Украински военни кацнаха в Краматорск, изтеглиха се

Въздушнодесантните части бяха посрещнати враждебно
Обновена: 16 апр 2014 08:43 | 16 апр 2014 08:39, Елка Василева
108
Украински военни кацнаха в Краматорск, изтеглиха се
Снимка: Reuters

Украински въздушнодесантни части се приземиха в източния град Краматорск, но се изтеглиха в авиобаза, след като бяха посрещнати враждебно от местните жители, предаде Ройтерс.

Военните пристигнали с два хеликоптера след както изглежда неуспешен опит на военен самолет да се приземи на летището, чийто вход бил барикадиран от сепаратисти и техни симпатизанти.

Още по темата

Кореспондент чул няколко изстрела в авиобазата, когато тълпа симпатизанти на сепаратистите се приближавала към входа на базата, но изстрелите вероятно били предупредителни.

Групата от няколкостотин души - поддръжници на проруските демонстранти - изглежда се състояла само от цивилни, тъй като оръжие не се виждало. До сблъсъци не се е стигнало. Украинските власти не съобщиха за жертви и пострадали за разлика от руски медии, които без да цитират източници, твърдят, че са убити най-малко
четирима души.

По-рано украинската армия съобщи, че си е върнала контрола върху военното летище в Краматорск. Новината беше добре дошла за украинските лидери след поредица неуспехи, докато сепаратистки превземаха административни сгради. На място обаче генерал Крутов - командващ т.нар. антитерористична операция, каза, че се е сблъскал с враждебно отношение, докато се опитвал да разговаря с множеството. Тълпата викала "Долу ръцете от Донбас", напрежението нараснало и хората започнали да блъскат генерала, при което той и подчинените му се изтеглили в базата.

Привърженици на федерализацията на Украйна се готвят в град Славянск за евентуално настъпление на командвани от Киев военни части, съобщи и.д. ръководител на градската администрация на Славянск Вячеслав Пономарьов, командир на батальона за самоотбрана, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Близо до Луганск местни жители са спрели движението на колона с бронетехника на украинските въоръжени сили, съобщи местната телевизия "Интер".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: УкрайнаКраматорск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
16
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Някой знае ли, колко струва тази "операция" на армията? Помня, че едно време имаше изследване, че Франция може да води война около месрц, след което фалит. Като си помисля за финансите на Украйна...
81
0
 
18
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Браво на Путин
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия мачка!Украинския народ не е летаргичен, като българския.Хората знаят за какво става въпрос и не се дават!Да живее Русия!!!
79
0
 
19
 
! Отговори
Панагюрец преди 10 години
Този *** на снимката е гледал много американски филми.Личи си че е на 1месец служба ,няма ли кой да му каже че с тази стоика която е заел се превръща в пушечно месо.*** от Киев са за разтрел,изпращат деца от западна Украйна да им вършат черната работа
78
3
 
25
 
! Отговори
дедо Ви преди 10 години
До азГола вода си човече!!Разходи се из албумите да видиш как изглеждаше следвоенна България и народонаселението и. 70% село-офчи калпаци, един път бръснене в седмица. Баня ??? Жените с плетени жилетки и забрадки. Свински *** и навуща на краката. Тук там в София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе някоя дама ще сложи шапка с вайолетка . Пътища -макадан или без настилка. Електричество само в центъра. Радиоапарати един на 40 къщи. Сравнявай! И не забравяй че и твоят корен е някъде от там
77
16
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кървавият Болшевишки Антихрист ще нападне Украйна до Великден !Помнете ми думата !Бог да е с вас,братя украини!
76
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 100 азХайде стига бре!!!!Искаш да ме убедиш,че от 3200 ПРЕДПРИЯТИЯ ВСИЧКО Е БИЛО СТАРО СЪС БАЗА ОТ 50-ТЕ,60-ТЕ ГОДИНИ И НЯМАШЕ ЕДНО-ЕДИНСТВЕНО,КОЕТО ДА Е НА ПЕЧАЛБА!!!!НЯМАШЕ ЕДНО,КОЕТО ДА Е НА ПЕЧАЛБА!!!!Една Девня със старо оборудване ОЩЕ сега печели ДРУГ ОТ НЕЯ,един Пирдоп прави една Белгия страна с най-голям стокообмен с България-печели ДРУГ ОТ НЕГО......БЕЗ ДА СА НАПРАВИЛИ ГРАМ ИНВЕСТИЦИЯ С ТЕХНОЛОГИИТЕ ОТ 50-ТЕ И 60-ТЕ ГОДИНИ!!!Примери,за които 1000 коментара тук НЯМА ДА СТИГНАТ!!!
75
23
 
19
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименГеройски загинали предприятия?! На колко години си?! Да ти дам ли за пример завода за автомобилни гуми, построен от руснаци във Видин, който беше морално мъртъв още преди да почне да произвежда гуми и така и не успя да произведе конкурентен продукт! Почти всички други предприятия бяха на нивото на 1950-1960 година
74
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименАз съм съгласен, но искам да обещаеш, че като загубиш, ще си вдигнеш чуковете и ще се разкараш от България - че ми писна от глупостите ти!
73
13
 
17
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименНе, не е друга! Украинската армия отказа да стреля срещу Майдана. Сега също отказва да стреля срещу невъоръжени хора. Аз не виждам някаква промяна в действията на армията. Но армията сега има проблем, който преди липсваше: сега има огромна вероятност от вражеско нападение над Украйна. И армията трябва д аима възможност да се разположи така, че най-ефективно да защити територията на Украйна от чужда интервенция! На Майдана нямаше опасност от чужда интервенция.
72
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 96 Одисей 1Тези 2 милиона ГИ ОСТАВИ НА МИРА!!!!!СЛЕДСТВИЕ СА НА 3200 ПРЕДПРИЯТИЯ геройски загинали в БОРБАТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!3200 ЖЕРТВИ НА УМИШЛЕН ФАЛИТ И РАЗГРАБВАНЕ!! А ДЕЦАТА МИ не УЧАТ на запад,ЗАЩОТО НЕ СЕ ОБЛАЖИХ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА И НЯМАМ СОБСТВЕНА ОФШОРНА СМЕТКА ОТ ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДЪТ Й!!!!
71
10
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
95 а няакой да е казал ,че е против членството , кой е против тези няколко *** които пишетук ли или онези 2 млн българи които емигриха на запад или децата ви които учат пак на запад или над 50% от населението на страната , *** винаги ще има , хубавото е че са малко
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 94 АнонименНякой да НИ е казал на тези парламентарни избори,ЧЕ СМЕ СКЛЮЧИЛИ БРАК ПО ОФШОРНА СМЕТКА/само за НЯКОИ/ и този БРАК не можем да го развалим,А ТРЯБВА ДОЖИВОТ,ДОКАТО СМЪРТТА НИ РАЗДЕЛИ да Е ОБВЪРЗАН ЦЯЛ НАРОД!!!!!!
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
88 а тези избори за Парламент гласуваха 70-75% от имащите право на глас а на Референдума миналата година 22% , освен това всички партии бяха заложили впредизборните си програми членство в ЕС и НАТо и най-накрая договорите за членство бяха ратифициранис КОНСТИТУЦИОННО МНОЗИНСТВО или консенсунс
68
7
 
16
 
! Отговори
Diverge преди 10 години
Леле, като ви чета коментарите, се надявам да сте платени, иначе сте просто срам за света. И кой говори за християнство в 21 век? Набожните хора са си най-контролируеми, като сте прости, такива ще останете. Горко и на България. Направете добро и изчезвайте от тази страна, ходете там, където ще се чувствате най-добре, където няма да имате никакви права. То, нали на това ви учи и Библията, вярвай без много да му мислиш. Нарцистични ***. Срам за България.
67
3
 
32
 
! Отговори
ник преди 10 години
Ха ха ха !Били посрещнати враждебно!А тия какво очакват?Уникални ***!
66
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много яки изразни средства, с които *** ни показва правия път :- лошите са "сепаратисти" и "тълпа".Обаче ква е тая армия с два хеликоптера, кви са тия колони от БТР-и, които няколко невъоръжени граждани са ги спрели и с викове и блъскане са ги накарали да се оттеглят ?Да не би истината да е друга ?
65
2
 
30
 
! Отговори
абе преди 10 години
хора,наистина ли мислите че войната е между Русия и Украйна???
64
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 84 Одисей 1ИЗБОРИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТ СА ЕДНО,ВЛИЗАНЕТО В ЕС И НАТО СЪВСЕМ ДРУГО!!!!Значи под паравана на парламентарни избори НАТРЕСОХА на България и българите членство в ЕС и НАТО!!!Къде остана Конституцията на България бре ***,след като с парламентарни избори ВСЕКИ МОЖЕ ДА Я ПРОМЕНЯ!!!Цялата Конституция и законите са променени чрез ДИРЕКТИВИ НА ЕС!!!Значи тези парламентарни избори ОБЕЗМИСЛИХА Конституцията на България и хвърлиха на кучетата българският народ!!!!
63
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дедо ВиИмаш право, Но ще добавя ... на тези играещи на конзоли "деца" им се показва част от кърпата, защото иначе фокусът ще се провали. Работата е, че Русия и още 10-ина държави започват да се разплащат без да минават през великият $. Заради това игнориране на Долара като средство за разплащане беше нападнат, разрушен и демо(кра)низаран Ирак. Следват Иран, Сирия, Русия. След тях Китай ще клекне сам. Това крие Фокусникът от Вас деца.

Спонсорирани публикации