Един град, много етюди: Откривателят на София

"Етюд-и-те на София" с втори рожден ден
2 мар 2017 11:23, Екип на Dnes.bg
7

Снимка: Иван Шишиев

Той твърди, че снима от малък, но главно с обикновени фотоапарати. Въпреки това не спира, действа. Истинската страст към хобито си обаче открива по-късно, след известно обикаляне из Европа и живот в различни страни.

Той може да се вдъхнови от всичко наоколо, особено от живота в София. Снима столицата от красив ъгъл, но казва, че градът не може да се побере в една снимка. Затова запечатва само един етюд, скица, едно въображение - малка фигурка.

Това е Иван Шишиев, фотограф и създател на страницата "Етюд-и-те на София", която на 17 март отбелязва своя втори рожден ден чрез изложба. Събитието започва в 19:00 часа в "Галерия 2.0" и ще продължи до 26 март.

"Самата идея не е просто хората да дойдат и да видят, а да обсъдим това, което виждаме в този град", каза Шишиев пред Dnes.bg.

"Хората пращат снимки в "Етюд-и-те" и очакват веднага да бъде публикувана, но за да стане това - тя трябва да има сърце, душа. Това ми се иска да обсъдим на изложбата - защо тази снимка е тук, а другата не е", сподели той.

Снимките ще бъдат в продажба на достъпни цени - от 30 до 100 лева.

Иван Шишиев обича всичко в София - улиците, хората, дърветата, животните. По думите му обаче, за да познаеш един град, трябва да живееш в него.

"Когато даден фотограф обикаля една страна или други градове, той снима общи пейзажи. Ако отида сега и снимам Пловдив, няма да го усетя. Мога да видя няколко различни ъгъла, които никой не ги е видял, но това е", обясни Шишиев.

"Много от красивите места, които съм снимал, всъщност не са толкова красиви, просто начинът, по който аз ги виждам е красив за мен", разказва той.

Занапред фотографът планира да създаде сайт, а по-късно да издаде и книга със снимки от страницата "Етюд-и-те на София". Не си мислете, че някой му помага финансово, прави всичко сам. Но Иван Шишиев е пример за това, че не бива да виждаме само негативното и грозното около нас, а да оценяваме приятното и красивото, защото то съществува.

Той е пример и за това, че не са нужни много средства или време, за да правим каквото обичаме. Достатъчно е да вземем фотоапарата, четката за рисуване или химикала и да започнем.

Автор: Луиза Божинова, Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: фотосиИван Шишиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
освободители - мерси преди 7 години
Всички "освобождения" България плати тройно и петорно в чисто злато и с кръвта на своите най-свидни синове!!! Левски също беше убит от скъпите и даже прескъпи освободители, за да не може Българския лъв да бъде горд а за да бъде натирен в лапите на една азиатска империя, която последна освободи собствените си крепостни, живеещи робски живот в болести и мизерии! А нашето "освобождение русия плати с живота на поробените от нея нации - украинци , румънци , финландци и т.н.! Злобейте РОБИ !!!!!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
От какво ме освободи преди 7 години
От какво ни е освободила червената армия? От имота, честта, свободата? От хилядите ни братя убите по затворите от същите нагли слуги, които сега ни крещят, че сме роби и трябвало да се навеждаме робски още по низко ?? От какво? От отмъкнатите тонове чисто злато от банките ни? От чистите ни реки и плодородни полета, върху които насадиха безмозъчните си отровни мегаломански заводи? От удоволствието ни да дишаме въздух без отровата на следящите ни шпиони и долни доносници отгледани в руски бърлоги?
5
4
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
А кой те освободи, РОБЕ? Американците сигурно като бомбандираха София, може би?
4
6
 
3
 
! Отговори
да си знаеме преди 7 години
Петата снимка е безумна. И исторически невярна. Не е зле да я махнете.
3
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Харесвам страницата на Иван Шишев , следя я от около година. Човекът има талант и прави столицата ни да изглежда приказна.
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бай Иван от къде е , че да снима София
1
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кога на най-голямото село в България се казва " град " ?