Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%

Одобрението за дейността му нараства втори пореден месец
27 мар 2014 10:16, Елка Василева
173
Рейтингът на Путин удари нов връх – 82,3%
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Рейтингът на президента на Русия Владимир Путин достигна нов връх в края на март – 82,3%. Това сочат данните от проучване, проведено от ВЦИОМ, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според социолозите толкова високото ниво на одобрение на работата на президента Путин се дължи на първо място на влизането на Крим в състава на Русия и тежката ситуация в Украйна /тези събития са посочени като главните за изминалата седмица от 71% от анкетираните/.

Още по темата

Одобрението на дейността на президента на Русия продължава да нараства втори пореден месец. През последната седмица според данните на ВЦИОМ рейтингът на Путин е скочил от 75,7% на 82,3%, а от началото на година – с една четвърт /от 60,6% през януари на 74,4% през март/. Така рейтингът се приближи съществено до този от преди шест години / 82,9% през февруари 2008 г./.

Според проучване на Фонд „Обществено мнение“ /ФОМ/ пък, ако изборите са президент са тази неделя, за Владимир Путин биха гласували 64% от руснаците.

Според експертите тези данни показват, че на реални избори в най-скоро време Путин би бил подкрепен от 84% - 85% от избирателите.

Путин постига показателите за рейтинг, каквито имаше при избора му за втори мандат през 2004 г. Тоест десет години по-късно Путин се връща към максимума на електоралната си подкрепа. Според политолога Леонид Поляков руският лидер е постигнал т.нар. електорално плато и подкрепата за него ще се задържи на това ниво през следващите няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
0
 
! Отговори
ideyazabulgaria преди 9 години
Стига сте публикували стъкмистиката на Путин!!! Не знаете ли, че той възроди стария тоталитарен сталинистки политически режим, въведе жестока цензура в медийното пространство на Русия и унищожи последните независими медии на Русия, бълва свои рейгингови стъкмистики за 82% рейтинг...? Показвате, че сте медия на БСП мутроолигархия ,чийто олигарси са най свързали капиталите си с капиталите на путиновете олигарси и му целувате краката. ideyazabulgaria.org
129
0
 
6
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Че то в САЩ Путин има по висок рейтинг от Обама та какво е чудното за Русия.
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най великия на своето време !!!!!!
127
1
 
5
 
! Отговори
Банкеръ преди 10 години
Как няма да скочи.Физиономията му казва Обама делаи що хочеш.Меня точна похуи для США,НАТО и так далее.Предполагам няма да има желаещи да са украинци след зимата,някакси лятото ще го преживеят.
126
2
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 10 години
До Анонимен 131Странен език за някакъв никаквик с претенции. Аз рядко пиша на такива като теб, под достойнството ми е. Не ходя на "иМструктаж", не съм лузър, напротив, почти винаги побеждавам. Затова имам добро самочувствие. С удоволствие бих ти затворил устичката и то така, че да ходиш на логопед да оправиш заекването. Отврат! А Путин е недостижим политик, дай Боже и нам такъв някой ден! След като и млади американци биха искали да им е президент!
125
1
 
29
 
! Отговори
тя преди 10 години
На руснаците не им трябва фалирала Украйна , те просто си прибраха област, която е била руска и подарена от Хрушчов но в рамките на Съветски съюз. Това трябваше да се случи още преди разпадане на Съветите, но кой можеше да го направи - предателя Гурбачов или пияницата Елцин.
124
1
 
33
 
! Отговори
тя преди 10 години
Важно е как те оценява народа ти , а не някакви чужди политици, гонещи свои интереси. Путин е пример за нашите дупедавци.
123
3
 
42
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Уникална личност! Такъв уверен човек ни трябва и на нас! Завиждам им на братята руснаци! Този човек ще пренапише историята и най-накрая ще смачка ционистките престъпници в световен мащаб.До всички русофобски гьотферени - ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА И ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
122
0
 
16
 
! Отговори
без коментар преди 10 години
Вадим Рабинович с израелско гражданство се кандидатира за президент на Украйна.Той е президент на Украинския еврейски парламент и заедно с Игор Коломойски,управителя с израелско гражданство на Днепропетровск създават Европейския еврейски парламент.
121
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КоневTъпанар червен Да си чувал за програмата ленд лийз?Не само че американците не взеха стотинка от Сталин ,а точно обратното *** червена кратуно.*** по-***,най-***,и най отгоре в класацията червен ***.Амебите са по-умни от вас
120
13
 
1
 
! Отговори
Лелееее преди 10 години
Лелеееее.....Че той ще стигне по рейтинг и нашето президентче !
119
7
 
22
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Сега като спрат да лаят кучетата да предприеме следващата стъпка към Украйна.
118
4
 
44
 
! Отговори
Конев преди 10 години
До Анонимен 135Знаеш ли колко тона злато "пое" хитрата сврака Америка от сталин за "услугата"? Кога си видял янките да подаряват нещо?Ако не беше СССР да "поеме" 200 дивизии на Хитлер на Източния фронт, сега и Англия и Америка щяха да говорят на немски! Щото за "великия" втори фронт има писано много - как Америка, Англия, Франция, Канада, Австралия и кой ли още не сбиртък се борят като бръмбар с ла^йняно топче срещу 20 немски дивизии и даже ядат бой, а руснаците мачкат на 2000 км. фронт!
117
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХТи пък сигурно си мислиш, че си открил топлата вода с 9/11. В Германия съм гледал предаване, в което съвсем ясно си обвиниха Белия дом за станалото на 09.11. Не отричам, че има медийно затъмнение като цяло, но на Запад е много по-слабо отколкото в Русия и в държавите от Третия свят. Запада не е перфектен, но засега е за предпочитане. Поне човешкият живот на обикновенните хорица има някаква стойност, колкото и малка да е...
116
4
 
38
 
! Отговори
OH преди 10 години
Bravo na PUTIN
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vesko02хаха Направо ще си заслужиш орден "Стара планина" и ако след това оцелееш и се кандидатираш за президент или пък направиш партия ти гарантирам, че резултата ти на изборите ще е над 70% (30% няма да гласуват за теб, защото или са в играта, или им се ядат кебапчета, или пък като видят снимка на Сталин и се покланят до земята и то не защото някой ги кара, а защото са си такива, имат нужда от овчар...)
114
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eвала на Путин !!Прегази западните гейове като руски танк.Видяхме колко са велики пиндосите отвъдокеана и измисленото им НАТО. Русия не е Ирак , с армия от камилари .
113
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Хитрата сврака Америка"през цялата война хрантутеше и снабдяваше с техника и какво ли не"непобедимата и легендарната",както и отвори два нови фронта и изтегли маса германски дивизии на юг и запад.Освен това Извади от строя най-мощния съюзник на Хитлер -Япония вместо тя да се включи на континента, но така е: храни куче да те лае
112
4
 
33
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако отида в Парламента и започна да стрелям на месо и моя рейтинг ще отиде до небето.
111
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да а а,видиш ли минуси нащракани върху неоспорини факти,веднага познаваш жалките тролчета,гнидите на позитанските въшки

Спонсорирани публикации