Киев: Антитерористичната операция продължава

Терористите трябва да са нащрек денонощно, предупреди Аваков
25 апр 2014 12:57, Елка Василева
28
Киев: Антитерористичната операция продължава
Снимка: Reuters

Украйна продължава операцията срещу проруските бунтовници в източната част на страната и разполага с достатъчни военни ресурси да поддържа настъплението без прекъсване, заяви украинският вътрешен министър Арсен Аваков, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Аваков отхвърли твърденията, че Киев е спрял антитерористичната операция заради заплахи от Москва, след като украински военни части наближиха една от бунтовническите крепости.

"Няма преустановяване на антитерористичната операция поради заплаха от нашествие на руските въоръжени сили. Операцията продължава. Терористите трябва да са нащрек денонощно. Цивилните няма от какво да се боят", написа Аваков в страницата си във Facebook.

Той отхвърли твърденията, че украинските сили са претоварени и подчерта, че се полагат усилия да се избегнат жертви сред невоюващото население, след като Москва предупреди, че може да предприеме действия в защита на цивилните.

"Противно на слуховете само малка част от силите на антитерористичния център бяха разгърнати без използване на танкове или друга тежка бронетехника. Антитерористичният център има достатъчно сили на свое разположение да ги използва на смени и да действа денонощно, ако е необходимо", каза Аваков, говорейки за новосъздадения орган, в който влизат армията и други ведомства.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демократично е да се оставят мненията на такива, които без да употребяват нецензурни изрази, изказват лично мнение. Продължавам да твърдя, че в заглавията на материалите на тази дама има тенденциозност, която по дефиниция й е забранена! А вие трийте!
17
1
 
3
 
! Отговори
Времето ще покаже преди 9 години
16 хиляди добре въоръжени и умееще войници, две дивизии са голяма сила, особенно ако към тях се присъеденят старите квоювали кримки и по-млади отслужили казармата бойци, могат да станат на 60 до 70 хиляди. И то срещу разпадаща се Украинска армия.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
башибозукът тук се е превъзбудил
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименми тя си е тяхна земя, я виж историческите карти, единственото различно, е че към Русия преди втората световна са присъединени северна Буковина и западна украйна, около лвов, който е полска шло градче
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 хиляди и то според официалните данни, е броят на украинските войски минали на руска служба, което ме навява на мисълта, че Янукович начело на тези войници, но с по-добро въоръжение от украинските части, ще се възкачи отново на трона в Киев, победоносно при това
13
3
 
10
 
! Отговори
Мда преди 9 години
до 17: Те и сърбите си я бранеха през 1998-1999 от действията на сепаратистите от АОК. Ха питай сега защо НАТО ги бомбардира, понеже са си бранили територията?
12
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре си правят украинците, бранят си територията. Русия няма право да влиза в Украйна. има си достатъчно територия, без това си присвои Крим. стига.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато Милошевич прати армията срещу косовските сепаратисти и терористи, беше бомбардирана Сърбия, за да го спрат. Когато Кадафи прати армията срещу бунтовниците в Бенгази, Либия беше бомбардирана, за да го спрат. Изводът е очевиден: необходими са съответните бомбардировки, за да бъде спрян режимът в Киев.
10
3
 
16
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Оди сей, за кои горили питаш? Онези с маските, въоръжени до зъби, които разсипаха центъра на Киев и после си присвоиха властта? За тях същите ли питаш? Не, категорично не са мирни граждани, а войната, която сега водят срещу народа в източна Украйна, още веднъж го доказва.
9
1
 
9
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Терористите трябва да са нащрек денонощно, предупреди Аваков ...sega razbrah zasto tazi gnida izglezda neadekvatno.Sun ne go lovi...
8
11
 
8
 
! Отговори
Одисей1 преди 9 години
Гледам пак сте на вахта от Петата колона
7
13
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 9 години
9 Нали беше руски народът кога стана украински и на теб тези горили с масаките въоръжени до зъби на мирни граждани ли ти приличат
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавен арест и международен съд за военнопрестъпниците Турчинов и Аваков!
5
7
 
25
 
! Отговори
Мда преди 9 години
Киевските убийци продължават войната срещу украинския народ, подкрепяни и финансирани от Империята на злото - САЩ. Къде блее ООН за зверствата и военните престъпления, които режимът в Киев извършва срещу гражданите на страната......
4
3
 
19
 
! Отговори
амет преди 9 години
Тероризмът се настани трайно по улиците на Украйна с появата на фашистите и слугите на американците на площада на Киев след преврата спретнат от тези мутри срещу конституционно избрана власт,игнорирайки по най-брутален начин гласа на украинския народ.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Терористите са нащрек, даже пращат паравоенни формирования и чужди наемници срещу народа си, като обявяват всеки несъгласен с тях за 'руски диверсант' и 'терорист'. Не е ли истинска наглост и безочие да наречеш 'антитерористична операция' терора, който извършваш срещу народа?
2
0
 
2
 
! Отговори
макето преди 9 години
На Zello в канале "Краматорск Антимайдан" сообщили о взорвавшемся вертолете. Была серия из трех взрывов подряд.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди маймунданци дето ги видяхме по всякакви клипчета ка трошат и бият, не бяха "Терористи", а сега бабушките със децата са терористи?нещо мерките и теглилките са различни май?

Спонсорирани публикации