Двама украински военни отвлечени от "терористи"

Киев: На проруските отряди е заповядано да стрелят на месо
Обновена: 16 апр 2014 13:36 | 16 апр 2014 13:36, Елка Василева
81
Двама украински военни отвлечени от "терористи"
Снимка: Reuters

Двама украински военнослужещи, единият офицер, са взети за заложници от въоръжени терористи в източната Луганска област, съобщиха Франс прес и агенция УНИАН.

Още по темата

Според министерството на отбраната в Киев военните спрели край пътя, за да отстранят повреда в колата си, но били отвлечени от екстремисти, които ги откарали в неизвестна посока.

Съвместно с други силови ведомства, ангажирани в антитерористичната операция в Източна Украйна, министерството взема мерки за освобождаване на двамата заложници.

Днес украинското онлайн издание "ОстроВ" уточни, че според негови източници от армията на Украйна сепаратисти са пленили в района на източния град Славянск офицер от разузнаването и неговия шофьор - войник, посочва УНИАН.

Преди часове "пребитият" офицер бил докаран край поделение в Донецка област. "Терористите" поискали от командира да измести батальона другаде и да положи клетва "пред народа на Донбас", като заплашили в противен случай да убият заложниците. Военните отказали и похитителите си заминали.

Съдбата на заложниците остава неизвестна, добавя украинската агенция.

На проруските въоръжени отряди в Източна Украйна е заповядано "да стрелят на месо" по украинските военни, заяви днес Украинската служба за сигурност (УСС), цитирана от АФП.

"Подслушани разговори между руските саботьори сочат, че саботажът в Източна Украйна се върши под ръководството на руски офицери от военното разузнаване, които дават цинични заповеди "да се стреля на месо" по украинските военни", твърди в комюнике пресотделът на УСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Украйнаофицерлуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Талмъч преди 10 години
Украинските части са получили заповед в никакъв случай да не прибягват до оръжията си. До началото на преговорите те няма да открият огън въпреки провокациите на руснаците. Те само показват че са на терена. Дебнене на котка и мишка за да се види кой кой е, кой ще открие огън пръв за да бъде обвинен. Ако преговорите се провалят - започва войната. И тя ще е кървава путинска баня. А после - за който има после ще разказва. Русия се сдобива с вечен враг на границата си. Колкото и да е малък ще е зъл
61
0
 
0
 
! Отговори
petko76 преди 10 години
politikus.ru/industry/17100-hibiny-protiv-idzhis-ili-chto-tak-silno-ispugalo-pentagon.html interesno e stava duma za samoleta ot koito sa se posrali amerikancite na koraba v cherno more
60
0
 
0
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
DO 75/ ti bi li strelyal po brat si ili svoeto semeystvo?
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На "проруските сепаратисти" е заповядано да стрелят, а украинците водят антитерористична операция без оръжие явно.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвлечения "украински" офицер-разузнавач се оказал ***, който говорел само на английски....
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ дадоха 5 милярда $ да вкарат Русия и Украйна във война но не са отчели колко страхливи и некадърни са украинците. Даже една гражданска война не могат да спретнат като хората.
56
0
 
8
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
Какво по дяволите става с тоя свят ВОЕННИ били отвлечени от екстремисти, които ги откарали в неизвестна посока. 27 американски моряци от ескадрения миноносец "Доналд Кук" изпаднаха в нервна криза и се изпускат в гащите щото покрай тях прелетял СУ-24 и направил, ама такъв страшен завой. КОГ в армията ще започнат да вземат МЪЖЕ а другите да си ходят по гей паради, ако не ги бият разбира се.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не разбирам:САЩ дали 5милиарда да разбунят украйна,Нюленица нареждаше бъдещете им президенти,европейск.демократи си строшиха краката да приветстват майдановци, Юлето с пяна на уста призовава да бъдат унищожени всички рускоговорящи, шефът на ЦРУ ходи в Киев,"частни"амер.военни се мотаят там, но никой от тях не буни украйна,как татак са виновни руснаците,които си стоят зад своята граница. Не искам Пасито или Плевньо да ми отговарят.
54
0
 
11
 
! Отговори
Aha преди 10 години
Аха разбрах тези дето продаваха органи в Косово бяха борци за свобода, а тези тука са екстремисти-терористи $$$$
53
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 10 години
А те кво правят там ? да ги отвличат , малко им е.
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То че са отвлечени от терористи е ясно, само не е ясно защо днес.бг поставя думата терористи в кавички. Вие български сайт ли сте или сте руски сайт?
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Латиносите и *** си личат отдалеч, даже и с перфектен руски :)Ха ха, нема такъв филм - *** с перфектен руски!
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На украинците им куца пропагандата! Шефът на ЦРУ не е успял да ги инструктира както трябва.
49
3
 
19
 
! Отговори
тя преди 10 години
Алчни и престъпни украински политици искат да изправят брат срещу брат , ама няма кой да ги чуе.
48
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аааааааа сигурно Проруските граждани са ги почерпили с нещо и са им обяснили кво е положението така че те са се присъединили към тях УМНИ са тия Украйнци и аз на тяхно място бих направил същото КАК ДА НЕ СИ ДАМ АЗ ЖИВОТА ЗА ПЕТ ФАШИСТА И ОТ ТОВА НАГОРЕ АКО ПОСТИГНАТ ЦЕЛИТЕ СИ ДА ИМ ПЛАЩАМ И МАСРАФА (ОТПУСНАТИТЕ ЗАЕМИ ОТ МФ, ЕС, САЩ)
47
23
 
4
 
! Отговори
пламен преди 10 години
Путин не знае в каква каша се забърква и отърване няма. Резултатът ще бъде разпадане на Русия, а не на Украйна. Целия свят ще се настрои срещу Путин и Русия! Украйна няма да се предаде и който познава историята знае колко войни и битки са се водили на тази територия! Така цялата история на Русия е постоянни войни и все някой ги нападнал вероломно и все те победили противник който бил по - многоброен от тях. Например Суворов побеждава с 5 000 - на армия 100 000 хилядна турска армия!!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
65щука преди 10 години
прочете изтината:patriotka.livejournal/105788.htmlа иначе в това се състои Руското превъзходство над наште нови братя от САЩ:dg53.mycdn.me/getImage?photoId=579766845459&photoType=3
45
2
 
34
 
! Отговори
Топалов преди 10 години
*** ***, я кажи сега кой редактор те накара да наричаш руснаците живеещи в украйна "терористи" . Другите вестници и сайтове ги наричат "федералисти" или "опълченци" а ти такава грозна дума? защо? да не си изпушила?
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Латиносите и *** си личат отдалеч, даже и с перфектен руски :)
43
21
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
*** са царе на саботажите и диверсиите... - и да не забравяме, че джуджето е от КГБ...

Спонсорирани публикации