Над 40 украински войници дезертираха и преминаха в Русия

Все по-интензивни стават битките край Донецк и Луганск
27 юли 2014 16:43, Елка Василева
135
Над 40 украински войници дезертираха и преминаха в Русия
Снимка: архив, Reuters

Над 40 украински военнослужещи, напуснали поделенията си, преминаха снощи на руска територия. Това съобщи за ИТАР-ТАСС Василий Малаев, пресаташе на граничното управление на Федералната служба за сигурност в Ростовска област.

По думите на Малаев 41 военнослужещи от Украйна, пристигнали на украинския КПП "Изварино", поискали сепаратистите да им съдействат за прехвърляне в Русия, защото "не желаят да воюват против собствения си народ".

Цялата група вече мина на руска територия през руския КПП "Донецк". Украинските военни благодариха на опълченците, които им помогнаха да се прехвърлят в Русия и им стиснаха ръцете, добави Малаев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Междувременно стават все по-интензивни битките край Донецк и Луганск, крепости на проруските сепаратисти в региона. Силни експлозии се чуват днес на равни интервали от жилищен квартал край донецкото летище, информира Франс прес. Силите на Киев заявиха, че са дали 4 жертви през изтеклото денонощие.

От началото на кризата в Украйна са загинали вече над 1000 души. Срещу високопоставени служители и медии - както украински, така и руски, неведнъж бяха отправяни обвинения, че водят същинска информационна война, припомня АФП. Франс прес уточнява, че Малаев е съобщил за военнослужещи от резерва.

В статия за поредната мобилизационна вълна в Украйна, където Киев води "антитерористична" силова операция срещу отцепниците в източните региони, "Московский комсомолец" писа на 22 юли, че властите викат военни от резерва "уж за учебни сборове", а "ги държат в сурови полеви условия по 1,5 - 2 месеца". При това им забраняват да се обаждат вкъщи, защото сепаратистите можело да проследят сигнала и да обстрелят мястото, откъдето се звъни.

 "Необходимо е да сменим с нови хора онези, които служат отдавна в зоната на антитерористичната операция", коментира обявената във вторник нова мобилизация депутатът Анатолий Кинах от комисията по сигурност и отбрана във Върховната рада.

Според други цитирани парламентаристи Киев мобилизира и праща в размирния Донбас "фактически най-бедните - а синчетата на заможни родители се разхождат на воля, ни лук яли, ни лук мирисали".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
14
 
! Отговори
морски преди 9 години
Синчетата на заможните се разхождат на воля.......добро утро,майданци,нали за това се трепахте на майдана,да не ви управляват олигарси милионери,но сега на власт дойдоха още по-богати,алчни че и с фашистки наклонности милиардери.Ха така ви се пада!Слава на Русия!
88
3
 
27
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименЯ УКРАИНСКИЯ ПРЕМИЕР И ПРЕЗИДЕНТ ДА ДАДАТ ЛИЧЕН ПРИМЕР И ДА ИЗПРАТЯТ ТАМ НА ПРЕДНА ПОЗИЦИЯ СИНОВЕТЕ И ДЪЩЕРИТЕ СИ..ДЕПУТАТИТЕ ДА ХВАНАТ ПУШКИТЕ И НАЧЕЛО НА ФАМИЛИИТЕ СИ ДА ОТИВАТ НА ФРОНТА..ПРАЩАТ НАРОДА ДА СЕ ИЗБИВА И ДА УМИРА А ТЕ ТРУПАТ АМЕРИКАНСКИ ПАЧКИ И ПРОДАВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА СИНА АМЕРИКАНСКИЯ ВИЦЕ..НА ВРЕМЕТО СТАЛИН МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ НО ИЗПРАТИ СИНА СИ НА ФРОНТА И НЕ ГО РАЗМЕНИ ЗА ЕДИН МАРШАЛ...
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 121Може и да се определят като хохли, но преди всичко са против Киевската хунта.
86
4
 
19
 
! Отговори
2 преди 9 години
Украйна е измислена държава ,там всички са с руска кръв...това е люлката на Русия.Просто отродиха част от тях както македонците от българите и Американците искат да вкарат ракети под носа на Москва.Те заради ракети в Куба ,щяха на косъм да запалят ядрена война...сега бутат всичко в тази посока.Май така искат да решат проблема със пренаселването на Земята.
85
8
 
45
 
! Отговори
нео преди 9 години
Слaвa нa Рускaтa aрмия. Слaвa нa прaвослaвното християнство. Хорaтa не искaт дa ги упрaвлявaт гейоподобни безполови съществa кaто тези в Брюксел и Фaшингтон. Дa живее Русия.....единственият стожер нa християнството. Дa живее Путин. Урa
84
38
 
3
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Колкото и да спамите платени "русофили", щото дори не сте и истински русофили, а такива на заплата, положението няма да промените. Путин вече даде на заден ход и ще отсвири сепаратистите, защото далаверата и интересите му са много по-различни. Тия в Крим вече почнаха да гризват дървото, като им прекратиха изплащането на пенсии и помощи.
83
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 121Плиткоумни сънароднико, те реактивните снаряди не питат как се самоопределяш!
82
4
 
10
 
! Отговори
Хaхa преди 9 години
Е кво стaнa. Нaли уж се биехa стещу терористи.Слaвa укрaйнa. Хaхaхaaaa
81
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое население да прокуди, там половината се определят като украинци ? И докога ще предъвквате глупостите на ИТАР-ТАСС ?
80
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление Стрелков още преди седмица каза че победите са тактически и стратегически няма какво да направи срещу Град и Смерч системите.Каза че тактиката на Киев е да прокуди населението.Прав е.
79
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До neno Абе, щом са стигнали да атакуват Шахтьорск и Торез, лошо им се пише на православните. Няма да изкарат дълго.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендо декрета на ленин такава държава не е имало------------- Ти явно си на много лоша трева.
77
3
 
13
 
! Отговори
neno преди 9 години
Някой НПО се похвали,че укр.армията е превзела Шахтъорск Е няма такова нещо,атаката им се е провалила и опълченците си контролират града Но ми мирише на ГРАДосани укр.военни покрай това градче
76
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** защо украинските войници бягат при окупатора? Странна работа се оказа тази западна демокрация!
75
9
 
2
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
до 44 и 45 бае ти не греши - имало е държава ама се е казвала Киевска рус ,от там тръгват москалята ,да ти е на хабер и адаша Григорий Цамблак е бил първият им патрияр... земи прочети малко история не само Гугъл справката ...
74
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
skoro vsi4ki 6te dezertirat v Rusia,6te se razkaivat 4e sa gi podveli amerikancite
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма ли някой останал дезертьор в сайта
72
7
 
7
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Васо--91; За какви 200 000 говориш бе тиква? Армията която преминава Дунав е 175 000.Крайно време е да се пише истината.Руснаците не могат да се справят с Плевен и слагатРумънско командване.Освен това 30% от офицерите са ГЕРМАНЦИ.Заради некадърникая Гурко изклаха над 14 000 българи. Той чакаше турците в Хаинбоаз а те минаха през Шипка. Опълченците и малкия отряд под командването на Столетов спасиха Б--я. Спасиха Русияи руската армия от позор.Жертвите ни са 35000 а руските 22400.Чети бре
71
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са били последните украинци. Останали са само чуждите наемници и частната армия на САЩ. Това е и причината за зверствата, на каквито славянин и православен християнин не е способен. Защо отново фашизъм, подкрепян о САЩ? Кому е нужно!?
70
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен--84;За какви братски народи драскаш бе смотан.Та те не могат да се понасят.Тези войници са дезертьори, които отказват да се бият за РОДИНАТА си. Това в цял свят се наказва със смърт.

Спонсорирани публикации