Украйна ограничава влизането на мъже от Русия в страната

Мярката засяга мъжете от 16 до 60 години
17 апр 2014 18:07, Елка Василева
13
Украйна ограничава влизането на мъже от Русия в страната
Снимка: архив, Reuters

Руската авиокомпания Аерофлот е предупредила пътниците си за наложени ограничения за влизането на територията на Украйна за някои граждани на Русия и граждани на Украйна с регистрация в Крим и Севастопол, се посочва на сайта на въздушния превозвач, цитиран от ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

Позовавайки се на официално съобщение на украинските власти, Аерофлот посочва категориите граждани, на които може да бъде отказано да преминат границата с Украйна. Така например държавната граница с Украйна няма да могат да преминат руски граждани от мъжки пол на възраст от 16 до 60 години.

"Пропускането на тази категория хора ще става по решение на началника на регионалното управление (на граничния отряд) след осъществяването на контрол само в извънредни случаи при наличието на документи, потвърждаващи роднински връзки, смърт или тежко заболяване на близки роднини, заверени оригинали на покани на юридически и физически лица или на основание на сведения, изпратени от администрацията на държавната гранична служба. Без потвърждаващи документи влизането ще бъде разрешено само на руски граждани, които са със семействата си с деца", се посочва в съобщението.

Освен това влизането ще бъде ограничено за граждани от мъжки пол и на Украйна на възраст от 16 до 60 години, които са регистрирани на територията на република Крим и град Севастопол.

Те ще бъдат пускани само с решение на началника на граничния отряд за погребение на близки роднини или при наличие на документи за тежко заболяване на роднини при наличие на самолетни билети, туристически ваучери или ако има известие от администрацията на държавната гранична служба.

"Гражданите на Украйна от женски пол на възраст от 20 до 35 години, които са регистрирани на територията на Крим и град Севастопол, ще бъдат пускани на територията на Украйна само след филтрационно-проверовъчни мероприятия", се посочва в съобщението.

Тези ограничения няма да се прилагат за екипажите и инженерно-техническия персонал на авиокомпанията, се допълва в съобщението на Аерофлот.

Във връзка с това Аерофлот препоръчва на пътниците от посочените категории временно да се въздържат от пътувания до Украйна, обещавайки да върне стойността на самолетните билети по линиите от Москва до Киев, Днепропетровск, Донецк, Харков и Одеса без санкции.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: УкрайнаАерофлотРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ФАЛОС преди 9 години
ТОВА СА ЧЕКИДЖИЙСКИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ! ЧЕКИДЖИИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА УКРАЙНА ,ЧАС ПО СКОРО ДА ОТЛЕТЯТ ЗА ПОЛША , ЕС ИЛИ САЩ ,ДОКАТО НЕ СА ЯЛИ НА МЕЧОКА ДЪЛГОТО ЧЕРВО !
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са европейски ценности.
10
0
 
3
 
! Отговори
muzhik преди 9 години
Точно така, само руски п..ки за украинските ху..ве, а руските к..рци да минат на майдановците отзад с танкове. Евала да се забрани1. навилзането на вятър откъм русия;2. навлизаноето на облаци и да не вали руски дъжд. 3. пропусквателния режим за мъже над 60г въздраст е разрешен само ако си носят ковчег, че още се чака заема от МВФ и средства за погребение на всички ритнали камбаната от смях руснаци няма.
9
3
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Според мене такива мерки трябва да се въведат и в България. Лошо, че имат толкова дълга граница, иначе хубва вариант беше 4 метрова ограда с минно поле отпред.
8
0
 
4
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
А тези ограничения дали важът за пътниците които идват с танкове???
7
13
 
4
 
! Отговори
вън преди 9 години
Така и трябва ВЪН на предателите от Рассша !
6
1
 
10
 
! Отговори
voivod преди 9 години
SMEXX TE MAJETE 6TE VLQZAT S TANKOVE
5
2
 
16
 
! Отговори
Вие питате преди 9 години
Вие питате, какво е това: "филтрационно-проверовъчни мероприятия" и ние ви отговаряме. В братски Катар, където през 2022 ще се проведе световното първенство по футбол, всички участници и гости на първенството от мъжки пол, подлежат още на летището на медицински преглед. Този преглед включва и телесна визитация. Т.е. бъркат ти с пръст в ***. Ако докторът реши, че преглеждания е хомосексуален, го осъждат на 5 години затвор. Плюс бонус от 50 удара на голо.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гражданите от женски пол на възраст от 20 до 35 години ще бъдат пускани след филтрационно-проверовъчни мероприятия.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...филтрационно-проверовъчни мероприятия" - това чудо пък какво ще да е?! Какво точно ще им проверяват?
2
3
 
20
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Европейски ценности...
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахаха че жени за какво са им? Те техните разпасаните не могат да оправят.

Спонсорирани публикации