Разчитане на знаци и кодове в "Ребус"

Сборна експозиция в арт галерия Le Papillon
10 дек 2015 12:14, Петя Славова
0
Разчитане на знаци и кодове в "Ребус"
Снимка: арт галерия Le Papillon

"Логиката ще те отведе от точка А до точка В. Въображението ще те отведе навсякъде". Думите на Алберт Айнщайн ги свързват с изложбата, която се открива в навечерието на Коледните и Новогодишните празници в арт галерия Le Papillon.

Сборната експозиция е „Ребус“. Стремежът за разгадаване на загадки, разчитане на знаци и кодове провокира инстинктите и предизвиква мобилизирането на всичките ни сетива, емоции и интелект по един специален и неповторим начин.

Предизвикателството пред творците е чрез различни изразни средства и похвати да провокират всеки човек сам да определи частите на ребуса, които отговарят на неговата емоционалност и личен мироглед, защото всеки сам създава своите загадки и намира теми и въпроси, които го вълнуват и стимулират абстрактното му мислене и въображение.

Всеки от творбите носи свой уникален подход като концепция, визуален език и изразни средства, с различни по своята специфика форми на художествено мислене ни насочва сетивността ни към различни светове и усещания.

Авторите са личности със забележимо присъствие в българската култура, създаващи ценности и очертаващи параметрите на българското изкуство, намерили признание у нас, същевременно добре поставени и на художествените сцени по света. Те ще покажат най-новите си творби – наситени както с богата символика, в различни направления и стилове, но всички до една искрени, вълнуващи  и въздействащи.

"Ребус" може да видим от 12 декември до 30 януари 2016 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ребуссборна изложба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари