Как презентираме българското културно наследство

Ще разискват специалисти в семинар по повод изложбата в Лувъра
28 апр 2015 12:55, Петя Славова
4
Как презентираме българското културно наследство
Снимка: НБУ

Добре ли презентираме българското културно наследство ще разискват специалисти на 28 април в Галерия УниАрт на НБУ. Началото е от 18.00 часа, а поводът за семинара е изложбата на тракийските царе в Парижкия "Лувър", която може да се види до 20 юли.

Темата ще се разглежда в рамките на семинар „Разговори за българската култура Ad hoc“ на департамент „Изкуствознание и история на културата“ на Нов български университет.

Модератор е доц. д-р Наталия Христова. Лектори ще бъдат проф. дин Валерия Фол, проф. д-р Тотко Стоянов и доц. д-р Милена Тонкова, Проф. дин Валерия Фол – Институт за балканистика с Център по тракология - БАН, УниБИТ – Презентиране на документалната изложба „40 години тракийска изложба по света“
Проф. д-р Тотко Стоянов – катедра „Археология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, куратор на изложбата в Лувъра от българска страна.

Доц. д-р Милена Тонкова – ръководител на Секция за тракийска археология в НАИМ-БАН, куратор на изложбата в Лувъра от българска страна.

Целта на семинара е да дискутира актуални теми на българската култура, които ангажират не само професионалните общности, а и голяма част от българските граждани.

Семинарът се провежда веднъж месечно във вторник, от 18 до 20 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тракийското изкуство не е българско наследство. То си е тракийско. Да си разискват културата на българите, но от VII век насам. Не, че е малко, но не е и кой знае колко.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се стряскайте от подобни семинари!Те все пак са по-цивилизована форма за уталожване на страстите. По-рано в БАН това ставаше по съвсем, съвсем други начини - доноси до по-висши инстанции с цел да се натопи колегата-съперник за задгранична командировка, изложения до партийното ръководство- пак със същата цел, а понякога се стигаше дори до размяна на юмруци и шамари между конкурентите. Който не вярва, нека да поразпита свои близки и познати, които работят в тези среди или познават някого там.
2
2
 
3
 
! Отговори
Мина времето, когато преди 8 години
кака Люси с чалмата разнасяше по света нашите археологически уникати. В онези времена, тя решаваше кой да я придружава, тя можеше да взима от хазната колкото прецени, за да се изхарчи по време на разходките й по света.Сега е друго. Различни хора биха могли да влязат в състава на тези делегации /зависи кой е спечелил изборите/, а командировъчните им са строго фиксирани. Затова битките са люти, а пренебрегнатите от 9 кладенци вода ще донесат, за да докажат, че следващия път трябва да пратят тях!
1
2
 
3
 
! Отговори
Ако щете вярвайте,но преди 8 години
аз се търкулнах от смях, та се наложи колежка да ме подпре с ръка, за да не падна.А бре мислители, а бре светила от БАН, СУ и от другаде!Не можахте ли да организирате този семинар ПРЕДИ откриването на изложбата в Лувъра, още когато тя беше в процес на подготовка?! Или си караме по нашенски - след дъжд качулка?Или причината е друга - има обидени за това, че не те са в центъра на вниманието и в светлините на прожекторите там - в Париж?А бе, скрийте се някъде, бе! Омръзнахте на всички ни!!!