"Квадрат 500" приюти графити културата

Всеки може да надникне в личните спомени на графити артистите
28 фев 2020 13:55,
2

Националната художествена галерия "Квадрат 500" стана първият дом, приютил графити културата - изкуство, познато ни от улицата, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Едни от най-добрите съвременни графити артисти се включиха в проекта "Прозорец към детството", в който чрез картини всеки от тях имаше възможност да пресъздаде своя поглед от най-красивото време – детството.

"Изложбата представя произведения на Nasimo, SVE, ESTEO, Arsek & Erase, като целта на артистичния проект е да популяризира това направление на съвременното изкуство и да акцентира върху важността на това децата отново да излязат да играят навън с приятели", сподели кураторът на изложбата Боряна Вълчанова.

В рамките на близо два месеца до 5 април 2020 г. всеки посетител на Националната галерия ще може да надникне не само в личните спомени на графити артистите, но и да върне времето назад към своето собствено детство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натрапеното име от Вежди Рашидов "Квадрат 500" е отвратително.Лично за мен си остава само Национална художествена галерия София и нищо друго.
1
0
 
3
 
! Отговори
Естет преди 4 години
Ако това са най-добрите... от това което показахте...