Да усетим "Пулсът на Южна Корея"

Артисти от тази страна ще ни запознаят с изкуството си
5 апр 2013 14:00, Петя Славова
0
Да усетим "Пулсът на Южна Корея"
Снимка: Дома Арт Фест

С изкуството на Южна Корея ще ни запознаят 15 артисти от страната, които ще гостуват в София от 30 май до 9 юни.

Те експериментират във всички жанрове на изкуствата и са част от първото издание на Дома Арт Фест - "Пулсът на Южна Корея".

Тази година фестивалът е посветен на съвременното южнокорейско изкуство и култура. Събитието е част от мащабен проект за културен обмен между България и страна във фокус. Всяка година различна държава ще представя своите най-изявени съвременни артисти у нас, а в следващо издание – най-добрите български артисти ще бъдат изпращани и представяни в съответната държава.

"Идеята за фестивала се роди от моята лична емоционална привързаност към Южна Корея, невероятното богатство на културата й и поради факта, че твърде малко се знае за нея у нас. Затова решихме да срещнем българската публика с многообразните форми на изкуство, правени там в съвременен контекст. Смятам, че това ще обогати българската културна сцена и ще допадне на публиката.", казва Мартина Стефанова, организатор на събитието.

Сред гостуващите артисти тук тази година са художници, скулптори, илюстратори, графици, фотографи, танцьори, музиканти и мултижанрови пърформъри. Програмата на фестивала включва още и работилници и ателиета от различните жанрове на изкуствата, лекции, дискусии, срещи с артисти, кино прожекции, корейска поезия и музика, танци, различни игри и представяния. Специален акцент се обръща и на програмата за деца за Деня на детето на 1-ви юни. Целият уикенд ще е посветен на занимания, представящи духа на културата на Южна Корея за малките.

„Пулсът на Южна Корея“ се провежда в 10 дни в четири основни локации: Vivacom Art Hall, Национална Художествена Галерия, Национална Художествена Академия и Фабрика 126.

Достъпът до всички изложбени пространства и мероприятия от фестивала е безплатен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари