Украински политик влязъл в сблъсък с враждебна тълпа, открит е мъртъв

Тялото на Рибак беше намерено в събота край Славянск
23 апр 2014 16:05, Елка Василева
27
Украински политик влязъл в сблъсък с враждебна тълпа, открит е мъртъв
Снимка: архив, Reuters

Украинският политик Володимир Рибак се е сблъскал с разгневена, проруски настроена тълпа, преди да изчезне, показва видеозапис от случилото се, съобщи Ройтерс.

Смъртта на Рибак, който очевидно е бил изтезаван и убит, изигра определена роля за решението на властите да предприемат нова операция в Източна Украйна.

Още по темата
Видеозапис от четвъртък, публикуван на местния уебсайт gorlovka.ua, показва как Рибак е притиснат от няколко мъже, сред които маскиран човек с камуфлажни дрехи, а неколцина други го обсипват с ругатни.

Според уебсайта преди това политикът се е опитал да махне знамето на сепаратистката "Донецка република". "Само през трупа ми ще свалиш това знаме", крещи на Рибак мъж в цивилни дрехи, докато политикът се опитва да си пробие път към кметството на град Горловка, разположен между Донецк и Славянск.

На записа се виждат двама униформени полицаи, но изглежда, че само единият от тях се намесва - и то неефективно. След няколко минути изглежда, че Рибак вече може да си тръгне.

Вътрешното министерство на Украйна, позовавайки се на очевидци, заяви, че по-късно същия ден той е натикан в кола от маскирани мъже в камуфлажни дрехи. Тялото му беше намерено в събота близо до Славянск, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 9 години
До Анонименбоже, колко си оригинален ?????
18
17
 
6
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 9 години
В Мариуполе около тысячи человек с огромным флагом Украины провели митинг за единство Украины.
17
4
 
25
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Другата версия за убийството на РибакУкраинские СМИ недвусмысленно намекают на причастность Юлии Тимошенко к зверскому убийству депутата "Батькивщины" в Горловке----Миналата седмица Рибак е предал пакет със компромати на Тимошенко при посещението и във Донецк. И я предупредил, че ако не предприеме нещо той ще огласи фактите който и е предал...Преди похищението се е подготвял за среща със нея..Това го твърди негов близък приятел....И това го пишат Украинските медии "Обозреватель" и "Газета UA
16
3
 
18
 
! Отговори
Новинар преди 9 години
Лол Ройтерс това е моя еталон за "обективна ЦИОНИСТКА журналистика"..... Свалям им шапка на тази еврейска медия....И къде е логиката във тази статия....Тръгва си от общината и след това е отвлечен има ли връзка ??? Изгледах видеото от Гороловка и съм сигурен, че ако някой имаше намерение да се разправя със скандалния Рибак....След провокацията която се опита да организира още там щяха да се разберат със него...Но има още една версия за убийството му...Която звучи също сериозно...
15
6
 
28
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 години
Американците ще бъдат изритани от Украйна.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До просто техн. съоръжение "Трафопост": Оказа се западен агент Джемилев.В Симферополе во вторник состоялся митинг крымских татар, которые вышли, чтобы выразить несогласие с действиями бывшего главы крымско-татарского меджлиса Мустафы Джемилева.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Кои закони да спазват? Онези на хунтата ли? Е няма да стане тая.
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е станало и в България след 1944. Изчезнали хора, репресии, всеки несъгласен заплашен от ликвидиране...Лагерът Белене е създаден на базата на ЗЗН от проф.Богдан Филов. Преди 1944 там е имало комунисти, земеделци и евреи, след 1944 там са влезли създателите му - полицаи, политици, жандармеристи. Около 2 000 души. След 10 ноември България намаля с 2 000 000. Очевидно е, че скоро Белене ще заработи - разширен хиляда пъти. За да не се повтаря злокобната дата 10 ноември...
11
2
 
3
 
! Отговори
113 преди 9 години
amo bqha rusnacite edno znam nimashe da namerqt tialoto ama iskal da svalq zname svali go kato horata ne v tulpata koqto go e slojila,tuk predi vreme edni *** svaliha znameto i go skusaha v Bezmer policaq koito gi zalovo go uvolniha zashtoto e prilojil sila abe kakvo da govorq promiti mozuci sme
10
1
 
8
 
! Отговори
за жалост преди 9 години
Гражданска война=разчистване на лични сметки
9
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13Нека нека да влезе руската армия в Украйна,какъв *** ги чака само....те украинците знаят как се води партизанска война.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 9Просто да спазват законите на държавата,в която живеят.Толкова ли е сложно?
7
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владолф *** новият господар на света.
6
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна живеят 15 МИЛИОНА руснаци, върху собствена земя.Живеят там от 1000г.Какво предлагате да ги направят?Да изчезнат или какво?
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А,ДАЛИ ДЕЙСТВИТЕЛНО Е СТАНАЛО ТАКА-КОЙ,КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ????А следите-МОЖЕ ДА СА НА ВЪЛЧАН,МОЖЕ ДА СА НА ЛИСАН,МОЖЕ И НА НЯКОЙ СТАР ГЛИГАН!!!!!
4
15
 
9
 
! Отговори
trafoPOST преди 9 години
Така е станало и в България след 1944. Изчезнали хора, репресии, всеки несъгласен заплашен от ликвидиране. Само така може да се установи и подържа съветска власт. Не знаем какво се случва в Крим, но вече се появиха първите сигнали за жестоки репресии срещу всеки, който не желае да се снабди със съветски паспорт. Ден след като Лилипутин се извини на кримските татари за депортацията и насилието по времето на Сталин, на татарския лидер му бе отказано правото да се върне в Крим, бил посетил Киев.
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно не е цялата,а около 70%.Останалите 25% явно залповете на Аврора още им кънтят в ушите и няма надежда.
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А преди три месеца пишеха че цяла Украйна се дигнала срщу Янукович!Явно не е била цялата! И явно тези в Киев трябва а да си стоят там до изборите да ги не стигне народната любов неподготвени!
1
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О Б И К Н О В Е Н С Ъ В Е Т С К И Н А Ш И З Ъ М !Х О Р А , Б Д Е Т Е !

Спонсорирани публикации