В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските

През май те ще са вече с 50% по-високи
23 апр 2014 11:11, Елка Василева
168
В Крим пенсиите скочиха с 25% спрямо украинските
Снимка: Reuters

Жителите на Крим и Севастопол са получили априлски пенсии, които са с 25 процента по-големи от украинските, съобщи руският министър на труда и социалната защита Максим Топилин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му през май жителите на Крим ще получат пенсии, които са с 50 процента по-големи.

Още по темата
Максим Топилин уточни, че е подготвен законопроект, който трябва да регулира конвертирането на украинските пенсии в руски. Той се надява законопроектът да бъде приет през есента.

На 1 януари 2015 година всичко трябва да заработи по руското законодателство, добави той, посочва БТА.

През март президентът на Русия Владимир Путин възложи на министерството на труда в най-кратки срокове да увеличи пенсиите на жителите на Крим до равнището им в Русия или почти два пъти.

"Всички граждани на Русия, а към това вървят нещата, юридическите процедури скоро ще приключат, трябва да бъдат поставени при еднакви условия. Как ще направите това си е ваша работа. Заедно с депутатите от Държавната дума обмислете и направете това. И не се бавете, направете го колкото е възможно по-скоро", каза Путин, обръщайки се към министъра на труда Максим Топилин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
1
 
! Отговори
Дияна преди 9 години
Средната пенсия в Русия е около 700 лв.
138
0
 
18
 
! Отговори
странник преди 9 години
Незнам какви пенсии и заплати взимат в Русия, но в момента по цяла южна Испания руснаците движат целия сектор от услуги, туризъм,имоти направо плашат с разточителния начин на живот.За тях имоти от 80-100 000 евро дори. Дори не им го предлагай,че се обиждат от 500 000 нагоре испанците гъзовете им лижат ако не са те сме умрели от глад тук
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kanala presuhna ,voda nqma ,minavat na solena .
136
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопНе мразя руснаците, но съм твърдо проевропейски и прозападно настроен. Руснаците никога не са имали нормален живот. Те не знаят как се живее нормално. Както пият, така и живеят. Дават го пет за четри. Като всичкихора и руснаците имат черните си овци, но като цяло са добри хора, макар и много неорганизирани.
135
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Средната пенсия станала от 2 гривни 5 рубли
134
5
 
32
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Само като се забранят чалгата,блудкавите турски сериали и новините на турски език, България ще дръпне напред.
133
2
 
21
 
! Отговори
до Шоп преди 9 години
Само като се забрани ДПС, България ще дръпне напред.
132
4
 
5
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
Тук, през 1995-7 пенсии и заплати се вдигаха, но приравнени към долара стигнаха двуцифрено изражение. Само за сведение, през последния месец инфлацията в Русия е над 8%.
131
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите сме най-мизерната, проста и крадлива нация.А, когато си ***, няма как да живееш добре.Така ще бъде винаги.Пускайте си червената бюлетина и чакайте по 5лв на година увеличение на пенсиите.А на набедените националистчета...пожелавам им прекрасен живот или в България или да отидат в любимата им Русия.
130
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така трябва да се прави,нека хората получат средства да поживеят нормално,а не като тук да ни кастрят за всичко и да дават 5лв надбавки за пенсионера/ да вземем и ние руснаци да станем
129
20
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 9 години
И за корупцията в България ли ти е виновна Европа, рубладжийо?Отново, като всеки неук комунист, говориш без да си запознат.Ако искаш, можеш дори и да прескочиш Българските институции и директно в ЕС да защитиш проекта си.Толкова сте прости всички комунисти, че направо не се траете.Хайде кажи ми тогава..щом ЕС не ти дава пари...колко пари ти дава Путин и Русия? Да си оправим пътища, за конкурентноспособност, за администр. капацитет, съдебна система и т.н.?Нещастни продажни путинисти.
128
3
 
13
 
! Отговори
до 148 преди 9 години
какви програми за европроекти бе ***,ти докато стигнеш до тях 80 процента от парите ти са изчезнали в рушвети,иначе пари нема,питаи мен аз ще ти кажа,а това че си засадил два декара с домати си направи доматен сок че да не ти засяда след това/
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРА: Ами точно ака. Какво работят кредиторите -> Да не копаят по нивите. пускат печатницата, след като ти спретнат криза като нашата от 97г. отпускат ти несъществуващи пари(без никакво покритие) и ти работи, за да връщаш лихви.
126
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Рублаждия БългаринРубладжийо, вземи се скрий!Вземи малко се образовай и тогава пиши глупости.Програми, по които всеки може да кандидатства за евросредства има много.Стига да имаш акъл в главата и да си защитиш идеята и проекта.Това стимулира и бизнеса и държавата и всички- да мислят и да получават финансиране.ЕС дава, но не и на корумпирани, мафиотизирани и крадливи *** като БСП и ДПС.ЕС дава, но и изисква. Изисква образование, изисква съдебна система и др.
125
18
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
СКОЧИХА ЩОТО РУСИЯ ГО ВЗЕ БЕЗ ПАРИ!!!!!!!!!ЩО НЕ ВЗЕ И ЧАСТ ОТ ДЪЛГОВЕТЕ НА УКРАЙНА АААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛЕСНО Е ДА СЕ КРАДЕ ТЕРИТОРИЯ ЧИСТО БЕЗ ДЪЛГОВЕТЕ :DDDDDDDDDDDDDDDDНАЧИ НИЕ СЕ ПИШЕМЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НОВА И СТАРАТА С ДЪЛГОВЕТЕ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА А КРЕДИТОРИТЕ ПИЯТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА :D
124
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи може. Да излезнат наште дупедавци и да ни кажат няма пари за увеличения на минималните заплати и пенсии
123
1
 
18
 
! Отговори
Рублаждия Българин преди 9 години
До чингене СалиПредполагам ти не си Българин след като написа това / страните от СИВ по задължение ви купуваха /....Предлагам следващия път когато постваш да ползваш ник "Василев агент на ЦРУ"...От новоприетите страни членки на ЕС бивши СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ, единствено Полша и Чехия са ОК !!!! Словения и Хърватия бяха развити по времето на Тито, и благодарение на това сега нямат проблеми...Всички останали са зле като почнеш от Латвия, Естония и стигнеш до Унгария, във която Орбан каза вън от ЕС !
122
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК да кажеш на ДЕМОКРАД,че както са я подкарали и карат-НЯМА ДА Я БЪДЕ!!С празни приказки за демокрация,евроатлантически ценности НЕ СТАВА!!БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРОМИШЛЕНОСТ И ИКОНОМИКА,НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ,НИКАКЪВ СЪЮЗ И ЦЕННОСТИ НЕ БИХА СЕ СПРАВИЛИ!Ако я мислите да я карате само на ЗАЕМИ ОТ МВФ,ФОНДОВЕ НА ЕС за да оцелее България и българската нация,МНОГО ГРЕШЕН ПЪТ СТЕ ИЗБРАЛИ!!!!Защото ТОЗИ,КОЙТО НИ ДАВА СЕГА 2,ВЗЕМА ВПОСЛЕДСТВИЕ 202!!ЗА ДЕМОКРАЦИЯ,НИКОЙ ПАРИ НЕ ДАВА,ДАВА ЗА ИНТЕРЕС!!!
121
16
 
4
 
! Отговори
чингене Сали преди 9 години
До Рублаждия БългаринНа калпавият х... , космите му пречили ! Та и вашата работа е такава ! Всички новоприети страни членки на ЕС си стабилизираха икономиките с изключение на Румъния и ***-Татаристан ! Вие бяхте що годе добре по време на комунизма защото страните от СИВ по задължение ви купуваха некачествените стоки ! Комунизмът умря , умирате и вие ! Сега условията са - пазарна икономика , конкурентоспособност ! ЕС не е в състояние да направи некадърницте кадърни !
120
1
 
19
 
! Отговори
Рублаждия Българин преди 9 години
Тук е мястото да се сравнят Г7 което скоро може да се превърне във Г6 / шесте най задлъжнели страни във света/ и Русия...Русия за разлика от Г6 няма дългове, инвестира във технологии, възражда промишлеността, ограничава олигарсите / на запад ги наричат шефове на корпорации, интересен факт е че десет ЕВРЕЙСКИ фамилии контролират 60% от производството във световен мащаб /...До десет години ще видим една възродена силна Русия.....ГАРАНТ ЗА СВЕТОВНИ МИР и антипод на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД !!!!!!

Спонсорирани публикации