Асад пише на Путин: Аз не съм Янукович и няма да избягам

Бойните действия в Сирия щели да приключи още тази година
7 апр 2014 20:04, Анисия Иванова
53
Асад пише на Путин: Аз не съм Янукович и няма да избягам
Сирийският президент Башар Асад. Снимка Reuters

Сирийският президент Башар Асад обяви, че не смята да последва примера на бившия украински президент Виктор Янукович и няма да дезертира от властта, предаде Франс прес. Тази негова  позиция е изложена в послание до руския му колега Владимир Путин, предадено на висш руски представител по време на лична среща в Дамаск. 

"Сирийският президент ми каза: предайте на Путин, че аз не съм Янукович и няма да си тръгна", каза бившият руски премиер и бивш шеф на сметната палата Сергей Степашин на пресконференция в Москва след завръщането си от сирийската столица. Той бе там миналата седмица начело на високопоставена руска делегация, за да предаде на Асад послание от руския президент Владимир Путин.

Аз се срещнах със сирийския президент в една от неговите резиденции, за да го уверя, че Москва "винаги е подкрепяла неговата борба срещу тероризма и за да му благодаря за неговата позиция относно унищожаването на химическите оръжия", уточни Степашин, който сега е председател на Императорското православно палестинско общество. 

"Асад се намира във великолепна спортна форма. Той не изпитва никакво съмнение в онова, което прави. За разлика от Янукович той няма врагове в близкото си обкръжение", отбеляза Степашин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

На въпрос как вървят нещата във военната сфера сирийският президент му казал, че активната фаза на бойните действия в Сирия ще приключи още тази година. "След това ще бъдем принудени да преминем към онова, с което се занимаваме през цялото време - борба с терористите, с шахидите", добавил президентът. Той обяснил, че военният конфликт в страната не е между религиите, а между хора от различни вероизповедания и националности, от една страна, и бандитите от друга.

Асад и Степашин разговаряли надълго и за икономическото сътрудничество между Сирия и Русия. Сирийският президент заяви днес по повод 67-ата годишнина от основаването на неговата партия Баас, че "проектът за политически ислям" се е провалил и отправи призив за отделяне на религията от политиката, предаде Франс прес, като се позова на сирийската телевизия.

Асад каза също, че правителството "ще продължи процеса на помирение, тъй като е твърдо решено да сложи на кръвопролитието и на разрушаването на инфраструктурата". Франс прес посочва, че през последните месеци режимът в Дамаск е сключил с бунтовниците няколко споразумения за прекратяване на огъня в райони около Дамаск. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
124 преди 10 години
До АТАКИСТАza nqkolko dolara 6te prodade6 ı maqka sı :(
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има две причини за войната в Сирия:1)Башар не разреши на Катар да прекара газопровод през Сирия и Средиземно море до Европа. За това Катар помага с огромни средства на бунтовниците да свалят Башар. Руснаците помагат на Башар защото не искат Катарски газ да стигне до Европа.2)Откриха огромно газово находище в средиземно море между Израел, Сирия и Кипър. Кипър го срутиха с икономическа криза, Сирия - с война. Остава само Израел (с помощта на САЩ) който има сили да разработи находището.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nqkoi mogat da ostanat u nas
36
1
 
4
 
! Отговори
111 преди 10 години
До dancrv, Това, което казвате не е вярно. Броят на бежанците в Ливан е 1 милион, в Турция милион и половина, в Йордания също милион и половина като прибавим и тези в Египет, Ирак и в Европа цифрата стига до над 5-6 милиона. В тази цифра влизат само официално регистрираните бежанци. А броят на кюрдите в Сирия е в пъти по-малко от това.
35
2
 
14
 
! Отговори
dancrv преди 10 години
До 111никакви сирийци не бягат!!! Тези, които бягат са кюрди със сирийски паспорт, и те са толкова подли, че не е истина. сега войната им служи за оправдание за да се изнесат в посока германия или англия
34
0
 
9
 
! Отговори
и кои йезуит го казв преди 10 години
още малко и ще заплачемза пропиляната демокрация по американски:малка хронологияземя завлядяна с геноцид....рязането на гърди на индиански жени от американски воиници...пращането на заразени с тиф одеала в индианските лагери....земя нападната от геноцид....рязането на воинишки глави от талибани и публикуването на гнусното деяние в ю тубако това е идола ти =да ти пикам на идола
33
28
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Ама тази украинска криза му дойде дюшеш на Асад. Да си беше поръчал нещо подобно, нямаше да има такъв успех. Покрай украинските проблеми светът напълно забрави за Сирия и отвърна поглед от събитията там. Сега Асад има пълната свобода, без да бъде обезпокояван от очите на световните медии, да си пуска химични оръжия на воля, да избива жени и деца и никой няма да го види. Покровителят Путин е доволен - и Сирия цяла в ръцете на съюзника Асад, и Украйна насилствено присъединена към Русия. ***-лер.
32
5
 
47
 
! Отговори
Тории Мототада преди 10 години
Асад е инстински герой!Пожелавам му скорошна и окончателна победа над тероризма!
31
3
 
38
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Браво ти си мъж. Поел си властта и отговаряй за хората и държавата си. И станете всички православни християни и уповавайте на Бога.
30
6
 
2
 
! Отговори
111 преди 10 години
С думата емигранти имах предвид бежанци
29
21
 
7
 
! Отговори
111 преди 10 години
Само не разбрах как така сключва споразумение с бунтовниците-терористи и едновременно се бори срещу "тероризма". И още нещо: защо се сравнява с Янукович, а всъщност твърди, че при него няма протести а терористи? Всяка негова дума противоречи на другата. Официалната сирийска версия е пълна е с противоречия от началото на сирийската революция до ден днешен.... На всичко отгоре милиони сирийци станаха емигранти и всички бягат от режима на Асад. Възможно ли е тези милиони емигранти да са терористи?
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да,има нещо интересно напоследък.Новините от Сирия силно са редуцирани.Дали защото Асад напредва?Ако е така,тогава къде е обективността на медиите?Прави впечатление ,че и с много от западните медии е така...Сирия въобще не присъства в новините ,но затова пък силно се набляга на изчезналия самолет...който така или иначе се счита за официално изчезнал.Най-искрени съболезнования на близките на тези хора!Ако са загинали -нека почиват в мир!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do Ata kista !Smeshnik si kotio smeshnik si !
26
29
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТА преди 10 години
БРАВО АСАД..КАТО СВЪРШИШ В СИРИЯ , ЕЛА И В БЪЛГАРИЯ ДА НИ ОСВОБОДИШ !НИЕ ОТ АТАКА И ОТ ПАРТИЯТА БКП, ВЕДНАГА ПОЧВАМЕ ДА СЕ ОБРЯЗВАМЕ!ТИ САМО НИ ДАЙ ЗНАК И ПРАТИ НЕКОЙ ДОЛАР!!!!!!!!
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сириец 28: Нищо подобно!Не съм от времето на Живков ! От малко по-късно време съм и имах възможност да видя Сирия малко преди войната.Изгледал съм и много ,забележете,много обективни документални филми за Сирия продуцирани от ББС.Асад няма да бъде свален.И затова има обективни причини.И една от тях е ,че той не се съгласи страната му да се използва само и единствено за чужди интереси.Погледнете информацията как наистина започна войната в Сирия.Има много статии и от Изток и от Запад.
24
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Golqmo bravo na Asad unishtojenieto na Siria varvi s palna para,no toy si e dobre nali naroda ku4eta go yali samo interesite na Rusnaka sa povajni,da znaesh kvo te 4aka asadee
23
38
 
9
 
! Отговори
Сириец преди 10 години
Като чета анонимен 25, оставам с усещането, че е от ония които разправят сега как Живкова България бил Швейцария на Балканите. Е малко диктатура, малко с турците така, малко празни магазини, малко бой, чадърчета, малко радиоактивен рак на различните....Асад ще бъде свален до една година. Няма да избяга, защото няма да го изтърват да избяга в Русия. Путин го вкара в месомелачката на студената война с глупостта си.
22
3
 
34
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
1986 в Бейрут,отвлякоха посланник на Русия.Доидоха ***,закачиха главата на един шеих на оградата и казаха,2часа или ви подкарваме по домова книга.С тези шега не бива.После на колене са молили за милос,след като са върнали дипломата.
21
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Г-н Василев ,мнение 4! Арабска *** и руска *** са вашият начин на изказ.Много просташки звучи!Хората,които имат различно от вашето мнение не са с болни мозъци.Не се гневете!Защото излиза ,че вие сте с проблем.
20
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох по-долу едно мнение ,че Башар Асад бил фашист.Този ,който го е написал е ГОЛЯМ *** и НЕВЕЖА.Сирия беше много добре развиваща се страна преди гадините от Америка да я полазят.Прекрасна страна ,особено за тези ,които обичат туризъм свързан с историята.Башар Асад е образован и интилигентен човек.И двамата със съпругата си са образовани в едни от най-престижните английски университети.Сирия е арабска страна с изключителна толерантност лъм различните вероизповедания.Светска държава.

Спонсорирани публикации