Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня

Кремъл: Това прилича на ултиматум
20 юни 2014 21:52,
71
Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня
Снимка: БТА

 Украинският президент Петро Порошенко обяви едностранно прекратяване на бойните действия в югоизточната част на страната до 27 юни, предадоха световните агенции.

По думите на Порошенко "това се прави с цел терористите да могат да сложат оръжие, а тези, които не го направят, ще бъдат унищожени", съобщи ИТАР-ТАСС. Порошенко добавя, че по време на примирието украинските правителствени сили ще стрелят само ако бъдат нападнати от сепаратисти.

Очаква се амбициозният мирен план на Порошенко да започне да се прилага веднага след влизането в сила на прекратяването на огъня тази вечер, посочва Франс прес.

Още по темата
"Днес, на 20 юни, трябва да започне прекратяването на огъня. То ще продължи до 27 юни", обяви Порошенко. Срокът от седем дни е "повече от достатъчен, за да започне процесът на разоръжаване и създаването на буферна зона по границата между Русия и Украйна", добави Порошенко, споменавайки две от мерките в мирния си план, който беше обявен днес.

Планът от 14 точки включва мерки в областите на икономиката, политиката и сигурността.

"Украинската армия прекратява огъня. Но това не означава, че  ние няма да дадем отпор в случай на агресия срещу нашите военни, ние ще направим всичко за защитата на територията на нашата държава", цитира думите на Порошенко сайтът на украинския президент, съобщи ИТАР-ТАСС.

Обявеното от украинския президент Петро Порошенко едностранно прекратяване на огъня повече прилича на ултиматум към опълченците от Югоизточна Украйна. Това заявиха днес пред  ИТАР-ТАСС от пресслужбата на Кремъл.

"Първоначалният анализ, за съжаление, показва, че това не е покана за мир и преговори, а ултиматум към опълченците в югоизточна Украйна да сложат оръжие. Все още отсъства главният елемент - предложението за  започване на преговори", констатира Кремъл.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Не го слушат неговит преди 9 години
Порошенко първо да озапти Коломойски и бандите му, Десния сектор, пък тогава да говори за примирие. Те въобще му плюха в сурата и продължават да обстрелват мирното население в Донбаска и Луганска област, въпреки че Опълченците обявиха примирие до 27 юни..
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Porochenko e edin elementaren targovez
44
0
 
3
 
! Отговори
х преди 9 години
У ПЕДЕРШЕНКО ИМА ДВА ПЛАНА А И В! ТРЕТИЯ ПЛАН СТОИ В ЗАДНИКАМУ И ЗА СЕГА НЕ ИСКА ДАГО ИСКАРА ОТ ТАМ! ВЗЕ ДАМУ СТАВА ХУВАВО, САМО ДАНЕГО ПОЧНАТ НА МРЪСЕН СЕХС ОТ ГАЗА КЪМ УСТАТА!
43
0
 
2
 
! Отговори
Loshko преди 9 години
Виждам само един смисъл от това временно примирие, че след 27 юни ще се лее много кръв
42
0
 
5
 
! Отговори
49 е за преди 9 години
33, 39, 40. четох, че утре, 22.06. ще избухне въоръжено въстание срещу хунтата в Киев. Инфо от нар. губернатор Губарев.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз преврат бе най-смешния в началото си,комедия продължаваща африканската пролет и сирийския случай като възелчета на една връв последователни като на броеница,но след показните жестокости и маниера на действие стана истински и доказа,че овците са вкарани в кошарите и започва стрижката и тия овци дет избягат като диви кози имат шанс по канарите отколкото в някоя от кошарите дет вече са се наместили пастирите заедно с вълците,образно казано започна преследване на терористите от другите им братя.
40
1
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
Ей промит мозък! Не е лошо да идеш на лекар, може и нищо да ти няма. Глупостите, които пишеш са гламави.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко обяви едностранно прекратяване на огъня-----------------В същото време, след като прекратяването уж било в сила, бомбардира Славянск с оръжия за масово поразяване (Град, Ураган).Това е резултата от съветите на американските му съветници - чисто лицемерие, типично за американците.
38
1
 
3
 
! Отговори
111 преди 9 години
Затова и ние да се оттърваме от *** навреме.
37
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 50Ти български не знаеш ли?
36
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Slava Ukraina!Gordi hora , izpravili se protiv "imperiqta na zloto".
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36, 43, 44. Аз пък четох, че утре, 22.06. ще избухне въоръжено въстание срещу хунтата в Киев.
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да воюваш срещу 40% от населението си е безумие.
33
3
 
16
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Банковите анархисти ще придобият Нефтогаз, нивите с пшеница,въглищата , стоманодобива , находища за шистов газ и всичко каквото са си харесали в Украйна . Наивно е да си мислите ,че има сила която може да ги спре !Виждате ,че и Путин е колеблив пред финансовите върколаци и техните зомбита в Киев!
32
31
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Така наречените "сепаратисти" просто да минават границата... - и да не пречат на свободна Украйна по нейното европейско развитие... - а *** да свикне с мисълта, че има още един сериозен неприятел на западната си граница... - обръчът около Кремъл се затяга...
31
25
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Стана ясно, че няма никакви сепаратисти, а платени руски войници... - *** са толкова прозрачни и разгадаеми...
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига лъжи!Украинската армия убива мирно население!И всички скапани ръководители на Украйна са протестанти и католици.Като кикимората дето се прави на украинка всъщност е еврейка. Фамилията Тимошенко й е по мъж, иначе дядо й по бащина линия се казва Аврам.
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най добрият вариант е Кремъл да изтреби западните *** и украинските прасета ...
28
1
 
19
 
! Отговори
майорски преди 9 години
този ...ще бъде свален ...и то от собствения си народ до 56 месеца ,,,с подобни методи ...няма избор ..и без това США му диктива какво да прави....пйонка в ръцете не Хериканците
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михо,не знам каква логика си учил, но не я бива нещо :)Освен това и не се изразяваш ясно и структурирано. Единствено схващам, че русия не бива, а американците са куул. Само дето това го подкрепяш единствено със собствените си усещания, което е доста субективно. малко по детски ти се получава. като на тиин, дето не е чел много за света, обаче има претенции да познава живота, политиката и историята по - добре от тези, дето ги правят тези работи. С вде думи - детска работа ;)

Спонсорирани публикации