Доли Манева представи творческия си проект Interno

Изложбата е в галерия "Артур"
Обновена: 18 сеп 2019 11:46 | 18 сеп 2019 11:43, Александър Попов
3
Доли Манева представи творческия си проект Interno
Снимка: Доли Манева

Доли Манева представи с изискан коктейл и под нежния звук на цигулка своя творчески проект Interno. Галерия "Артур" бе тясна за всички, които искаха да видят нейната работа.

Interno е поредица от състояния, визуализирани със средствата на фотографията. Представените творби са епизоди от процеса на адаптация, хармонизиране на вътрешния свят с осезаемото.

Всяко изображение е миг вглъбеност със свое послание. Изборът на еднакви формати подчертава емоционалната равносилност на отразените моменти.

Човекът и природата са в постоянно взаимодействие, състоянията на вътрешния мир са природни състояния. Сливането им в едно носи пречистваща сила и енергия.

Цветността в изображенията е променлива. Светлината нюансира, моделира образите, тя е инструментът за навлизане в дълбочина, средство за докосване до същината. Редуването на картини и текст създава специфичен характер в цялостното излъчване на експозицията.

Смачканите листи с нахвърляни мисли символизират преходността в състоянията. Изображенията получават звучността на думи, а думите се визуализират в черно-бели контрасти.

Interno е експозиция- идея за адаптивността, за дългия път към себепознание, за връзката между личния свят и света отвън. Човекът в своята същност е част от природата. Изправен лице в лице с нея, тя го връща в реалния му ръст, споделя авторката Доли Манева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добра трева е намерила.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това някаква веганска шашма ли е?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медицински случай.