Игра с огъня: Пирамиди, гол модел и накрая... затвор!

Белгийката Мариса Пепън обясни, че било в името на изкуството
13 сеп 2017 21:12, Петя Славова
46

Снимка: CEN/Marisa Papen/Jesse Walker

Белгийският модел Мариса Пепън и австралийският фотограф Джес Уокър попаднаха в египетски затвор, заради разголени снимки в храм, съобщава Metro.

Пепън пътешества по света и успява да се снима без дрехи в 50 страни. Снимката на фона на египетската пирамида, обаче се оказа проблем за нея.

Фотографът и моделът дали подкуп на охраната, които се оказали местни жители. Оказало се, обаче че храмът в Карнак е много по-добре охраняван и малко след като двамата започнали да снимат към тях се насочили четирима пазачи.

"Опитахме се да им обясним, че правим изкуство с най-голямо уважение към египетската култура, но те не виждат връзка между голота и изкуство. В очите им  се четеше само "порно", или нещо подобно, разказва моделът.

Те сграбчили туристите и ги отвели в полицията. По пътя фотографът успява да изтрие снимките.

Задържаните се опитали да убедят органите на реда, че само са проверявали осветлението и не са правили снимки, но така и не им повярвали.

Фотографът бил обискиран и после двамата отведени в затвора.

"Знаех, че един затвор в Египет изглежда малко по-различно от този в Белгия или в някоя западна държава, но нямах представа какво да очаквам, преди да вляза, спомня си Мариса. - Първата килия, с която се сблъскахме, беше натъпкана с най-малко 20 души. Някои бяха изхвърлени на пода, други стискаха релсите на килията с ръцете си. Трети кървяха и крещяха. Никога не съм виждала нещо подобно преди в реалния живот."

След няколко часа тя и фотографът били изправени пред съда. Те се представили за глупави туристи, които не знаят забраните.

"Съдията прелистваше  с палеца си книги, които изглеждаха стари, като самите пирамиди", казва Пепън. - В крайна сметка той ни предупреди никога повече да не се занимаваме с такива глупави и срамни неща. Ние кимнахме."

Фотографът пък успял по-късно да възстанови снимките с помощта на специална програма. Двамата напуснали Египет и публикували направените фотоси.


46
Още от
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те не можели да видят голотата като изкуство, ами то не е, затова не може да се види.
36
3
 
9
 
! Отговори
Минко 47г. ерген преди 1 месец
П(т)ичката си я бива. Снимките също. Но от ислямските диваци какво да очакваш. Те разбират от рязане на глави, не от изкуство. Еротиката им се изчерпва с образа на гола коза и понякога камила.
35
7
 
1
 
! Отговори
hmn преди 1 месец
мацката е много яка, снимките не са порно, а изкуство и няма нищо лошо да се снима до пирамидите. Който не разбира едно или повече от тия неща е ограничен ол.и.гофрен. Ганьо докато чопли семки пред блока критикува прически, прави аналогии с църкви и манастири и жули ракия от 10 сутринта.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Египет било забранено да си грозен и тап.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може да ми снимат гол редник Джейн? Това да не е гай п0рно?
32
2
 
10
 
! Отговори
? преди 1 месец
Хм ,дали щеше да ви хареса ако тази мацка правеше снимки вътре в Св Неделя ,Ал Невски или в Бачковският манастир или пък Рилския ?
Да , няма нищо лошо да се снима красива жена около забележителности ,но все пак трябва да има и някакви граници .
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая грозната са я вкарали в мъжкия затвор в Египет!
30
1
 
5
 
! Отговори
Клеций II преди 1 месец
Девойката е мечта. Тялото е страхотно, бих я лашкал цяла нощ. Само късата коса пречи, ама останалото компенсира, простено да и е.
29
1
 
3
 
! Отговори
Коча преди 1 месец
Много ме кефи прическата
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей извратена работа - обръснала си главата, обаче оставила храсталака долу.
27
6
 
7
 
! Отговори
Striker преди 1 месец
Снимките и моделката са страхотни! Браво на екипа. А за египтяните какво да кажа - мохамедани. Не случайно календарът им показва 1600 и някоя си година. Акъла им е на това равнище.
26
11
 
7
 
! Отговори
Артиста преди 1 месец
Прекрасна концепция на автора и изпълнение! Моите поздравления и за смелостта им! За съжаление доста индивиди в България са на ниско ниво и култура която липсва...затова и чалгата у нас е на почит, а не може да се оцени наистина колко високо изкуство е това което ни показва Днес бг. Прекрасен модел, тонирана монохромна фотография и естетика! Прекрасен екстериор и гледна точка... БРАВО!!! Дано повече да има като тези хора и у нас!
25
4
 
6
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Браво на девойката (всъщност, едва ли е девойка)!
Ето, това се казва саможертва в името на изкуството!
А не да ми показват домашни снимки на Николета излегнала се удобно на матрака си „Дормео“ с лаптоп в ръце и да наричат тези снимки незнайно защо „еротични“. Че даже и не е чисто гoлa, а по гaщи!!! Поне да си беше обръснала главата…
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, какво плюете толкова. Какви по-безобразни неща има като клипа на Ъпсурд ли, Ааапсурд ли. На фотосите не виждам нещо пошло.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мен ми е смешно да се възбуждат от голота и форми.
Любопитно е как изглежда другия, не повече.
22
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така става като се опитваш да представиш пошлостта като изкуство.
21
10
 
43
 
! Отговори
Кръчмаря преди 1 месец
Нискокачествено порно а не изскуство...
Подкупили са охранта, нарушили са местните закони, морал и етични норми, осквернили са национален паметник...
И естествено са били арестувани! Каква изненада!!!
А после са лъгали и са горди с това... 'баси падението...
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая все едно са я бръснали в концлагер.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли бебешко дупе.Ох...За Бога стига усещането е велико.
А,ве брато ти явно не "жеш,за това така говориш.Някои мъже са си любовници класс.
Всичко за жената.... Всичко.
Но не на всяка жена.Трябва да е с много високо ниво интимна хигиена. Така,че браточка с жена ли си обезкосмена висок класс.Щастливец си раздавай се.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам, на мен снимките ми харесват. А сега, то е ясно. Ще го раздухат из медийте, ще го забравят след 5 дена, тея ще си платят пак и ще си ходят. Защото точна така, работи в тяхната система, Нещо като нашата. Само за доказана убйство не можеш да се измъкнеш. Всичко друго е ... абе не ми се говори.