ЕС добави 11 имена в списъка на лицата със санкции заради Украйна

Силите на Киев обкръжават Донецк и Луганск
Обновена: 10 юли 2014 11:54 | 10 юли 2014 11:45, Елка Василева
29
ЕС добави 11 имена в списъка на лицата със санкции заради Украйна
Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз реши да добави още 11 имена в списъка на лицата със замразени авоари и визова забрана заради отговорността им за кризата в Украйна, предадоха световните агенции.

Новите санкции вероятно ще влязат в сила от събота, каза дипломат от Брюксел. По думите му техен обект са главно украински сепаратисти и "може би един или двама руснаци". До няколко дни имената им ще бъдат публикувани в официалния вестник на ЕС.

Трима украински войници са били убити през последното денонощие по време на бойните действия срещу проруските бунтовници в източните региони, а двайсет и седем са ранени. Това съобщи пресцентърът на водената от Киев антитерористична операция, цитиран от Франс прес.

Двама са загинали в бронетранспортьор, попаднал на мина край Донецк, уточнява пресцентърът в комюнике, публикувано във Фейсбук. Третият е убит в престрелка, когато камион с войници е нападнат от засада недалеч от Луганск.

Силите на Киев, изтласкали през последните дни въстаниците от редица градове, включително Славянск, обкръжават основните опорни пунктове на бунта - милионния град Донецк и Луганск.

Сепаратистите заявиха, че са решени да дадат отпор на противника, при все че ги превъзхожда по численост и бойна техника, посочва АФП.

Без жертви е приключила атака срещу блокпостове на киевските сили в Луганска област. В Донецка област са ранени двама бойци от редовната армия, улучен е и един танк, съобщиха войските на Киев за ИТАР-ТАСС.

По техни данни по време на бойните действия в Източна Украйна досега са загинали общо 173 военнослужещи от армията и 446 са ранени, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците пак ще лапнат дебелия, като в Афганистан!
13
0
 
0
 
! Отговори
от Киев преди 9 години
8,1 млрд. грн не е окончателна сума. "Мирни ополченци" на ДНР ще взриви мостове в Донецк:top.rbc.ru/politics/10/07/2014/935796.shtml
12
0
 
0
 
! Отговори
от Киев преди 9 години
Фото от руснацитеforbes.ru/sobytiya-photogallery/261979-slavyansk-i-kramatorsk-pod-ukrainskim-flagom-fotoreportazh/photo/1slon.ru/world/olevskiy_slavyansk-1123794.xhtml
11
2
 
5
 
! Отговори
пак питам преди 9 години
Защо няма панорамни снимки на "освободения " Славянск?Къде са видеодоказателствата за освобождаването и радостта на хората че вече не са "заложници " на терористи?
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрия фашист е мъртвия, укр.зомбитата да се убиват на място в главата за предпочитане с 7,62.До коледа Фаш.Укр няма да я има.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
-"Е опасен за вашия комп" внимавайте къде къде се разхождате да не ривете после.А относно укр.фашистите те са си такива -***, Злобни, Убиици, и с една дума недочовеци.
8
8
 
1
 
! Отговори
ukra преди 9 години
До АнонименНяма да бъдат съдени за измяна руските сепаратисти защото скоро ще бъдат изтрепани-умрелите не се съдят.
7
3
 
2
 
! Отговори
от Киев преди 9 години
До Бони Вие сте ижертва на пропаганда или руски уеб-наемник. Мисля, че второто. Аз не имам навик да пиша много, защото е безсмислено във вашия случай. За други българи, бих препоръчал да попитам истинските българи от Украйна за "ужасите" на украинизация: kbg.org.ua/ P.S. Както ви разбирам правилно, вие се твърди, че "ужасна украинизация" се реализира по време на президентство на "добри и русофилски" Янукович също?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оооо прескрасни от ЕС и Брюксел имам баба и тя поддържа опълченците моля забранете и да пътува. :)
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да бъдат съдени за държавна измяна всичките проруски сепаратисти, както и тези които по един или друг начин ги поддържат. Нека започнем протести пред руското посолство. Нека подкрепим Украйна
4
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Боби:След като авоарите са изтеглени значи няма от какво да се притесняват при такива глупави санкции, нали?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееех...., а иде зима....
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я да си припомним исканията на маймундана в началото:"Не на олигарсите във властта!"А сега кой ги управлява? Нещо не ми се вързва какво искат и какво става!
1
4
 
16
 
! Отговори
дгд преди 9 години
И само това ли измисли Е.С.....???? Цирка е тотален----По безъба и смешна Европа никога не е имало.С това пак доказват че в Кремъл са най-добрите политици.А както винаги Путин си е напред с няколко хода......

Спонсорирани публикации