Взрив избухна на КПП край Одеса

Седем души са пострадали
Обновена: 25 апр 2014 10:43 | 25 апр 2014 10:32, Елка Василева
37
Взрив избухна на КПП край Одеса
Снимка: архив, Reuters

Седем души са ранени при експлозия на взривно устройство на проукраински контролно-пропускателен пункт близо до черноморския пристанищен град Одеса, съобщи украинската милиция, цитирана от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Жители на Одеса са издигнали няколко подобни контролно-пропускателни пункта в околностите на града с цел да попречат на проруски активисти да влязат откъм молдовското сепаратистко Приднестровие.

"Било е взривно устройство. Експлозията е станала около 04.00 ч. сутринта на КПП на отряд от местната самоотбрана", каза говорител на милицията.

Според цитирани от Интерфакс очевидци бомбата е била хвърлена по контролно-пропускателния пункт от минаваща кола, но милицията не е потвърдила това.

Седем души са ранени от осколки, сред които един милиционер. Те са приети в градската болница без опасност за живота.

ИТАР-ТАСС цитира началника на областното управление на вътрешното министерство Пьотр Луцюк, според когото тези КПП са издигнати от дошли от Киев демонстранти, които дестабилизират ситуацията. "Издигнати са 12 КПП с неясен правен статут, на които на смени дежурят над 500 души", заяви Луцюк.

Местни медии съобщават за многобройни инциденти на тези контролно-пропускателни пунктове. Местни жители и гости на Одеса се оплакват, че биват спирани, проверявани, изнудвани да дават пари. Възниквали са сбивания или инциденти, при които с палки се трошат стъкла на автомобили. Миналата седмица милицията е открила в Одеса оръжеен склад на радикалната националистическа групировка "Десен сектор", в който е имало боеприпаси, хладно оръжие, палки, коктейли "Молотов" и взривни устройства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Назначеният от киевските власти за губернатор на Одеска област Владимир Немировски защити контролно-пропускателните пунктове, които според него "са необходими за контролиране дейността на милицията". Той същевременно призна, че тези КПП се създават без участието на местните жители, отбелязва ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Одесаукрайнаексплозия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е нова тактика , по 500 на едно КПП ! И КППто ново , да не изникнат такива около Одеса и вътре в Одеса !
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
34. Да не ги очакваш , че ще пресичат границата ! Не ,тия по границата ще си стоят .
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
руските диверсионни групи се задействаха.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31. Вярно е че има сблъсъци ?Кой е започнал пръв , не го отчитат толкова прецизно !Влизат с танк в селището , след това излизат .Всеки ден пo -малко, лошо е да стане повече и да стигнат до гражданска война !
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко истинска информация може да се очаква, щом идва от руско-съветската служба ИТАР-ТАСС?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
26. Да разбрах . Едните са руснаци , дето не искат да се откажат ог хранилката !А новите : викат за помощ и пари ?- хранилка от друго място !Байрън им каза , ( това е много деликатно , което искам да ви кажа ),но Корупцията е завладяла всички сектори , и "новото правителство " , трябва да се захване с реформите и ние ще поставим групи , които ще следят .. И т.н.
19
1
 
2
 
! Отговори
matushka преди 9 години
До матрьошкаДа за 25 юбилейни рубли, печат 1989, с патина от паладий...
18
5
 
5
 
! Отговори
матрьошка преди 9 години
Някои тук, трябва много да се срамуват ! Срама нямате ли бе хаирсъзи, заменили сте Българския лъв, за сърп и чук ....и то за колко, за няколко сребърника !
17
5
 
2
 
! Отговори
xxx преди 9 години
До Анонимен"До до 21 А ти си на твърда заплата при *** май... Защо не хванеш куфарче-гара-Русия."Що не хванеш 9-ти етаж-паваж.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази опозиция ще я изтрепят до 25 май- изборите !
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21. Чета статията , защото и американските медии , не обясняват много , та за това .Нали ще има избори, защо от Киев ( временни )са сложили вече техни Областни ( губернатори ?)И те контролират КПП. А по другите ( които са опозицията , на изборите ). стрелят ! Те нямат ли право на мнение и глас ?
14
1
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
На Zello в канале "Краматорск Антимайдан" сообщили о взорвавшемся вертолете. Была серия из трех взрывов подряд.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи Украйна не спазва женевската спогодба да разоръжи парамилитаристите фашизоиди
12
4
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
САЩ превърнаха Украйна в Сирия2 !!! Смърт за Америка !!!
11
1
 
1
 
! Отговори
макето преди 9 години
ово не е взрив я ви казах дека баш комитата поп Грую е там та вчера ми се обади по телефоно и каза че с боб са ги ранили и те така е станала белята
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия талибани сами почнаха да се гърмят от скука :)
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako ne be6e maidanyt v Ukraina si be spokoino.E koi napravi maidanyt i broi 5 000 000 dolara USA
8
15
 
5
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
ЛОША РАБОТА МАЙ ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ГРАНИЧИМ НА ДУНАВА С РОССИЯ !?
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"..на проукраински контролно-пропускателен пункт.." Нямате стигане! Някой да ви подсети, че това всъщност е в Украйна ? Ако на територията на Русия някой беше направил пропусквателни пунктове организирани от друга националност, на пример украинска, тогава ще говорите за "проукраински"- когато са на територията на самата Украйна, тези пунктове са просто НАЦИОНАЛНИ !
6
2
 
8
 
! Отговори
Sgt. Pepper преди 9 години
На кое да вярвам? При това - н в две различни статии, от разни сайтове, а в един и същи текст:Второто изречение е "Жители на Одеса са издигнали няколко подобни контролно-пропускателни пункта в околностите на града с цел да попречат на проруски активисти да влязат откъм молдовското сепаратистко Приднестровие."Последното изречение е "Той (Владимир Немировски) същевременно призна, че тези КПП се създават без участието на местните жители."

Спонсорирани публикации