Мирът още не е победил в Украйна

Реакции след постигнатите договорености в Женева
18 апр 2014 10:33,
88
Мирът още не е победил в Украйна
Снимка: БТА

Добросъвестното изпълнение на постигнатите в Женева договорености за Украйна ще съдейства за трайно уреждане на кризата в страната. Това генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, чието изявление разпространи световната организация, предаде ИТАР-ТАСС.

Бан Ки Мун приветства резултатите от преговорите в Женева - "редица конкретни и спешни стъпки, насочени към деескалация на ситуацията и мирно уреждане на кризата", съгласувани вчера между Русия, Украйна, САЩ и ЕС.

Генералният секретар "разчита, че всички страни ще демонстрират сериозни намерения да продължат добросъвестното си взаимодействие и ще осъществят стъпките, изброени в женевската декларация".

Ситуацията в Украйна "остава крайно нестабилна", изтъква той и посочва, че "конструктивният диалог с участие на всички заинтересовани страни е единственият път към мирно уреждане".

Още по темата
Постигнатите в Женева договорености са важна стъпка, тепърва обаче ще бъдат подложени на проверка, коментира германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.

"Мирът още не е победил в Украйна и засега сме далеч от крайната цел", отбеляза вчера той. "Имаме нов шанс да се избегне разцепване на Украйна и (нейните) региони да работят съвместно за икономическото и политическото бъдеще на страната", уточни министърът.

Според него "сега трябва да се докаже с дела, че женевските договорености няма да останат само на хартия, а ще променят политиката".

Необходимо е незабавно да започне изпълнението на договореностите от Женева, очертали "пътя към деескалация" на кризата в Украйна, заяви в четвъртък британският министър на външните работи Уилям Хейг.

"Твърде важно е спешно да започне осъществяване на споразумението, особено на ангажиментите, поети от Русия, че всички незаконно въоръжени групи трябва да бъдат разоръжени, всички незаконно окупирани сгради да бъдат върнати на легитимните им собственици, а всички незаконно заети улици, площади и други обществени места в украинските градове и селища да бъдат опразнени", се казва в изявление на Хейг.

Мониторинговата мисия на ОССЕ, която вече действа по места, ще играе основна роля в проверката как се изпълнява това споразумение, посочва той.

"Украинците трябва сами да решават как да бъде управлявана страната. Изборите на 25 май са ключова първа стъпка и всички страни трябва да заявят, че ще съдействат за мирното им протичане, за да могат гражданите на Украйна свободно да изразят демократичните си стремежи", добавя Хейг.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
МИЛЧО преди 10 години
До Анонимен: ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН ЗАВЪРШЕК НА АМЕРИКАНСКАТА ЦРУ ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА Е ТЕЗИ МЪЖЕ ДА ОСТАНАТ ТАМ ,ДОКАТО РУСКИТЕ ВОЕННИ ПРИСТИГНАТ И ТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО СКОРО ! ЗАПАДА ДА ДУХА СУПАТА В ТОЗИ КАЗУС !
48
12
 
3
 
! Отговори
Инсаров преди 10 години
Който не иска в ЕС - прав му път към Евразия - предлагам да основем фонд за подпомагане заминаването на нежелаещите ЕС в БГ. Таман върхът на еволюцията в България ще се изнесе за да ощасливи матушка Рус.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Индия... е най-голямата демокрация на земята...Тоя съвсем изтрещя! Индия - кастова система - абсолютен фашизъм.
46
2
 
5
 
! Отговори
Ние не искаме в ЕС преди 10 години
Ние не искаме да сме роби. Само 3 мин. видео, гледайтеrusvesna.su/news/1397816549
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ"..те отдавна са избрали..." ИЗБРАЛИ СА, КОЛКОТО ИЗБРА ЧЕЧНЯ ! Избиха 1/3 от населението и !
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киев. Въоръжени проруски сепаратисти продължават да окупират административни сгради в Източна Украйна, въпреки споразумението в Женева, предаде Reuters.
43
1
 
14
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Май нешо от Киев не разоръжават "десен сектор" ми се струва Хайде да започнат да дават пример на проруските сили в Донецка област
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Големия мечок усети големия ... на запада. Само наще *** сидерасти не могат да го усетят че са свикнали на ***.
41
4
 
1
 
! Отговори
Водка путинка преди 10 години
Няма и да победи щом комунистите имат там интереси.
40
0
 
2
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Одисей 1 МОЖЕШ ДА ПОГЛЕДНЕШ СТАТИЯТА ЗА ДВЕ МИНУТИ-ЗНАМ ЧЕ СИ ЛЮБОЗНАТЕЛЕН! И ПАК СЕ СЪГЛАСЯВАМ С ТЕБ, ДНЕС МИ Е ЗА ТРЕТИ ПЪТ. ДА ВИДИМ КОЛКО МИ Е ЛИМИТА?
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
май нещо *** взе да прикляква на запада ))) , усети че запада може пак да докара русия до фалита и тогава самата тя ще се разцепи........
38
4
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До x ТЕ ОТДАВНА СА ИЗБРАЛИ ДА СА СЪС РУСИЯ И СЕ ЧУВСТВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ ПО ДУХ ОТКОЛКОТО ДОСТА ОТ ЛИБЕРАЛИТЕ В МОСКВА И ПИТЕР. МОЖЕШ ДА СИ НА 1000% СИГУРЕН В ТОВА! КАКТО ТЕ СА СИГУРНИ ЧЕ СА ПРЕКАЛЕНО МАЛКИ ЗА ДА МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ДОСТОЙНО ОТДЕЛНО ОТ ЦЕНТЪРА-МОСКВА.
37
6
 
6
 
! Отговори
x преди 10 години
В така наречената Руска Федерация има още много републики и народности, който жадуват своята свобода.Республика Адыгея (Адыгея) , Республика Алтай, Республика Башкортостан, Республика Бурятия, Республика Дагестан, Республика Ингушетия, Кабардино-Балкарская Республика, Республика Калмыкия, Карачаево-Черкесская Республика, Республика Карелия, Республика Коми, Республика Марий Эл, Республика Мордовия, Республика Саха (Якутия) , ...........Референдуми и свобода за всички тях ......................
36
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Одисей 1 ПАК СИ ПРАВ-НИЩО ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ЛЕГНАЛ В МОМЕНТА НО АЗ ИМАМ ДОСТА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ ЮАНА Е УТРОИЛ % ЗА РАЗПЛАЩАНЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ. ОТТУК СЛЕДВАТ И ПЕРСПЕКТИВИТЕ ЗА ЮАНА КАТО РЕЗЕРВНА СВЕТОВНА ВАЛУТА НА БЪДЕЩЕТО МОЖЕ ДА НЕ Е ДНЕС И УТРЕ НО СЛЕД 8-10 ГОДИНИ ГАРАНТИРАНО ТОВА КОЕТО СИ МИ ПИСАЛ ЩЕ Е ВЪВ КОРЕННО РАЗЛИЧНО СЪОТНОШЕНИЕ.
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Мирът още не е победил в Украйна"Американският неоколониализъм още не е победил в Украйна.
34
2
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен48 ДО 10-15 ГОДИНИ МАКСИМУМ ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО А ВИЕ СЪБИРАЙТЕ БОХЧИТЕ ЗА ЛЮБИМИЯТ ЗАПАД,ЗАЩОТО МИСЛИМ ДА ПРИСЪЕДИНИМ И РУСИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ.СТИГА СМЕ ПЛАЩАЛИ ДВОЙНО И ТРОЙНО ЗА СУРОВИНИ КОИТО МОЖЕМ ДА ПОЛУЧАВАМЕ МНОГО ПО-ЕВТИНО. УКРАЙНА Е ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИТ И ЗА 43,5 МИЛИОНА ГЛАДНИ ГЪРЛА НИКОЙ ОСВЕН РУСИЯ НЕ ГО Е ГРИЖА.ПУТИН МНОГО ТОЧНО ГО КАЗА ЧЕ НЕ СА ДАЛИ И $ А Я ПОДКРЕПЯТ. С КАКВО Я ПОДКРЕПЯТ? МАЙ САМО СЪС РУСОФОБИЯ?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престанете да прекроявате Украйна ,оставете хората да решат към кого да се присъединят ,но като гледам тя ще премине искате не искате към Русия.
32
1
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Анонимен46 А ТИ НЕДЕЙ БЪРЗА ТОЛКОВА ДА НЕ СЕ ЗАПЪХТИШ: VESTIFINANCE.RU-<<РОССИЯ И КИТАЙ ВОЗВОДЯТ ГРОБНИЦУ ДОЛЛАРУ?>> НА ОСТАНАЛИТЕ ИСКАМ ДА НАПОМНЯ ЧЕ ВЧЕРА САМИЯТ ПУТИН ПОТВЪРДИ МОЯТА ТЕЗА ЗА КОЯТО ВИ ПИША ОТ ДЕКЕМВРИ И ЗАРАДИ КОЯТО ДОЙДОХ И НА САЙТА ЧЕ ,,РУСИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДОВЕРИЕ НА ЗАПАДА ПОНЕЖЕ ОТНОВО БЕ ИЗЛЪГАНА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ КОГАТО МЕДВЕДЕВ ПОДПИСА ТЕХНИЯТ ВАРИАНТ ЗА РЕЗОЛЮЦИЯ ПО ЛИБИЯ А ТЕ НАПАДНАХА И СВАЛИХА РЕЖИМА НА КАДАФИ.ДРУГОТО ЗА ЧФ В КРИМ ГО ЗНАЕШЕ ВСЕКИ ЧЕ НЯМА МЪРДАНЕ!
31
3
 
3
 
! Отговори
17 aприл преди 10 години
след конференцията в Женева краха на проекта "Украйна" стана очевиден за всички в Европа.
30
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 37Само не мога да схвана, какво общо имат гениалните възможности на Шахматистът Каспаров с това какъв човек е по характер??? Много ясно съм подчертал, че става дума за шах-матни действия в политиката от Владимир Каспаров Путин....и вие се насрахте след това.*** тъпите жалки смешни *** дето сте!)))

Спонсорирани публикации