Да надникнем в "Къщата на художника"

Творби на Димитър Вецин в галерия "Париж"
23 ное 2015 09:50, Петя Славова
0
Да надникнем в "Къщата на художника"
Снимка: Галерия "Париж"

Как изглежда "Къщата на художника" ще разбере от самостоятелната изложба - живопис на Димитър Вецин, който навърши 65 години. Творбите му може да видим от 24 ноември в галерия "Париж".

Изложбата ще бъде с леко ретроспективен характер и ще покаже както нови творби от 2015 г, така и картини рисувани през последното десетилетие.

Що се отнася до името на експозицията - то е вдъхновено от една картина, изобразяваща голяма масивна стара къща, в която видинските художници са се събирали навремето да рисуват своите картини, да общуват помежду си и да търсят неуловимите трептения на своя свят. Там преминават едни от най – хубавите години на автора и така този своеобразен за времето си културен дом, е белязал до голяма степен живота и творчеството на Вецин.

Ще видим пасторалните есенни топли пейзажи, с неизменните уютни красиви зими и с горещите летни вечери на Димитър Вецин. Ще се събира царевицата, ще се къса черното сладко грозде, ще се прибира сеното и разбира се, ще се прелее плавно в празничната и изпълнена с любов зима. Картините могат да се видят до 10-и декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари