Донецката народна република няма да прави избори на 25 май

"Как да участваме в избори, които се провеждат при нашите съседи"
Обновена: 24 апр 2014 14:15 | 24 апр 2014 14:14, Елка Василева
33
Донецката народна република няма да прави избори на 25 май
Снимка: Reuters

Ръководителите на Донецката народна република няма да проведат в този регион на Украйна изборите за президент на страната, насрочени за 25 май. Това съобщи в интервю за ИТАР-ТАСС съпредседателят на президиума на Донецката народна република Денис Пушилин.

"Що се отнасят до президентските избори - разбира се, ние ще ги игнорираме. Как можем да участваме в избори, които фактически се провеждат при нашите съседи, а не при нас? Това не е правилно, фактически при сегашната ситуация е невъзможно да се избере президент, който би устройвал и Запада, и Изтока на страната", каза той.

Още по темата
Пушилин отбеляза също, че Донецка област не вижда в Олег Царьов свой кандидат за президент и не смята, че той представлява интересите на този регион в Киев.

"Нямаме нищо против Царьов, но той не представлява нашите интереси и не може да ги представлява. Не сме му давали никакви правомощия и той не представлява много добре това, което се случва при нас сега", добави той.

Насрочените за 25 май предсрочни президентски избори в Украйна ще се състоят при всички случаи, заяви днес шефът на Централната избирателна комисия (ЦИК) на Украйна Михаил Охендовски.

По думите му законът позволяват изборите да се смятат за състояли се, дори реално да са произведени само в един избирателен район. Освен това шефът на ЦИК изрази надежда, че ситуацията в югоизточната част на страната скоро ще се нормализира.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USA podlogie vie ste ludi i tova si e. Za vas maidancite ubiici i fa6isti sa demokrati i tolkova vie vijdate sveta samo v edin cvqt luda rabota.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZZARSTVO BALGARIA i TARNOVSKATA KONSTITUZZIA...
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kiev E Postroen ot Huno-Balgarite v 620 g. Ot brata Kiii na Kan Kubrat a Moskva-Moskau v 300 g. ot Kan Mosskan...
22
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много станаха руските *** по форумите. ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ!
21
2
 
5
 
! Отговори
аС преди 9 години
Приносът на бг. журналистиката в отразяване на новината...На снимката много ясно е написано : Донецкая Республика...Но с прибавена " народна" се прави опит за отъждествяване с "мрачните" времена от преди Перестройката на Горбачов . И така , самия политически акт , като уж да олеква и да става маловажен
20
3
 
18
 
! Отговори
румен221 преди 9 години
ПриятелиНе сме чак толкова късопаметни фашистките провокации не минаватКатрин Ащън и външният м-ър на Естония У. Пает обсъждат Украйна:- Пает - "Всички свидетелства сочат, че убитите от снайперисти хора и от двете страни - полицаи и хора от улицата, са били убити от едни и същи снайперисти Пает - "Сега става все по-ясно, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция". - Ащън - "Интересно. Тогава това трябва да се разследва".- Какви избори организират? Фашисткия преврат в Киев е факт, а властта им незаконна!.
19
2
 
3
 
! Отговори
Bial Konnik преди 9 години
До АнонименROOSSIIA tova ot dvete strani na reka Ros, a tia se vliva v Dnepar ot zapad na iug ot Kiev - te tam sa rossiane(U kraiu rodnova ), kraiy Moskva zziveiat moskvichi!!!
18
22
 
8
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 години
РасПутин ще погуби Русия за втори път и ще я превърне в оръжие на Злото. Жалко за руския народ, ако не намери сили да се отърве от ръжена, ще го изяде.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kvi izbori be :D hahaha vie ste istoria mnogo skoro :D ei tova vodkata ne proshtava :D
16
2
 
6
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 9 години
ТАК ДЕРЖТЬ !!!
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РаспутинСатаната, пиле невежо, се намира на друго място, оттам откъдето изпратиха малките сатани на Ленин и Троцки да съсипях Християнска Рус. Сега пак те са на вратата на Русия, но тоя път ще ядат коравия.
14
14
 
6
 
! Отговори
Колко познато преди 9 години
Не успяха бледухите да подосигурят електорат както в Крим и веднага изборите станаха нежелани и противозаконни! Досущ като в милата ни родина - докато наште са на власт и метеорит да ни удари, не бива да преовеличаваме нещата, но мигум щом отидем в опозиция - из веднъж България тръгва по нанадолнището, разбира се без ние да имаме нищо общо...
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До руски блядкиаз пък да ти кажа ,че *** послушници на запада в Украйна започнаха да умират за чужда кауза което значи ,че или трябва да им плащат повече или ще започнат да се предават кой как може!
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Донецк, тази вечер проруски активисти обявиха създаването и на Харковска народна република, предаде zn.ua. Част от тях объркали сградата на кметството и погрешка превзели операта.Местните украинци толко са се въудушевили от възможността да се присъединят към Русия, че забравили къде е кметството :)
11
25
 
8
 
! Отговори
Распутин преди 9 години
От Русия попъпли по света Червеният терор преди сто години, сега прави втори опит. Сатаната си има оръдие и неговото име е Рас...Путин.
10
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLAVA NA RUSIQ DA BUDET VE4NAQ
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maidanci vyrvete mainata si naroda ne vi iska.
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Sled Slavqnsk e red I na tezi .Slava Ukraine!
7
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До dbvдълбоко се съмнявам, няма го Елцина и Русия не е вече същата, по скоро украинската хунта ще яде дръвцето

Спонсорирани публикации