59 хил. фалшиви гласа на вота за кмет в София?

Яне Янев: Но не искаме касиране на изборите
18 ное 2009 13:32,
120
59 хил. фалшиви гласа на вота за кмет в София?
Снимка: БГНЕС

59 хил. гласа в София са фалшиви, обяви лидерът на РЗС Яне Янев.

"Установихме, че над 30% от протоколите в София са неточни и има разминаване. РЗС ще внесе жалби до Върховния касационен съд и прокуратурата за престъпление и попълване на документи с невярно съдържание", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него е опасно да бъде подменян демократичният вот на избирателите чрез груби фалшификации с попълване на невярно съдържание.

Още по темата

Янев допълни, че 44 000 са неточните гласове и 15 000 са фантомни бюлетини.

Според  него техният кандидат арх. Павел Попов е загубил от манипулациите около 11 000 гласа.

По думите му експертите на РЗС са установили, че над 30% от протоколите в София не само че са неточни и че има разминавания между цифрите, но част от тях са нарочно манипулирани.

"Това е нещо, което поставя под съмнение изобщо целия демократичен процес в България", категоричен е лидерът на РЗС.

Според него кандидатът на БСП Георги Кадиев е получил най-много бонуси от „това драстично разминаване между подадени гласове и вписани резултати в протоколите, това е силно смутително”.

"РЗС не иска да касира изборите в София и желае успех на новия кмет г-жа Фандъкова. Но е редно Административният съд да се произнесе и потърси отговорност от виновните", завърши Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЯНЕ, ОБИЧАМЕ ТЕ! БОРИ ГИ!
116
1
 
0
 
! Отговори
yaneto преди 14 години
sufliorat mu e semov - ne go li zabelyazvate! shte imat uspeh, kolkoto sas semovata aktsia za aets! kozloduy! pomnite li? ako ne, pripomnete si....
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
of qne hodi si na selo dotegna ni ot t
114
0
 
0
 
! Отговори
брейййй преди 14 години
Абе що не публикувате нещо черно на бяло доказващо злоупотреби? То всеки казва имаме сведения за еди кво си еди що си. Публикувайте нещо за некои да се види братче или ако има ги използвате за изнудване.
113
0
 
0
 
! Отговори
Dax Griffin преди 14 години
Я да мълчиш *** такъв! Ти случайно да не си лондончанин или парижнани случайно пък?
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонименя преди 14 години
Яне казва: Недей, защото много ще ме боли... ама все пак давай кво да правим...
111
0
 
0
 
! Отговори
чистокръвен българин преди 14 години
О чистокръвна софианке, от селски произход ти от колко поколения си чистокръвна? Пак от някое софийско село си или твоите родители са - именно тези "провинциалисти" за които говориш. И какво ще направиш като няма да търпиш? Ще пукаш гуми нощем ли? Т
110
0
 
0
 
! Отговори
Софйска чистокръвна преди 14 години
Ооо,г-н Янев,ама то е сяно,всеки Софиянец знае,че Фандъкова не е избора на София,а е подправен.До къде го докарахме,някаква самоковска учителка да е кмет ,не не вашия град г-жо Фандъкова,а на тези като мен,който са родени и пораснали тук!!Съсипаха ни града,заляха го талази от хора,селяни на килограм,обикалят София като зомбита.Тодор Живков е бил голям човек,щом е осъзнал,че селянията трябва да има граници и уместно я е държал далече от София!Софиянци няма да търпиме още дълго!!
109
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 14 години
Абе учините сте големи будали бе...Стой си на гъзя мижитурка нещастна и виж си откраднал нещо докато Бойко не гледа.Сигурно на това се надяваш единствено при престоя си на власта ?Ред, законност, справедливост - *** гениалното-тили го измисли ?Истина, морал, обезпеченост - това също е яка партия. Махаме пред камерите и на митингите с ръце, а в тъмното крадем като Али баба.
108
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 14 години
Яне е прав! Здраво се усраха с броенето на гласовете.....
107
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Цялата комисия разбра за кого гласувах на изборите в София. Бюлетините прозираха, даже преди да ми сложат печат, хубаво я поогледаха бюлетината и то пред мен!! Супер нагло!Не че държа чак толкова на тайния вот и т.н. За кого съм решил да гласувам си е моя работа, само че как да съм сигурен, че не са направили някаква манипулация след това? За какво им е да знаят за кого гласувам, ако не е така?
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
яне,душо,ама много точни цифри,бе.....през кабинката ли наднича,камери ли постави ?
105
0
 
0
 
! Отговори
нешоп преди 14 години
Естествено е че някой не иска касиране на софииските избори.Може би е заинтерисован?Нямало повод?Да си направим малко сметки с някои допускания.Фандъкова спечели с 66.3%.Имаме над 30000 фантомни гласа.Ами ако са "дадени" за госпожата,това не прави ли около 17% от нейните гласове.Може би тогава тя ще има не 66,а 49%.Това не значи ли балотаж?
104
0
 
0
 
! Отговори
Ами сега ... преди 14 години
Ке ги касирами ли т'я хисбъря или иок ?К'о прайм ?При 100хил гласували 30хил невалидни гласа .... ?! Яне май пак е объркал захарта с другата бяла пудра ...Ама знаеш ли ?
103
0
 
1
 
! Отговори
Разбиратора преди 14 години
Тогава кой е гласувал въобще на тези избори???
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне покажи им среден пръст вее бате.
101
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 14 години
Qne prosto kazva istinata v taq situaciq,neshtata koito govori se opovavat na fakti.
100
0
 
0
 
! Отговори
като си толкова умен преди 14 години
Във всяка държава мафията,това са управляващите,които крадат и мамят народа.Просто ние българите сме шепа народ ,5-6 милиона и при нас се усеща най-силно,понеже се пада по-голяма крадена сума от глава на населението.
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ало, в час ли си. Във всяка секция има поне по един представител на партия имаща кандидат или представена в парламента. Като знам колко са луди тези от атака, как мислиш че ще стане това.
98
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 14 години
Луд умора няма!

Спонсорирани публикации