Български забележителности, събрани в картини

Или за "Каменните гъби" на Нина Русева
14 апр 2016 17:37, Петя Славова
2

Снимка: Dada Cultura Bar

12
Каменните гъби: Картините на  Нина Русева ще могат да се видят от 20 април от 19.00 часа в Dada Cultura Bar. Творбите са вдъхновени от известни български забележителности – археологическият средновековен комплекс Перперикон и каменните гъби край с. Бели пласт.

Повод за предишни нейни цикли стават други могъщи земи и обекти – Антарктида, Перу и Чили. Резултатите от творческото си вдъхновение показва в изложбите „Картини от Антарктида”, „Нова земя”, „Картини от пътя”.

В новата изложба авторката включва творби, нарисувани през 2015 г., които продължават темата за пътуването през времето и пространството. Конкретният мотив изчезва, за да излезе на преден план чистата емоция на живописта.

Нина Русева пречупва през собственото си виждане историческите наслоения и природните красоти, за да им придаде едно ново измерение – отвъд определеното място и време, наситено с духовна мощ и сила.
Техника и формат: Нина Русева работи в мащабни формати /180/220 см./ Използва ярки цветове, контрастиращи помежду си.

Картини на Нина Русева са притежание на Софийска градска художествена галерия, Европейския парламент, както и на частни колекции в България, Франция, Германия, Италия, Испания, Израел, САЩ, Холандия.

 


2
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично от такова изкуство, което изисква обширни дълбокомислени философски разсъждения и обяснения за космоса, вселената и енергиите не разбирам. Прилича ми на ... нищо.
Като видя такова хвалено нищо и като прост човек в мен възниква въпроса - тая на кой е човек ?