Подводни картини в Галерия "Ракурси"

Изложба на Рада Цанкова от 12 октомври
6 окт 2015 12:40, Петя Славова
0
Подводни картини в Галерия "Ракурси"
Снимка: Галерия "Ракурси"

Картини на Рада Цанкова, в които присъства интимната връзка между човека и неговата природа са подредени в галерия "Ракурси".

Самостоятелната изложба може давидим от 12 до 24 октомври. „Дневник“ е серия от рисунки в един и същ формат, върху която работя от две години. - обяснява художничката - Тя е в непрестанно движение, тъй като всяка от рисунките функционира единично, но и заедно с останалите.

Могат да бъдат сюжет, един момент от деня, емоция, чувство или мисъл върху актуалността ни, мечта, сън, свързан с цвят. Един вътрешен разговор, който не спира, независим, но паралелен на нашите действия.

Връзката между рисунките на серията е ежедневието, върху което е достатъчно да насоча погледа и вниманието си, за да се превърне всеки ден в уникален. Тази уникалност на всеки ден е в основата на серията, която засега представлява 230 рисунки 16x16см, туш, акрил, масло върху хартия."

Рада Цанкова обяснява, че картините са под вода, защото именно водата е сюжет, който присъства в голяма част от картините й. Символ на началото на живота и в постоянно движение, тя променя материята покрай която минава като река и застрашава, когато е вълна в океана. Тя също е път на спасение и свобода за някои от нейните персонажи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Рада Цанкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари