Още 11 души са в черния списък на ЕС заради Украйна

В него са само лидери на отцепниците от Източна Украйна
Обновена: 12 юли 2014 13:28 | 12 юли 2014 13:23, Анисия Иванова
19
Още 11 души са в черния списък на ЕС заради Украйна
Снимка: Reuters

В допълнителния "черен списък" на ЕС на лицата, на които са наложени санкции заради конфликта в Украйна, са включени само лидери на сепаратистите в Източна Украйна. В списъка няма нито един руски представител, съобщава ИТАР-ТАСС.

Днес имената на 11 души, които бяха добавени тези дни към списъка на санкционираните лица, бяха публикувани в Официалния вестник на съюза. Сред тях са Александър Бородай, обявен за премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република, министърът на сигурността Александър Ходаковски, вицепремиерът Александър Калюски, министърът на информацията Александър Хряков.

Още по темата

В списъка са премиерът на т.нар. Луганска народна република Марат Баширов и няколко негови министри. Включени са и двама души, смятани за водачи на бунтовниците - Николай Козицин, командир на казашките сили, и Алексей Мозговой, отговарящ за обучението на сепаратистите, отбелязва Асошиейтед прес.

На всички тях до ноември им е забранено да влизат в ЕС, а активите им в банки на съюза подлежат на замразяване.

Сепаратистите обаче вече се присмяха на санкциите, предаде ДПА. Още при първите съобщения в четвъртък за налагането им един от лидерите на отцепниците заяви за Интерфакс, че те все едно нямат планове да пътуват до страни от ЕС и нямат там банкови сметки.

С новите 11 души общият брой на лицата, включени в "черния списък" на ЕС за Украйна и Русия, става 72. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВЕврогей с нах не можеш да го уплашиш.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До JamieПрав си Джейми, не са сепаратисти, терористи са.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе за каква хунта в Киев говорите, вие нормални ли сте?Цял свят говори в момента как в Украйна има терористи, само тук някакви изкуфели старчета и пъпчиви глупави тийнейджъри които си купуват списание "Оръжие" и "Строго секретно", където са чели за "Великите руски оръжия" (които между другото са всички до едно крадени от Запада), си дрънкат за горките рускоезични жертви, тормозено мирно население с чистак нови автомати Made in Russia в ръцете.
9
1
 
16
 
! Отговори
кога преди 9 години
А кога хунтата в Киев ще влезне в съда за военни престъпления?до кога ЕС ще закриля и помага да фашисти и убийци?ще мине време и ръководителите на ЕС ще бъдат наказани............
8
2
 
20
 
! Отговори
Jamie преди 9 години
Много ми е смешно да чета продажните ни медии как определят народът, борещ се с фашистките *** като "сепаратисти" :)
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Педрото кога ще влезне в този списък?
6
19
 
7
 
! Отговори
гамена преди 9 години
терористите да си ходят в Русия.
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси фащагите червени, всички имат сметки в презрените банки на ЕС. Сигурно не са никак оскъдни, щом ги наказват с блокиране. Защо не си държат парите в рубли в московски банки?
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да видим сганта накъде ще бяга
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ви навра умрелия вонящ ЕС в на майката ви у шу.дата, скапани ибрикчийски *** на запада. Разбрахте ли, бе кавали уродливи?
2
6
 
32
 
! Отговори
Тошко Кинин преди 9 години
То па на някой от тях му е претрябвал ЕС. Какво си мисли ,че демонстрира ЕС? Сила? Акъл? Да им се изсера в центъра на Брюксел.
1
7
 
31
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Налагат санкции, за да купят хората с пари. За да унищожат истинските украйнци, защитаващи интересите на Украйна - в случая Източна Украйна, а не Киев. Така действа Запада - купува и продава правото на власт.

Спонсорирани публикации