Американски художници с изложба на 11 септември

Творбите им може да видим в галерия "Сариев"
1 сеп 2015 13:35, Петя Славова
1
Американски художници с изложба на 11 септември
Снимка: Галерия Сариев

Творби на американски художници ще бъдат подредени в галерия Сариев. Куратор на изложбата е Арън Мултън от Лос Анджелис. Сред авторите са Майк Буше, Стерлинг Руби, Макс Хупър Шнайдер, Джейсън Меткалф и Джен Уест.

Откриването е на 11 септември от 20.00 в присъствието на куратора и художниците Майк Буше и Джейсън Меткалф.

Изложбата се занимава със суеверия, ритуали, магии и конспирационни теории. Авторите ще ще използват като вдъхновение специфичния пловдивски и български контекст за създаването на нови и непоказвани досега творби.

Авторите в изложбата са едни от изключително популярните имена на световната сцена за съвременно изкуство в момента. Така например участията на Майк Буше включват 53-тото Венецианско биенале и самостоятелни изложби в Център Помпиду (Париж) и Музея за съвременно изкуство в Лос Анджелис.

Творби на Стерлинг Руби пък са в колекциите на едни от най-престижните институции по света като музея Соломон Р. Гугенхайм, Ню Йорк; музея Уитни, Ню Йорк; музеите за съвременно изкуство в Лос Анджелис и Чикаго, Тейт Модърн в Лондон и други.

Освен изложбата в галерията АМЕРИКАНАЕЗОТЕРИКА ще включи и видео инсталация на Джен Уест в Кино Космос и намеси в градска среда в рамките на Нощ/Пловдив, 11-12 септември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Американаезотерика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Авторите ще ще използват като вдъхновение специфичния пловдивски и български контекст за създаването на нови и непоказвани досега творби."?!?Петя, опитай отново.