Макрокосмос в изложба

Първа самостоятелна експозиция на София Зашева
17 апр 2015 09:47, Петя Славова
0
Макрокосмос в изложба
Снимка: Kanaal

Масивни космически пейзажи ще са подредени на стените на бар  Kanaal от 21 април до 23 май. . Фотопортрети на различни хора, с изведен на фокус микрокосмос. Този паралел между монохромния безкрай на време и пространство и безбрежието на човека, чиято личност гради субективни вселени, ще видим в първата изложба на София Зашева.

Експозицията Macrocosmos е вдъхновена от музиката. Макрокосмосът е просторът, който е нарисуван от емоциите, родени от любими мелодии. Творбите представляват комбинация от векторна и растерна графика и фотография - космически пейзажи, за които София е стъпила на планетарните закони на Кеплер, както и авторски портрети, преминали през детайлна фотоманипулация, отбелязват организаторите на експозицията.

Като допълнение към връзката музика - космически пространства, специално за изложбата е композиран и концептуален музикален фон, който ще звучи на откриването на 21 април от 19:00.

София Зашева е млад визуален артист, който се занимава професионално с ретуш и фотоманипулации от повече от десет години. От 2005 работи върху концептуална фотография и пост-обработката на кадрите. През 2010 е асистент-фотограф и се концентрира върху ретуша.

От 2011 насам изработва редица проекти за международни издания на Elle, Harper’s Bazaar, Ferrari, а сред личностите, чиито портрети е обработвала, са Neil deGrasse Tyson, Gary Oldman и David Fincher.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари