Украйна: Антитерористичната операция ще продължи

Остапенко: Зависи от това колко време терористите ще останат на територията ни
Обновена: 18 апр 2014 18:07 | 18 апр 2014 13:22,
145
Украйна: Антитерористичната операция ще продължи
Снимка: БТА

Водената от украинските сили за сигурност операция срещу проруски сепаратисти в източната част на страната ще продължи, въпреки постигнатото вчера в Женева споразумение между САЩ, Русия, ЕС и Украйна.

Това обяви днес пред репортери в Киев говорителка на Украинската служба за сигурност, съобщи Ройтерс.

"Антитерористичната операция продължава и времетраенето й зависи от това колко дълго терористите ще останат в нашата страна", заяви Марина Остапенко.

Още по темата
В приетата в Женева съвместна декларация се посочва, че всички незаконни въоръжени формирования трябва да се разоръжат.

В документа се призовава също за връщане на всички незаконно завзети сгради на законните им собственици и за освобождаване на всички незаконно окупирани улици, площади и други обществени места в украински селища.

Сепаратистите от провъзгласената в Източна Украйна "Донецка народна република" не се чувстват обвързани от споразумението, сключено вчера в Женева, което не е било "подписано от тяхно име". Те все още имат намерение да организират в региона референдум за автономия, заяви днес техен представител, цитиран  от Франс прес.

Сепаратистите са съгласни да опразнят окупираните сгради, както предвижда споразумението, но проевропейските власти в Киев "трябва първо да напуснат сградите, заемани от тях незаконно след държавния им преврат", заяви пред журналисти в Донецк Денис Пушилин, един от "министрите" на т. нар. Донецка република.

Според Пушилин хората му подготвят референдум за разширена автономия на региона от Киев на 11 май, посочва Ройтерс.

Независимо от женевските договорености сепаратистите нямат намерение да се разоръжат. "Първо Киев трябва да разоръжи  "Десен сектор" (паравоенното националистическо движение, бел. на АФП), Националната гвардия (обединила т. нар. самоотбрана на Майдана) и другите нелегални формирования, а после може и да сложим оръжие", каза пред АФП Кирил Руденко, един от говорителите на въстаниците.

Той осъди решението да не бъдат поканени делегати от източноукраинския минен басейн Донбас на вчерашните първи международни преговори за украинската криза, състояли се в Женева с участието на Русия, Украйна, САЩ и ЕС.

Киев обяви в края на миналата седмица началото на подкрепяна от армията операция срещу проруските бунтовници, които превзеха държавни сгради, включително милиционерски участъци, в района на Донбас, припомня агенцията. 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
Бесен съм преди 9 години
(2) въпреки широкоразпространеното мнение, че това са САЩ.Китай има официално 3.82 ТРИЛИОНА долара ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ. В ЗЛАТО.Представете си да започнат да продават тези активи. Тогава ще се сбъдне това в една стара българска песничка - "искам да си купувам 10 долара за левче на Пето авеню..."
105
0
 
1
 
! Отговори
Бесен съм преди 9 години
Бе какви рубли ви удрят през мъдете, бе!В Русия ВСИЧКИ разплащания между фирми се извършват само и единствено в ДОЛАРИ, които те наричат "у.е" - условни единици - това е курсът на рублата към долара в деня и часа на сделката. Предпочитат обаче плащането директно в долари. Русия разполага с почти 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА валутен резерв и почти 5 ТРИЛИОНА долара (това са 5 000 милиарда!) във влогове на населението. Тя е и страната с най-много милионери и милиардери в света,
104
0
 
3
 
! Отговори
ronaldo преди 9 години
До марияmari4e edno e da sravniavash ideksi vsavsem drygo e deistvitelnosta a tia e 4em slet 5 meseca kato ti zmrazne dypeto ot styt tozi index niama da te stopli poviarvai mi a rysia i ryskia narot niama da ymrat ot galat, ne se barkai sas bulgaria to nia xem sme i gladni i goli i bosi somo deto plampame pove4e ''''''''''''
103
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 9 години
Срещу кого е насочена т. н. "антитерористична " операция? Срещу народа не може да се изпращат въоръжени части , това само ще засили конфликта.
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei hora krizata na zapad edva sega zapochva.Veche vsichki tuka na zapad go chuvstwame.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой от руско езичните граждани не смята да се предава.
100
4
 
2
 
! Отговори
мария преди 9 години
Я виж стоковите борси и тога ми говори за богатства и суровини. Дай ми руския индекс и да го сравним с DAX, CAC, DAW, S&P, NIKKEI.
99
1
 
7
 
! Отговори
радо преди 9 години
Трилионите на Запада са предимно спекулативни, почиващи на предположение за успешен бизнес. Такива предпоставки са естествените, реално-физически природни богатства на Русия например. Ако западните богатства бъдат отрязани от тези истински богатства, ще се обезценят в миг и благосъстоянието на Запада ще се изпари като мираж.
98
6
 
3
 
! Отговори
кони преди 9 години
Какъв срив на долара те гони? Русия не е никакъв фактор на финансовите пазари!Страна, която само руши, а не гради, нищо не зависи от нея!
97
6
 
2
 
! Отговори
киро преди 9 години
Мейджър валутни двойки са тези с USD - EUR, JPY, GBP, AUD, NZD, CADРуската рубла е в графа ЕКЗОТИЧНИ!!!Екзотичната рубла щяла да прави срив на долара - що за глупост?Единственото което може да се случи, е руснаците да нахлуят в Украйна, но това ще вдигне долара спрямо останалите валути!!! Как въобще ги дрискате тия коментари, не е ясно...
96
7
 
1
 
! Отговори
еми преди 9 години
Православните се оказаха икономически най-изостаналата част от човечеството. Руснаците имат вина, за това, нека видим истината, за да променим нещата, към по добро, без излишни емоции.
95
2
 
1
 
! Отговори
ели преди 9 години
Забрави да споменеш, свалянето на законното правителство в София.
94
0
 
3
 
! Отговори
пешо преди 9 години
до победен край.Естествено, след като получи пълномощия на Държавната Дума. Така беше с Грузия, Чечня ... Барак обаче първо пита Мишел,а сенаторите му се присмиват и го именуват *** ...
93
0
 
2
 
! Отговори
мария преди 9 години
Форумът е пълен с неособено грамотни люде, няма нищо лошо, съдба, но по-добре е да четат отколкото да пишат. След година, две, три да се явят на препитване и тогава пак да се пробват.
92
0
 
1
 
! Отговори
радо преди 9 години
Хайде върни се в 6-ти клас и си научи уроците. Няма да разговарям повече с теб докато не си напишеш домашното и не решиш следните задачки с използване на Просто Тройно Правило:1. Риба и половина струва лев и половина. Колко струват 5 риби?2. Една тухла струва един лев и половин тухла. Колко струват 5 тухли?
91
0
 
2
 
! Отговори
кони преди 9 години
Много тъпо и невярно съждение ... Простите тройни правила са сложни за теб. Няма как да си майор. Най - много - кашишки ....
90
3
 
1
 
! Отговори
куби преди 9 години
Нито правилото е просто тройно, нито твърдението е вярно. Държавата Русия може да е добре, но това, не значи, че народа и е добре, още по-малко пък други народи. Погледни статистиката и ще видиш, за за миналата година Руската икономика е на 7 място в света, въпреки безкрайните си ресурси, докато руският народ по доходи е на 77 място. Напъни си малко мисленката за да разбереш защо е така. Ще ти помогна - парите, които влизат в държавата не отиват при гората, а другаде. А къде и защо не е трудно д
89
0
 
1
 
! Отговори
киро преди 9 години
Не бих казал, че е така, братчет
88
2
 
4
 
! Отговори
еми преди 9 години
Историята убедително доказва, че колкото по-силна и богата е Русия, толкова по-добре е за България. И по-зле за хамериканците и корумпираното брюкселско чиновничество ...
87
0
 
3
 
! Отговори
ели преди 9 години
до Е ТАКАЗащо се възмути бе ***. Да те образовам- когато в държавата решенията се вземат от народа тогава има демокрация. Когато решенията се вземат еднолично-това е диктатура.За днес искай двойна надница-празник е.

Спонсорирани публикации