вече да се надявам, че нещо законно ще се промени за добро у нас. Моля, приемете ме на работа. Аз съм скромен, колкото ми плащате,толкова. Моля
85
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Много просто .Ще стане ката 1936г в ПолшаV
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички умуват дали и как ГЕРБ ще бъде подкрепян от сините, РЗС и АТАКА и почти никой не се сеща, че най - естествената подкрепа герберите ще намерят точно о т БСП.Защо си мислите, че на всички социалисти им е било толкова приятно от коалицията. А БСП и ГЕРб са доста солидни разклонения на бившата БКП.
83
0
 
0
 
! Отговори
агата преди 14 години
МАТЕРИАЛА е много добър щом 77% не са знаели, кой е в листата и кой не е! И че Бат Бойко не е включен в тях!?
82
0
 
0
 
! Отговори
Трудно преди 14 години
Еми ГАРГАМЕЛите!?

Спонсорирани публикации