Какво става с мястото на бившия Мавзолей?

Нова сграда превърна района в строителна площадка
Обновена: 6 ное 2012 10:29 | 5 ное 2012 19:19, Петя Славова
9

Снимка: Sofia Contemporary
12
Днес мястото на бившия Мавзолей в София се превърна в строителна площадка пред очите на минувачите. Проектът, който трябва да е готов до месец август 2013 г., е описан като мултифункционална сграда с обществени функции.

Архитектурата на новата сграда прилича болезнено на Мавзолея на Георги Димитров, който беше взривен преди 13 години. Може би това провокира и острите коментари на минувачите, които намират проекта за скандален.

От строителната фирма отказват коментар по случая, а от Столична община твървят, че в момента тече проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
stasi преди 11 години
bytnete.parlamenta.i.napravete.nov
11
8
 
6
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 11 години
МАВЗОЛЕЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !Той е един от най-важните исторически паметници на България от ХХ век.Независимо какво символизира или почита, паметникът си е паметник. Той е част от историята на страната и принадлежи на Историята.Тука няма място за политически страсти.Народ, който не тачи и почита Историята си -- независимо каква е тя, добра или лоша според политическия момент -- е обречен да загине.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кръстьо,вече знам защо са ти рязнали простата кратуна!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бакърджиев вече не го и помня но,че имаше мавзолей,това го помним всички!*** народ,слаба Държава!
8
6
 
6
 
! Отговори
Кръстю Пастухов преди 11 години
За масовия убиец Гошо Мастиката, Георги Тарабата или убиеца на българската интелигенция никаква прошка, камо ли ново капище. Времето на Ашурбенипал отдавна свърши, както това и на Ленин и Сталин. Къде отива малкия художник. Ако действително е Малък, да иде в ниската земя и да рисува това , което още по-под ниската земя.За масовия убиец и ваксаджията на болшевизма няма място в България.Той е проклет от целия български народ, без шепичките комунисти - те да се преброят колко са.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименХудожествена ПРОВОКАЦИЯ!!!???
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Историята в Бг ,...загуби смисъл!
5
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се построи отново .......от СДС ,за наказание !А Бакърджиев да стои там ---денонощно !
4
0
 
26
 
! Отговори
Една преди 11 години
..."от Столична община твървят, че в момента тече проверка".... И какво ще проверяват, за какво са дали разрешително или? Най-малкото, за да се вдигне каквато и да е сграда там е станало със знанието, както на Голяма Софийска община, така и със знанието на главния архитект на София! Поредното безумие... и прехвърляне на топката, с цел заблуда на хората.
3
3
 
20
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Май ще станем свидетели на поредния абсурд......
2
5
 
33
 
! Отговори
Ап преди 11 години
Голяма глупост направиха - мавзолеят изобщо не трябваше да го взривяват !!! сега щеше да е пълно с туристи там - ама ние сме *** не си пазим историята , след още 30 бъдещите *** пубери- наркомани въоще няма да знаят какво е било там
1
3
 
29
 
! Отговори
мария преди 11 години
Кой позволи това безобразие в историческия център на София??? Пак корупция,пак идиотщини!Това трябваше да е хубава градина, , да не се строи нищо, което да нарушава историческия облик на Софийския център, да се запази естенвения фон на такива исторически сгради като бившия Царски дворец, единствен в България!!!Що за селения и всякаква липса на вкус и обич към стара историческа София!Защо не се консултират с гражданите и независимите архитекти подобни "идеи"???