У-лицата: Между човешкото и животинското

Попси и нейните картини на Gothic Fest Sofia. Нагонът си е нагон...
Обновена: 28 юни 2016 15:28 | 27 окт 2015 11:20, Петя Славова
10

Попси. Снимка: Личен архив

12
И днес Dnes.bg ще ви срещне с интересни личности в рубриката ни У-лицата. Това са хора, правещи любопитни неща. Хора, на които не им пречат политиците и останалите, за да създадат каквото са си наумили. Лица, които ще срещнем в парка, на улицата. С две думи: Лица от улицата

Попси

Казва се Полина, често обаче й викат Попси. Скоро прави 25. Описва се като гаден скорпион, който се надушва със себеподобните си. Родена е в София. Занимава се предимно с графичен дизайн, реклама и изобразително изкуство. Не може без музика.

Рисуването

Рисува, откакто се помни. "Сериозно" започва да драска в първи клас, когато рисунките на любимите герои бяха валута в училище... за дъвки или кой знае какво. "Хората обичат изкуството, а аз обичам да получавам реакциите им. С рисуването съм израснала, с това се дефинирам и чрез това комуникирам най-добре".

"ЕСТРУС"

"ЕСТРУС" все още е... прото-изложба. Това е дигитален художествен проект, изследващ спектъра на сексуалността и съпоставящ крайните стойности на човешкото и животинското. Там не се търси нито еротика, нито равенство, нито еманципация. Там не е важна нежността на женската фигура – даже напротив. Целта е да се погледне на "природното", пречупено през кривата на способното да фетишизира всичко човешко съзнание – широк спектър от нужди и способи за тяхното задоволяване. Фрагменти от реалния живот в хиперболизиран вариант. Защо с жени? Няма конкретна причина. Жените в нейните картини са почти също толкова и мъже. Нагонът си е нагон.
Казва, че това е прото-изложба, защото все още работи върху нея, но от Gothic Fest Sofia са така любезни да я поканят за участие и решава, че това е правилният момент да покажа първата половина, която е готова. Другата... когато й дойде времето. И именно тази, готовата част може да видим на Gothic Fest Sofia, който ще се състои на 31 октомври 2015 г.  Ще има пълна програма за опитните, неопитните, любопитните и тези, които все още не знаят в коя категория попадат...

Попси рисува още: Коне. Тела. Животни. Черепи. Портрети... Обича да рисува всичко, което е живо или е било живо. Успокоява я и й помага да се концентрира. Обича да преувеличава формите.

Тук или в чужбина

Не е патриотично настроена, просто е много привързана към дома си и хората, които познава. "Образованието в България е добро, стига да искаш да вземеш нещо от него. И в гимназията, и в университета съм срещала невероятни преподаватели (които са ме насърчавали да правя точно това, което обичам). Те могат да дадат много, стига някой да поиска да вземе. Смятам, че не е необходимо да живея в чужбина, за да се възползвам от "по-хубавите" неща там, като например манталитета на определени националности. Работя с доста чужденци чрез интернет и се чувствам добре така, защото всеки си е на мястото и в същото време сме си взаимно полезни".

Затова пък харесва у нас изключително субективни и сантиментални неща. Харесва, че малко по малко хората започват да имат желание. Не за нещо конкретно – просто така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ЕструсПопсиGothic Fest Sofia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
гусин преди 8 години
ой котьооооооо
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че какво им е на кифлите, има кифли и кифли, тази е от сладките
6
0
 
8
 
! Отговори
набито око преди 8 години
Не се залъгвайте. Това не е чалга кифла, но пак е кифла, просто друга разновидност.
5
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Искам да я любя до полуда!
4
1
 
5
 
! Отговори
вече съм и фен преди 8 години
с тениска на Рамщайн...прелест
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
готина мацка
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров и любовницата му Чуколова да направят незабавна проверка на тази личност, разполагам с неоспорими доказателства, че тя търгува с наркотици и други забранени субстанции, Воля, премажи опасния престъпник , влез й смело в гръб, да си знае!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров е междуполов шампион по бокс и борба в тежка категория! Пожънал е успехи срещу десетки бременни и беезащитни жени, деца, инвалиди, пенсионери и други представители на човешката раса в непристойно поведение! Волене, ти си мъжкар и достоен пример за уважение!