Русия спира вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна

Миналата седмица ограничи вноса на украински млечни продукти
28 юли 2014 17:30, Елка Василева
59
Русия спира вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна
Снимка: архив, Reuters

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) обяви днес, че от утре, 29 юли, забранява вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна, се посочва в съобщение на службата, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Службата е установила нееднократни нарушения на изискванията на руското законодателство в областта на защитата на правата на потребителите в продукцията на няколко украински компании.

Консервите на тези производители са били маркирани невярно, а процентното съдържание на мазнини, белтъци, въглеводороди и витамин С не съответстват на написаното на етикета.

Русия вече обяви в петък, че ограничава вноса на украински млечни продукти с аргумента, че те съдържали следи от антибиотици и бактерии. Руските власти забраниха от началото на юли и вноса на растителни продукти от Украйна в ръчния багаж, основния багаж и колетите за Русия, както и на украински картофи заради нашествието на вредни инсекти, припомня Франс прес.

Москва гледа с лошо око на факта, че Украйна подписа споразумение за свободна търговия с ЕС и предупреди, че Русия ще вземе "защитни мерки", ако се установи, че споразумението вреди на икономиката й.

Спрямо Молдова Русия приложи същата реторика, ограничавайки вноса на месо, плодове и вина от бившата съветска република, след като тя подписа споразумение с ЕС.

Често срещу Москва се отправят обвинения, че използва търговията, най-вече със санитарни мотиви, като механизъм за оказване на дипломатически натиск върху съседките си, отбелязва АФП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: украйнавносРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шопа както винаги е напълнил потурите
34
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега нашите дупедавци ще почнат да внасят радиоактивни стоки от хохолите. Пълен бойкот на украински стоки!!!!
33
1
 
14
 
! Отговори
до шоп преди 9 години
Усещаш ли каква глупост и перверзия си написал: ,,Нищо няма да и стане на Украйна, 1 милиард човека стоят зад нея." Така един зрител се изгаври с проф. Вучков, като го въздигна и призова да се включи в политиката: ,,Професоре, поведете народа! Зад Вас ще застанат много хора. ... И както са застанали зад Вас, ще Ви теглят един кър....!''.
32
0
 
18
 
! Отговори
дер преди 9 години
Някой руснак ще се намести на пазара с малко по-високи цени и нови работни места в Русия. Кво толкова?
31
4
 
27
 
! Отговори
до 47 преди 9 години
Русия искаше да търгува с тях и търгуваше. Искаше и с ЕС. Но ЕС реши че е по-важно да продължава да е пудел на САЩ и да санкционира Русия икономически. Какво по-различно прави Русия?
30
28
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Леле че народ На какво се радваш, че украинците ще гладуват ли? Че децата няма да си дояждат, заради имперската ви лакомия? Нищо няма да и стане на Украйна, 1 милиард човека стоят зад нея.
29
1
 
25
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
сега руснаците да забранят кока кола и мак,доналдс и направо да е закрият страната отвъд океана
28
0
 
28
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Румбо Подкрепям те,защото излезе непотвърдено инфо,че да си осигурява пари за войната,Украйна продава газта от хранилищата си А особено са притеснени зърнопроизводителите,защото зимата житото и другите култури се поддържа сухо с тази газ Та ако зимата е особено влажна ,отидоха им зърните запаси на украйнците Това е предпоставка за страшен нов Голодомор
27
1
 
39
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Много даже ги търпяха!И газ им даваха на вересия,въпреки че убиваха руснаци!Но авантата свърши,да се сърдят на себе си!Да ги спасяват американците!Така ще ги спасят,че ако останат 20млн.(от 46) ще са доволни.
26
2
 
22
 
! Отговори
st преди 9 години
Сега е момента да вкарвате Украйнско сирене и кашкавал,ама то същия *** като българското еххехеехехех
25
1
 
46
 
! Отговори
преди 9 години
Голата истина е,че Русия трябва да бъде разрушена,а с нея Евразииският съюз и БРИКС.Така че каквото и да направи Русия,тя ще е виновна за запада. Спомнете си, кога Русия бе удобна за САЩ и ЕС .......през 1998-99 година,когато беше на ръба на разпада.Нямаха собствено мнение за нищо в Кремъл и американци и европейци много им се радваха. Разграбваха Русия както разграбват и нас все още.Сега когато руснаците отново се замогнаха и имат свой интереси западът отново се стреми да ги докара до просешка..
24
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украинци!!!!да ви е честито!!!и свободата, и гей-парадите и всичко което ще ви се случи в съюза с ГЕЙевропейския!наздраве!!!
23
47
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доколкото разбирам, Русия спира вноса на евтин украински кашкавал и ще яде...? Qura ми наверно? Сега останалите доставчици леееко ще им вдигнат цените, защото нали...единият конкурент е отстранен. После някой друг ще ядоса *** - и на него клоунът Онищенко ще му намери следи от бактерии - и така постепенно половината доставчици ще бъдат отрязани от руския пазар, а цените на останалите ще се...? Правилно, вдигнат! И 20% девалвация ще се гарнират и с 15% инфлация.
22
37
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
що зaбрaнявaт крaстaвиците, сегa рускини и руснaци кaк ще се сaмосодомирaт хa, хa, хa Уплaшихте Укрaiни, СAЩ и Европa
21
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинРусия работи най-много за прекратяване на конфликта в Украйна--------------***, млъкни не се излагай :)))
20
0
 
51
 
! Отговори
мисионера преди 9 години
а това дето ни го пробутват за сирене в магазините в България забравихте ли го ? от ядене на палмово масло скоро ще се превърнете на палми че и плод ще вържете.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.....а процентното съдържание на мазнини, белтъци, въглеводороди....Откога въглехидратите, станаха въглеводороди? Правите ли разлика между hydrate и hydrogen като ползвате речници?
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е сега европа и амаерика това чакат,да си изсипят 50г замразени меса и продукти в украина,да направят някои долар на гърба на украинците
17
6
 
27
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Шизофренията е ваша, кой запали целият свят бе ***?
16
3
 
41
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Спонги Абе стига си се излагал бре НПО Путин не е почнал данданията в Украйна Не е давал 5 млрд. $ за демокрация Опита се да им помогне да отлепят дъното,но му се изплюха в лицето и сега Путин ще им прецака тотално икономиката,обществото,държавата Просто ще унижтожи тотално Украйна ,без да е пратил и една дивизия или изтребител,бомбандировач ,Искандер и т.н.

Спонсорирани публикации