Украинци не дезертирали, действали под фалшив флаг

Депутат от Върховната рада обясни: Използвали са партизанския метод
16 апр 2014 17:00, Елка Василева
156
Украинци не дезертирали, действали под фалшив флаг
Снимка: Reuters

Украински войници не са дезертирали, за да преминат на страната на проруските сепаратисти, заяви лидерът на фракцията на "Баткившчина" във Върховната рада Серхий Соболев, цитиран от Асошиейтед прес.

Войниците провеждат операция под фалшив флаг, обясни Соболев. "Това са наши военни единици, които използваха партизанския метод за проникване в местата, които днес са контролирани от руските военни сили и финансираните от тях сепаратисти", заяви депутатът. Изявлението му се цитира и от Интерфакс.

По-рано днес фоторепортери на Ройтерс съобщиха, че най-малко шест бронетранспортьора на украинската армия, които влязоха в източния украински град Славянск, са минали на страната на проруските сепаратисти.

Войник, който пазел един от шестте бронетранспортьора, се представил пред Ройтерс като член на 25-а украинска десантна дивизия от Днепропетровск.

Още по темата
"Всички войници и офицери са тук. Никой от нас няма да стреля по собствения си народ", заявил войникът, чиято униформа няма никакви отличителни белези. "В базата не са ни хранили от три дни. Тук ни хранят. За кого мислите, че ще се бием?", добавил той.

Бронетранспортьорите с номера 815, 842 и 847 бяха сред шестте, които се намираха под украински контрол в центъра на Краматорск по-рано днес. По-късно на тях бяха забелязани проруски сепаратисти в центъра на Славянск, посочи Ройтерс.

В сряда украински войници с машините се представиха като членове на 25-а десантна дивизия. Жители на Краматорск даваха чай и храна на украинските войници, които изглеждаха мръсни и изморени. Те казаха, че са били на учения през последните четири дни.

В Краматорск гражданин, представил се като Феликс, каза пред Ройтерс, че е видял украински сили да предават машините си на въоръжени проруски сепаратисти. На запис в YouTube се виждат машините с тези номера. От него изглежда, че украинските войски мирно предават машините си на проруските сепаратисти. Говорител на проруските сепаратисти в Славянск заяви, че украинците са се предали след преговори, но не е ясно дали са използвани заплахи или сила.

Украинският министър на отбраната Михайло Ковал замина за източната част на страната, за да установи какво се случва там, заяви пред медиите украинският вицепремиер Виталий Ярема в Киев.

"В началото имаше информация, че бронетранспортьори са влезли в града в рамките на антитерористичната операция, но по-нататъшната им съдба...", каза Ярема, без да довърши изречението си.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
брат преди 9 години
ей политик бизнесмен *** ли се сега като натовска държава трябва да ходим да се бием с русите ти ще ходиш ли или ще стоиш да ти вземат милките
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не разбрах само, като са действали като партизани, какво са превзели? Някоя мандра да се наядат или...Само чакайте, да видите, като направят маневра и обърнат куполите към Киев.....
118
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Хунтата в Киев освен с измама може ли по-друг начин да съществува ?Ега ти безсрамниците. И тези хора ще управляват държава.
117
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
"Това са наши военни единици, които използваха партизанския метод за проникване в местата, които днес са контролирани от руските военни сили и финансираните от тях сепаратисти"Да бе, "фалшив флаг", отказът да водят операцията и той е фалшив, нали... И за какви руски сили говорят, къде ги видяха? Колкото до финансирането - "крадецът вика дръжте крадеца" - не знам кой изсипа 5 милиарда от зеленото и кой се кани да доставя оръжия и на кого?
116
1
 
2
 
! Отговори
ДАРДАМАН преди 10 години
Партизански метод тия партизаните маи само крадяха и палеха мандри добре са се ориентирали бандеровците
115
0
 
8
 
! Отговори
ЦЕКО преди 10 години
Ха сега де!! войника бил без отличителни знаци, след като е дезертирал от украинската армия какви? знаци да сложи. Руски не може не е руски войник.
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тази статия е лъжа като всичко писано от тази русофобка горе вдясно . а щ се касае тозт случай ,накоолко бтр по то шест вече са в ръцете на донецка народна република ,като не смятаме въздушно десантната бригада която мина на страната на народа , на хунтата не и остава много живот
113
1
 
12
 
! Отговори
8888 преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВАКО ПОГЛЕДНЕМ ИСТОРИЯТА И СРАВНИМ РУСКАТА АРМИЯ С ДРУГИТЕ АРМИИ С КОИТО Е ВОЮВАЛА--РУСИТЕ НЯМАТ АНАЛОГ.ИМАМ ПРЕДВИТ ЧЕ КОЛКОТО И ЗВЕРСТВА И КРЪВ ДА СЕ ЛЕЕ--ТЕ ВИНАГИ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ОСТАВАТ ХОРА С ЧОВЕЧНОСТ В СЕБЕ СИ.А ЗА ШУРАВИ-ИМА МНОГО ГОТИН КЛИП В ТУБАТА-ТАМ БИВШ ДУШМАН РАЗПРАВЯ ЗА РУСНАЦИТЕ И УВАЖЕНИЕТО ИМ КЪМ АФГАНИСТАНЦИТЕ.
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
продажните души са навсякъде около нас.
111
0
 
18
 
! Отговори
8888 преди 10 години
ТОДОРЕ,ПРОПУСКАШ ЕДНО МНОГО ВАЖНО НЕЩО-ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КОМАНДИРИТЕ НА ТЕЗИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ СА БИВШИ АФГАНЦИ--ТОЕСТ ОФИЦЕРИ С ДОБЛЕС И ЧЕСТ.ХОРА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ АФГАНИСТАНСКИЯТ УЖАС И ЗНАЕЩИ ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ.ХОРА СЪС ИЗОСТРЕНО ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ.В АФГАНИСТАН СА БИЛИ ВСИЧКИ ЗАЕДНО-РУСИ-УКРАИНЦИ-ТАТАРИ-ЧЕРКЕЗИ-ТАДЖИКИ-АЗЕРИ-ДАГИСТАНЦИ-МОЛДОВЦИ-ГРУЗИНИ И Т.Н.ТАМ СА СЕ НАУЧИЛИ НА ОФИЦЕРСКА ЧЕСТ....И НАЙ ВЕЧЕ НА УВАЖЕНИЕ КЪМ ПРОТИВНИКА.
110
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ МОГА ДА СИ ПРОВЕРЯ ДОКУМЕНТАЦИЯТА-ПРЕИНТИРАЛ СЪМ 4 КУТИИ ХАРТИЯ А-4 ФОРМАТ, х 500 ЛИСТА САМО СЪС ИНФО ЗА ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА ОТ РУСКИ И УКРАИНСКИ САЙТОВЕ. КАКВО ДА ПРАВИШ-ВСЕКИ ЛУД С ТА СИ!ВСИЧКО ГО ИМАМ ЧЕРНО НА БЯЛО ВКЛЮЧИТЕЛНО С ИЗТОЧНИКА КОЙТО СЕ ПРЕСЯВА ЗА ДОСТОВЕРНОСТ! МЕЖДУ ДРУГОТО ХВЪРЛЯЙ ПО ЕДНО ОКО И НА УКРАИНСКИЯТ ,,ФОКУС'' ОСВЕН НА НАШИЯТ! НЕ САМО ЕДНО МАГАРЕ СЕ КАЗВА МАРКО!
109
0
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До румен221 РУМЕНЕ, ТОВА ЗА НИКОЙ НЕ Е НОВОСТ ЗАЩОТО ВЪВ ПИКА НА АТАКАТА НА ,,МАЙ-ДАУНИТЕ'' СРЕЩУ ЯНУКОВИЧ ПО ВСИЧКИ АНКЕТИ ДАЖЕ ВЪВ ЗАХРАНВАНИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ ХРАНИЛКИ ,,ПРАВИЛНИ'' МЕДИИ ПОДКРЕПАТА ЗА ,,ДЕМОКРАТИЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ'' БЕ ОКОЛО 30%. СЕГА СЛЕД МЕСЕЦИ НА ХАОС, ПОБОИЩА,ИЗНАСИЛВАНИЯ,РЕКЕТ И ДАЖЕ УБИЙСТВА МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО КОЛКО Е ОСТАНАЛА? ТИ КАК МИСЛИШ- ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО ОТ 15%?
108
3
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ Оле . Много бре. В момента пишем под една новина,която е опровергана от Киев вече Аз спирам да пиша тука
107
0
 
13
 
! Отговори
SS преди 10 години
ако ще и като американски тюлени да се маскират, каквито и флагове да издигат, резултатът ще е все един и същ, т.е. чевръсто ще сдават техниката като видят насочени срещу тях Калашници (без опознавателни знаци). Така че бившата държава Украйна спокойно може да продължи изнасянето и безвъзмездно предоставяне на всякаква военна техника в бившите си източни територии
106
0
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Леле че народ В УКРАЙНА РАЗЛИЧНИТЕ ВОЕННИ И МВР/МВД ИМАХА ОФИЦИАЛНО -6 РАЗЛИЧНИ ВИДА ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ: ,,БЕРКУТ''-РАЗФОРМИРОВАНО ОТ ХУНТАТА, ,,АЛФА'' , ,,СОКОЛ'', ,,ТИГЪР'' ,,ГЕРАРД'' И ,,ЯГУАР''. АКО ИМА И НЯКОЕ СЕКРЕТНО НЕ ЗНАМ! ОБЩА ЧИСЛЕНОСТ- БЕШЕ ОКОЛО 9000 БОЙЦИ. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АЗАРОВ ИСКАШЕ ДА ГИ ПРАВИ 30-33000 С РУСКИТЕ 15 МИЛИАРДА $!
105
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРЪВ ВОДА НЕ СТАВА---ТОВА ДНЕС НИ ДОКАЗАХА ТЕЗИ МЪЖЕ,ИСПРАТЕНИ ДА ВОЮВАТ СРЕЩУ БРАТИЯТА СИ.А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗАБРАВИХМЕ ,ЧЕ СЪЩО ИМАМЕ БРАТЯ И ТЕ СА ----РУСИТЕ----А НИЕ СЕ КЛАНЯМЕ НА американците. ЗАПОМНЕТЕ БЪЛГАРИ--САМО РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ПОДКРЕПЯТ ПРИ НУЖДА----НИКОЙ ДРУГ----
104
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах сега чатнах! Танковете от Киев не са отишли да се бият в Донецк, а да просят храна, че американците в Киев ги оставили гладни.
103
3
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 121Уточнявай се,че станаха много алфи,току виж в Киев и вимпели измислят
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ не спряхте да ги наричате сепаратисти ...
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Леле че народГоворя за руските "Алфа" и "Вимпел" не бъркай щетите........:)...........А и никой не твърди,че и най-добре обученият спецназ не търпи загуби.

Спонсорирани публикации