Русия сече монети с лика на Путин

Те ще са в чест на присъединяването на Крим
Обновена: 23 апр 2014 14:42 | 22 апр 2014 09:13, Елка Василева
172
Русия сече монети с лика на Путин
Снимка: Арт-Грани

Монети с лика на президента на Русия Владимир Путин ще бъдат отсечени в Русия. Серията паметни монети „Крим-2014“ ще бъдат пуснати в чест на присъединяването на Крим към Русия, съобщи РИА Новости. Те ще бъдат произведени в оръжейното ателие „Арт-Грани“ в Златоуст, Челябинска област.

Цялата колекция ще се състои от 25 сребърни и позлатени монети с тегло всяка от тях от по 1 килограм. Първата от тях ще бъде представена на 23 април.

На лицевата страна на монетата ще е изобразен ликът на Владимир Путин, а на обратната страна ще са изобразени очертанията на Кримския полуостров с названията на 28 тамошни града.

След революцията от 1917 година единственият лидер, чийто лик е бил на монети, е Владимир Илич Ленин. През 1967 г. в чест на 50-годишнината на Октомврийската революция бяха пуснати монети с номинал 50 копейки и 1 рубла с изобразен на тях Ленин в цял ръст с протегната напред дясна ръка. Монети с лика на Ленин с различен номинал са пускани и през 1970, 1977, 1982, 1985 и 1987 г., пише Lenta.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Владимир Бланк и Владимир Шеломович трябва да са лика на монетата / ШЕКЕЛ / а Медведев на гърба изобразен като млад нежен мечок
124
4
 
6
 
! Отговори
коки преди 9 години
путин е пи4ага.на малкият му нокът не могат му се опрат,нашите продажници.гаргамел4о,боко ,болен,станишко и др.
123
3
 
6
 
! Отговори
Финикиец преди 9 години
Ами другия лилипут / Медведев / няма ли да го увековечат?Или след като направи референдум в Аляска?
122
1
 
0
 
! Отговори
ПТН ПНХ преди 9 години
Путин ЖиВ.
121
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това не е възпоменателна монета на руската федерация, а парче метал, което няма никаква нумизматична стойност. и няма нищо общо с путин и крим. същото парче метал може да си изработи всеки от вас, с тематика пожелана каквото си поискате.
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е трябва да са в номинал 1,2,5 10,20.50 - очакваите още, *** Въпрос !Имаше ли монета с лика на Тачър от Фолкландксата криза ?
119
5
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
60 % от руснаците, искат Ленин да бъде погребан. Е, мавзолея нама да го разрушът, като други неандерталци, та може да бъде ползван още в бъдеще, далечно.
118
9
 
8
 
! Отговори
евалла! преди 9 години
И пирамида да му построят! Приживе! Съответно и да го балсамират! По-скоро! По възможност още преди да е дошло време за поредната ботокс-терапия, че да не му спихне съвсем физиономията. Щото вай! аман! сакън да се не затрие "светлия лик" на вожда за поколенията!!!
117
1
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До азТова не е монета а Сувенир, виж че никъде няма стоиност!
116
4
 
11
 
! Отговори
Н.Петров преди 9 години
Заслужава си , пише нова история на страната си . Не е уместно да се сравняваме с тях , при нас, освен псевдо-национализъм другото е деградация отвсякъде.
115
2
 
1
 
! Отговори
Тотка Пилотка преди 9 години
До дръж се земйо138Този не е на Бойко а на офшорковците и СБ!
114
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не зная за зависимостта на Европа от руския газ, но ако Европа престане да купува същия този газ, Русия ще яде отново от консервени кутии, както е правила 100 години.
113
4
 
6
 
! Отговори
роди ме мамо с късме преди 9 години
Малко ми прилича на култ към личността... Ама къде може да се мери с нашия ГБП/за несведущите-голям бостански плод,демек -я тиква,я кратуна,кой както му е удобно/! Друго си е нашия ,и на дъвка го има/бати кефа-като ти докривее,дъвчеш,дъвчеш ,па го изхрачиш/,И на ФАФЛИ/тип Пампоровец/-тука мож и да повърнеш,кучета,котки,карнобатски кочове ,магарета и телета кръщаваха на него,за плакати,запалки,карамели ,да не говорим,ама наскоро го видех и увековечен на тоалетна хартия...Те тва е култ!
112
16
 
12
 
! Отговори
независим преди 9 години
Така или иначе,Путин върна величието и силата на Русия а и самочувствието на руснаците.Особено след Олимпиадата и Крим.А относно Владимир Ленин-гениален.В СССР е имало комисари,и в ЕС пак комисари.
111
2
 
3
 
! Отговори
Заслужил преди 9 години
Абе,да знае някой-Плевлю на Путин ли удари плесница - според наште журнализци? Или обратното? Сигурно за това го увековечават Путин-като страдалец! Че то малък резил ли е да те разнасят по света,е не по целия,само в Европа,е не в цяла Европа-само в България,е,не в цяла България ,само в перата И МИКРОФОНИТЕ на СЛОВОславещите ***...ьо ЖУРНАЛИЗЦИ. Та, заслужил си го е човекът!
110
0
 
2
 
! Отговори
Роди ме мамо с късме преди 9 години
Как ли се терзае Големия Бял Прах, че не се родил в Русия,ами в малка България?
109
5
 
4
 
! Отговори
дръж се земйо преди 9 години
Дръж се земьо,шоп те гази....Каква ли дивотия ще измисли любимото магаре на Бойко,за да го увековечат и него ...КАТО ТАТУС ПОД ПОСЛЕДНИЯ ГРЪБНАЧЕН ПРЕШЛЕН НА ЛЮБИМИЯ ВОЖД!
108
9
 
2
 
! Отговори
Барелефи преди 9 години
Лелее,кви ли барелефи ще сече ***,ако Македония се присъедини към нас?
107
13
 
10
 
! Отговори
Ще секат преди 9 години
Ще секат,я! Що не сечем ние? Защото руснаците си имат Путин,а ние-***!
106
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно това е правилния модел на държавност.Русия от Московско княжество се вижда колко се е разширила.... Путин е хладнокръвен политически играч и ще си остави името в историята и руснаците ще се гордеят с него.

Спонсорирани публикации