Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери

"Възможността за промяна на курса се затваря"
25 апр 2014 07:19, Анисия Иванова
271
Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери
Джон Кери. Снимка, архив БТА

Американският държавен секретар Джон Кери обвини Русия, че не спазва поетите ангажименти съгласно женевското споразумение за успокояване на кризата в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Кери заяви, че ако Москва не предприеме незабавни стъпки за  намаляване на напрежението, това би било "сериозна" и  "скъпоструваща грешка". По думите му в такъв случай Вашингтон не би имал друг избор, освен да наложи допълнителни санкции.

Още по темата

Според него времето, в което Москва може да промени своето поведение, изтича и САЩ са "готови да действат", посочва  Ройтерс. "Възможността за промяна на курса се затваря", предупреди Кери в изявление пред репортери в Държавния департамент.

"Ако Русия избере пътя на намаляване на напрежението, всички ние ще приветстваме това. Ако не, светът ще направи така, че със сигурност цената за Русия несъмнено да се увеличи",  заяви той.

По думите му Русия използва пропаганда, за да скрие това, което се опитва да направи в Източна Украйна, а именно да дестабилизира региона и да подкопае планираните за следващия  месец избори в Украйна.
Според него американското разузнаване разполага с данни, че руските специални служби "играят дейна роля в дестабилизирането на обстановката" в Украйна. По думите му "някои от агентите са били заснети в Славянск", посочва ИТАР-ТАСС.

Кери заяви, че правителството на Украйна "от самото начало" изпълнява женевското споразумение.

Според него светът признава "правилността на действията на украинското правителство", но вижда, че Русия е "застанала на пътя на дестабилизацията". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех Кери Керкери що пак се изказваш там където не трябва,трай си там и тва е
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 123Изобщо САЩ не ги е еня за Украйна. Тя е само средство, а нелегитимното и правителство маша в плана за война срещу Русия. Сега всемогъщите узурпатори на световна власт САЩ ще наказват още по-болезнено руската икономика. Каква морална чистота!!! Ще наказват Русия, че НЕ ИСКА да нахлуе в Украйна, та да имат САЩ повод да нападнат Русия. *** много умни тия от САЩ, бе! С коя част от тялото си го измислиха.
186
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 9 години
Нащастни, болни русофоби. България беше на страната на Хитлер, а руската армия мина през България без един изстрел. Но за това пък Америка срина София с бомби без да сме ги предизвикали. Така постъпиха с Хирошима, Нагазаки, ... Белград, Триполи, Дамаск и т.н. Сега искат да се поупражняват в Русия, но ще им приседне. Свърши се с хегемонията им. Сега не крият подкрепата си за хунтата в Киев, но хората вече не са слепи. Америка - вън от Европа!!!
185
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРЪТ макартистки лъжец сънуващ червени плъхове и червени паяци.Цял свят видя АГЕНТИТЕ - над 50 годишни със забрадки, гаден ***.
184
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
183
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците винаги са били евтини ***.
182
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кой му пука за украинците? На някой западняк пука ли му за българите?
181
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Про руски настроения изток не праща отряди в Киев да го завземат. Точно обратното.Руския вицепрезидент и директора ан КГБ не отиват в Украйна за да подбуждат протестиращите да нападнат Киев. Напротив американците ще си счупят краката да тичат в Киев и да принуждават правителството да изпостреля протестиращите си съграждани като прати армията срещу тях. По нагло животно от американски каубой няма. Гледа те в очите и на бялото вика черно.
180
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво Кери ама как?Може би очакваш руснаците сами да застрелят протестиращите в източна Украйна за да има мир и да не се налага да ги застрелват марионетките ви в Киев. Хайде свършете си сами мръсната работа моля и не прехвърляте проблема на съседа.
179
18
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 9 години
Рашистите, т.е. руските фашисти се напикават от злоба като гледам коментарите. Пуснете си Вселин Маринов и си лягайте.
178
1
 
12
 
! Отговори
НЕКА ОПИТАТ преди 9 години
ДОВОДИТЕ НА Г-НА ВАСИЛЕВ СА ТОЛКОВА ПОСТНИ,ТОЧНО ЗА НЕОБРАЗОВАНИТЕ,НЕВЕЖИТЕ И ПР.,КОИТО МОГАТ ДА ИМ СЕ ВЪРЖАТ.ЕДНО НИСКО ТЕХНОЛОГИЧНО ОБЩЕСТВО,УСПЯ ДА ВЗРИВИ ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНА АМЕРИКА/САЩ/.И ТОВА Е РЕАКЦИЯ ИМЕННО НА С НИЩО НЕПРЕДИЗВИКАНАТА АГРЕСИЯ НА ЩАТИТЕ,ОБЯВИЛИ СВЕТА ЗА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ НА НЕПРИКОСНОВЕНИАМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ И ОТКРИТИТЕ ИМ ОПИТИ ДА ПРЕВЪРНАТ СЕГА ПЪК В СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА САЩ И РУСИЯ.АЛЧНОСТТА Е ЕДИН ОТ СЕДЕМТЕ СМЪРТНИ,ПОВТАРЯМ СМЪРТНИ ГРЯХА.САЩ НЯМАТ НИКАКЪВ ШАНС С РУСИЯ
177
5
 
17
 
! Отговори
морски преди 9 години
Колкото и да ни се струва скъп,няма по-евтин от руския газ!!!На запада им пожелавам да започнат да внасят от САЩ и Австралия на четворни цени,много бързо ще омекнат.
176
3
 
21
 
! Отговори
Рошко преди 9 години
Аааааааааааа ха , значи САЩ са "СВЕТЪТ" пъ я да не знам. Въх, *** колко съм ***.
175
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевПри население от 140 000 000,какво остава ако са избити 90 000 000?Че е *** Сталин,*** е и компанията му Лаврентий и т.н.....,аре по-полека с тея цифрички.След ВОВ във всяко семейство има поне една жертва,загубите общо са 27 000 000 ,от които 15 000 000 мирно население
174
3
 
23
 
! Отговори
аман от УСА преди 9 години
Европа танцува по свирката на САЩ и преглъща почти всичко, унизително е някак си. То не бяха скандали, подслушвания, F*ck the EU и прочие нюландизми. Времената се менят, ЕС трябва да се еманципира от САЩ и да поеме водеща световна роля, а американците да се кротнат малко, иначе остават сами срещу всички. Дори сега да смачкат Русия (едва ли ще се получи), това не е в интерес на самата Европа. После, има един Китай, Индия, Бразилия, тях пак ли така с тоягата, няма да стане
173
1
 
14
 
! Отговори
преди 9 години
До ВасилевАнушке,много лесно добавяш нулите. От ден на ден все повече инфлираш броят на жертвите,това да не ти е американски долар?
172
0
 
14
 
! Отговори
преди 9 години
До ВасилевАлоооооо агента,сопри се бе! Ще те подгонят от ЦРУ за разпространение на класифицирана информация. :D:D:D:D:D:D:D
171
1
 
13
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 9 години
Шимпанзето Обама и Кери лъжецът са толкова слабоумни и си мислят че могат да лъжат безкрайно. Такова чудо не е било: да убиваш хора беззащитни и да обвиняваш друг че не е те спрял.
170
1
 
12
 
! Отговори
преди 9 години
До evgobulЗащото може да си позволи да не е член на НАТО. Русия,има ядрен потенциал,който и позволява да води самостоятелна външна политика и не се нуждае от чичо Сам и разни еврогейове да и казват какви и са интересите.
169
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 9 години
Докато се правим на мъже пред Русия ще плащаме най-скъпия газ.Това не го ли разбраха продажните ни партий и техните подръжници.

Спонсорирани публикации