Всичко за архитектурата

Филми, изложби, книги, лекции...
30 окт 2009 12:12, Петя Славова
2
Всичко за архитектурата
Фотография от изложбата "Забрави миналото си". Снимка: Sofia Architecture Week

Sofia Architecture Week Open House – така е озаглавена четиридневната програма от събития със свободен достъп, която стартира веднага след лекционния форум (31 октомври – 1 ноември).

Open House включва лекции и презентации от медии, архитектурни студия и компании; вечерни дискусии върху основни проблеми на София.

Ще има изложби, музикални партита, на които архитекти ще пускат парчетата, прожекции на филми и последното за тази година издание на Pecha Kucha Night („Пе-Чак-Ча”).

Всички инициативи от програмата Open House ще се провеждат в пространството под СКЛАДА на ул. "Бенковски" 11 от 2 до 5 ноември.

В програмата е включена специална селекция от филми, обединени от темата Архитектура и кино. Прожекциите ще се състоят от 31 октомври до 7 ноември.

Сред изложбите, ще има представени 10 проекта, които се намесват в отделни райони на Женски пазар.

На 3 ноември в 14.00 часа ще бъде представена книгата Prishtina is Everywhere от автора й Кай Вьоклер.

Ден по-късно се включва и фотографската изложба на Никола Михов "Забрави миналото с" с монументални паметници от времето на комунизма, която пристига директно от Лондон от фестивала ‘’This Is Not A Gateway’’.

Серията включва 40 фотографии, хвърлящи светлина върху най-внушителните монументални комплекси в страната, построени в периода 1953-1985г.

Освен композираните в диптих снимки, изложбата включва и подробни сведения за архитектите, скулпторите и за историята на всеки паметник.

Всяка от вечерите на Open House ще завършва с парти от специално създадената диджейска серия „архитекти пускат музика”. Ще има и постоянен щанд, на който ще се предлага богата селекция от книги, посветени единствено на архитектура и интериорен дизайн.

Съвместно със София Филм Фест, Sofia Architecture Week представят специална селекция от филми, обединени от темата „архитектура и кино”. Кино вечерите стартират на 31 октомври и ще продължат до 7 ноември в Дом на киното и Американски център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
боб преди 14 години
Това май е залата на вр.Бузлуджа, въпреки че никога не съм ходил там. Характерно за социализъма-робски труд ,за нещо ненужно,от което да останат само разрушения.Силата на народа отиде в такива фараонски проекти.Сега няма и кой да работи, младите хора избягаха в чужбина. НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ.Останаха Красьовци,чалга ***,престъпници, *** и бедни пенсионери. След комунизма-битак.
1
0
 
0
 
! Отговори
PKN Sofia преди 14 години
УТОЧНЕНИЕ: Последната за годината Pecha Kucha Night (***-Чак-Ча) в София се провежда в BenchMark Business Center на бул. Цариградско шосе, а не в "пространството под СКЛАДА на ул. "Бенковски"". Датата е 5-и ноември от 20:20 часа, а повече информация за събитието има тук: http://pechakuchasofia.wordpress.com/